Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Η ηλιοθεραπεία (με μέτρο) χαρίζει ζωή γιατί αυξάνει τη βιταμήνη D

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί έμφαση στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η έκθεση στον ήλιο όμως μια νέα έρευνα έρχεται τώρα να δείξει ότι, αντιθέτως, η παραμονή στον ήλιο επιμηκύνει τη ζωή διότι έχει περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας, οι γυναίκες που κάνουν συχνά ηλιοθεραπεία και μαυρίζουν έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο. Την έρευνα πραγματοποίησαν ειδικοί σε θέματα καρκίνου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D που παράγονται στον οργανισμό από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο εμποδίζουν την εμφάνιση πληθώρας ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης, ενώ δρουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη θρομβώσεων ή ακόμη και καρκινικών όγκων.

«Μελετώντας τα δεδομένα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι ευεργετικές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο βαρύνουν περισσότερο από τις αρνητικές» δήλωσε στην «Daily Μail» ο καθηγητής Χάκαν Ολσον, επικεφαλής της έρευνας, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι γυναίκες που κάνουν ηλιοθεραπεία ζουν περισσότερο. Κατά τον κ. Ολσον, το φαινόμενο των θρομβώσεων στα πόδια συμβαίνει με μεγαλύτερη συχνότητα τον χειμώνα, ενώ περισσότεροι ασθενείς διαγιγνώσκονται με διαβήτη τους ψυχρούς μήνες, πράγμα που αποδίδει στην προστατευτική δράση του ηλίου το καλοκαίρι. Οσον αφορά το μελάνωμα, ο καθηγητής πιστεύει ότι οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και όχι μόνο στην παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Οι απόψεις του κ. Ολσον αντιμετωπίζονται ωστόσο με σκεπτικισμό από άλλους επιστήμονες που, ενώ αναγνωρίζουν τις θετικές επιπτώσεις της ηλιοφάνειας στον οργανισμό, εν τούτοις συνιστούν λελογισμένη έκθεση στον ήλιο, κυρίως για τις γυναίκες με λευκό δέρμα, με πανάδες, ελιές ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-