Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ο Νονός των Χάκερ στην Υπηρεσία Ομπάμα











Ο Νονός των Χάκερ στην Υπηρεσία Ομπάμα
Τον επονομαζόμενο και «Νονό» των χάκερ, Τζεφ Μος, επέλεξε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μος, γνωστός ως Dark Tangent ήταν ο εμπνευστής των εξαιρετικά γνωστών συνεδρίων χάκερ, την DefCon το 1993 και την BlackHat το 1996. Δέχτηκε με έκπληξη τη συμμετοχή του στο εθνικό συμβούλιο.

Ο 39χρονος χάκερ ξεκίνησε την... καριέρα του ως phreaker, παραβίαζε δηλαδή το τηλεφωνικό σύστημα για να κάνει δωρεάν κλήσεις (δεν είχε ακόμα επινοηθεί το Skype;-). Λέγεται ότι σταμάτησε το underground χάκινγκ όταν χάκερ γύρω του άρχισαν να συλλαμβάνονται. Έχει περάσει στην αντίπερα όχθη, όταν υπηρετώντας πολλύς μεγάλες επιχειρήσεις, όπως την Ernst and Young.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση επανδρώνει τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ με χάκερ -το 2000 μετά την αποφυλάκισή του, η αμερικανική Γερουσία είχε ζητήσει την βοήθεια του Κέβιν Μίτνικ...


Χάκερ, βοηθήστε μας...

Λόγω του συνεχιζόμενου μπαράζ επιθέσεων από χάκερ, η Γερουσία των ΗΠΑ αποφάσισε να αναλάβει δράση, ζητώντας, και μάλιστα δημοσίως, τη βοήθεια του Κέβιν Μίτνικ, του γνωστότερου χάκερ στον κόσμο, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Μετά την αποφυλάκισή του, πολλοί περίμεναν ότι οι αρχές των ΗΠΑ θα αποφάσιζαν να τον πλησιάσουν για να του ζητήσουν να συνεργαστεί μαζί τους. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει τόσο σύντομα και με τόση δημοσιότητα.

Η Γερουσία των ΗΠΑ κάλεσε τον Μίτνικ να υποδείξει στις αρμόδιες υπηρεσίες τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι "συνάδελφοί" του για να κάνουν τις επιθέσεις.

Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο της Γερουσίας, το οποίο προβλέπει την πρόσληψη ειδικών (ακόμη και πρώην ή νυν χάκερ) για τη στελέχωση υπηρεσιών που θα ριχτούν στο κυνήγι των χάκερ.

Δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν ο Μίτνικ θα αποδεχτεί την πρόσκληση της Γερουσίας ή εάν είναι σε θέση αυτήν τη χρονική στιγμή να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες.

Ο Μίτνικ αποφυλακίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου έπειτα από πενταετή φυλάκιση, κατά τη διάρκεια της οποίας, φυσικά, δεν είχε πρόσβαση σε υπολογιστές. Ακόμα και μετά την αποφυλάκισή του δεν έχει δικαίωμα χρήσης υπολογιστών, ούτε ακόμη και κινητών τηλεφώνων. Ετσι, είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζει ακόμη τις νέες τεχνολογίες και γενικά τη μεθοδολογία των "διαδόχων" του.

Η απόφαση της Γερουσίας είναι σημαντική, αφού πριν από ένα μήνα περίπου ο Μπιλ Κλίντον είχε δηλώσει ότι το θέμα με τις επιθέσεις των χάκερ έχει πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα από όσο του αξίζει στην πραγματικότητα.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε ίσως το γεγονός ότι οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών δεν είναι τόσο "αθώες" όσο αυτές που είχαν ταλαιπωρήσει πολλούς μεγάλους δικτυακούς τόπους στις αρχές του περασμένου μήνα.

Οι πρόσφατες επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να υποκλαπούν οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών που ανήκαν στους πελάτες διαφόρων εμπορικών δικτυακών τόπων. Οι χάκερ μέσα σε δύο μήνες κατάφεραν να υποκλέψουν 400 χιλιάδες περίπου αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Οσον αφορά στον Μίτνικ, ο ίδιος είδε την πρόσκληση της Γερουσίας ως δικαίωση και με τις πρώτες του δηλώσεις περιαυτολόγησε για τα κατορθώματά του στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του ως χάκερ. Παράλληλα, πρότεινε στην κυβέρνηση να προσλάβει κάποιους που θα ασχοληθούν επισταμένως με το χώρο του χάκινγκ.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ύστερα από τα δύο βιβλία που αφορούσαν στη ζωή και τη δράση του Μίτνικ, τα οποία έγιναν αμέσως μπεστ σέλερ, ετοιμάζεται στο Χόλιγουντ και μια ταινία που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-