Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Νόσος Alzheimer. Ο χυμός μήλου προστατεύει

Αυτή η έρευνα είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Μελέτη σε πειραματόζωα, έδειξε ότι η κατανάλωση ποσότητας χυμού μήλου, ισοδύναμης με 2 ποτήρια ημερησίως, μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη της εγκεφαλικής αυτής δυσλειτουργίας που, μόνο στην Μ. Βρετανία, έχει προσβάλει πάνω από 400.000 άτομα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Lowell της Μασαχουσέτης, παρατήρησαν ότι ο χυμός εμπόδιζε την πτώση της απόδοσης των ποντικών στο γνωστό τέστ με τον λαβύρινθο, κάτι που είναι φυσιολογικό με την αύξηση της ηλικίας των τρωκτικών. Αυτό οφειλόταν στην αναχαίτιση της παραγωγής μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται beta amyloid και που ανιχνεύεται συχνά στους εγκεφάλους ασθενών με νόσο Alzheimer.
Ο καθηγητής Thomas Shea, από τον τμήμα Νευροβιολογίας του πανεπιστημίου, που ηγήθηκε της μελέτης δήλωσε: " Αυτά τα ευρήματα παρέχουν επιπλέον στοιχεία που συνδέουν τους διατροφικούς και γονιδιακούς παράγοντες με την εκφύλιση του νευρώνων κατά την πάροδο της ηλικίας. Μας δείχνουν ότι η κατανάλωση χυμού μήλου, όχι μόνο διατηρεί σε καλό επίπεδο την νοητική λειτουργία αλλά επιπλέον ίσως μπορεί να καθυστερήσει και σημεία κλειδιά της νόσου Alzheimer και να αυξήσει τις επιλογές μας στην θεραπευτική παρέμβαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-