Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Λανθασμένα γιατροσόφια, η ενημέρωση αποτελεί σωστή πρόληψη


Λανθασμένα γιατροσόφια, η ενημέρωση αποτελεί σωστή πρόληψη


Βάζουμε οδοντόκρεμα στο έγκαυμα: Η χρήση της υπάρχει κίνδυνος να το ερεθίσει περισσότερο, γιατί οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν εκχυλίσματα μέντας, δυόσμου κ.τ.λ., σύμφωνα με τον Μιχάλη Κακέπη, δερματολόγο- αφροδισιολόγο, επιμ. στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Βάλτε μια κορτιζονούχο αλοιφή για τα εγκαύματα ή κάποια που, εκτός από κορτιζόνη, περιέχει και αντιβίωση. Προτού απλώσετε το σκεύασμα, ρίξτε λίγο δροσερό νερό. Θα σας ανακουφίσει από το κάψιμο.

Κάνουμε μπουκώματα με ούζο στον πονόδοντο: Σε αυτή την περίπτωση, ίσως ανακουφιστείτε προσωρινά, αλλά είναι πιθανό να πάθετε μικρό έγκαυμα. Εννοείται βέβαια ότι δεν πρέπει να κάνετε μπουκώματα με οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό. Η Μαίρη Παπαδάκη, οδοντίατρος, συμβουλεύει: «Αντικαταστήστε το ούζο με παγωμένο νερό. Προτιμήστε, ωστόσο, να πάρετε ένα παυσίπονο ή να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας. Προσπαθήστε ακόμη να μη μασάτε από την πλευρά που πονά».

Βάζουμε κέρμα στο χτύπημα, για να μην κάνει καρούμπαλο: «Έτσι, μπορεί να μεταφέρουμε μικρόβια στο δέρμα, ειδικά αν υπάρχει πληγή», λέει ο Μιχάλης Κακέπης. «Τυλίξτε δύο παγάκια σε μία πετσέτα και τοποθετήστε τη στο σημείο που χτυπήσατε. Ο πάγος θα περιορίσει το ενδεχόμενο να κάνετε καρούμπαλο».

Αντιμετωπίζουμε με μαγειρική σόδα τη δυσπεψία: Μπορεί να σας ανακουφίσει προσωρινά, όμως δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση. Αν συνηθίζετε να πίνετε μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό κάθε φορά που έχετε συμπτώματα δυσπεψίας, πρέπει να γνωρίζετε ότι με τη χρόνια χρήση μπορεί να πάθετε γαστρίτιδα. Όπως μας εξηγεί ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, παθολόγος, «η σωστή αντιμετώπιση περιλαμβάνει τη λήψη αντιόξινων φαρμάκων, καθώς και τον περιορισμό του καπνίσματος, της κατανάλωσης καφέ, αλκοολούχων ποτών κ.λπ.»

Βάζουμε θερμοφόρα όταν πονάει η κοιλιά μας: Αυτή η συνήθεια μπορεί όντως να σας ανακουφίσει. Όμως, στην περίπτωση που έχετε σκωληκοειδίτιδα, μπορεί να προκαλέσετε περιτονίτιδα, καθώς η ζέστη επιτείνει τη φλεγμονή.λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-