Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τι είναι τα μικρά οζίδια γύρω από τη θηλή

Τι είναι τα μικρά οζίδια γύρω από τη θηλή ( στη θηλαία άλω);





 Πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα νέα κορίτσια, ρωτούν τι είναι αυτά τα οζίδια που υπάρχουν στην σκουρόχρωμη περιοχή γύρω από τη θηλή. Μερικές κοπέλες, μάλιστα, τα ερεθίζουν καθώς τα πιέζουν, επειδή νομίζουν ότι είναι σπυράκια, όπως τόσα άλλα που βγαίνουν σε όλο το υπόλοιπο σώμα και ιδίως στο πρόσωπο.

Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ας τα δούμε πιό αναλυτικά:

Γύρω από τη θηλή υπάρχει μία περιοχή διαμέτρου 3- 4 εκ. ( που σε ορισμένες γυναίκες μπορεί να είναι μεγαλύτερη και σε άλλες μικρότερη) με πιο σκουρόχρωμο δέρμα, που ονομάζεται θηλαία άλω. Το μέγεθος και το χρώμα της θηλαίας άλω διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, αφού σε άλλες είναι μεγάλο, σε άλλες μικρό, σε κάποιες πολύ σκούρο και σε άλλες πιο ανοιχτόχρωμο, έτσι που ελάχιστα να διαφέρει από το χρώμα του γειτονικού δέρματος. Συνήθως στις ξανθές γυναίκες τείνει να είναι ροζ, στις καστανές πιο σκούρο και στις μαύρες σκούρο καφέ προς μαύρο. Κατά την εγκυμοσύνη το χρώμα της θηλαίας άλω σκουραίνει αρκετά.

Στην επιφάνεια της θηλαία άλω παρατηρούνται και κάτι μικρά εξογκώματα ( σγρουμπουλάκια) που αποκαλούνται αλωαία οζίδια, πίσω από τα οποία υπάρχουν οι αδένες του Montgomery, οι οποίοι είναι ένα είδος σμηγματογόνων αδένων που έχουν ως αποστολή με το έκκριμα τους να « λιπάνουν» τη θηλή κατά την περίοδο του θηλασμού. Αυτά τα οζίδια σε άλλες γυναίκες φαίνονται πιο έντονα και σε άλλες μόλις που διακρίνονται. Σε άλλες είναι 3-5 και σε άλλες μπορεί να φτάνουν τον αριθμό των 20. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης και γαλουχίας, τα οζίδια είναι πιο διογκωμένα.

Αυτοί οι αδένες του Montgomery (από το όνομα του Ιρλανδού γιατρού που τους περιέγραψε ) μπορούν να μολυνθούν και έτσι να δημιουργηθεί μία φλεγμονή τους. Τότε ο αδένας και η γύρω απ’ αυτόν περιοχή διογκώνονται, πονούν και δείχνουν ερεθισμένοι. Σε μια τέτοια περίπτωση η τοπική περιποίηση με χλιαρό χαμομήλι και η χορήγηση αντιβιοτικών μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. ( Δες τη δεύτερη εικόνα)



Επίσης, συχνά μπορεί να εμφανιστεί ξηρότητα της θηλής και ερεθισμός των αδένων με πιθανή αιματική ρύση, που προκαλούνται από από τον μηχανικό ερεθισμό της περιοχής, π.χ. σε έντονη αθλητική δραστηριότητα. Καταπραϋντικά επιθέματα και λανολίνη για την ξηρότητα, συνήθως βοηθούν. Όπως επίσης αν αθλείται η γυναίκα να χρησιμοποιεί τους ειδικούς στηθόδεσμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-