Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Μ. Βρετανία: Εντυπωσιακή «γκάφα»


Μ. Βρετανία: Εντυπωσιακή «γκάφα» θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες προσωπικά δεδομένα

Σφάλμα συστήματος σε ιστοσελίδα ταχυδρομικής υπηρεσίας έκανε διαθέσιμα στοιχεία παραληπτών και αποστολέων.

Ένα σφάλμα συστήματος στην ιστοσελίδα της Parcelforce, η οποία αποτελεί τμήμα της ταχυδρομικής υπηρεσίας της Μ. Βρετανίας, έκανε διαθέσιμα χιλιάδες προσωπικά δεδομένα παραληπτών και αποστολέων γραμμάτων/ πακέτων.

Αντικείμενο της Parcelforce είναι η παράδοση δεμάτων και ο εντοπισμός τους σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα. Αυτό που συνέβη ήταν η κατάρρευση ενός τμήματος του συστήματος εντοπισμού, με αποτέλεσμα όσοι έμπαιναν στην ιστοσελίδα με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν να μπορούν να δουν διευθύνσεις και δεδομένα που ανήκαν σε άσχετους παραλήπτες.

Όπως ανέφερε το BBC, το οποίο και ανακάλυψε το πρόβλημα, μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που είχε μπει στο σύστημα ο κωδικός αριθμός ενός δέματος, είχαν αποκτηθεί στοιχεία παραληπτών στο Κλήβελαντ, το Σουόνση και τη Σαγκάη- καθώς και αναπαραστάσεις υπογραφών από παραλήπτες ή/ και αποστολείς.

Εκπρόσωποι της Parcelforce ζήτησαν συγνώμη από το κοινό, ενώ ανέφεραν πως το πρόβλημα εντοπίστηκε έγκαιρα και αντιμετωπίστηκε ανάλογα.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ακούσιας έκθεσης προσωπικών δεδομένων που λαμβάνει χώρα στη Μ. Βρετανία: μέσα στο Μάιο έγινε γνωστή η κλοπή φορητού υπολογιστή που περιείχε δεδομένα για 109.000 συνταξιούχους από γραφεία στο Μπακιγχαμσάιρ, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο αντίστοιχο περιστατικό είχε λάβει χώρα, με την κλοπή υπολογιστή που περιείχε στοιχεία για 100.000 εργαζομένους σε εταιρείες σιδηροδρόμων.

Μέχρι τώρα το «βαρύτερο» περιστατικό τέτοιου είδους είχε να κάνει με την εξαφάνιση δύο δίσκων της βρετανικής τελωνειακής υπηρεσίας, οι οποίοι περιείχαν δεδομένα για 25.000.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-