Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΜΙΛΦΈΙΓ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΟΥ

Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για την κρέμα:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 λιτρο γάλα
  • 4 κροκοί αυγών
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 500 γρ. κρεμά γάλακτος
  • Υλικά για τη σαντιγύ:
  • 1 λιτρο κρεμά γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη αχνή
  •  1 πακέτο σφολιάτα
  • λίγη ζάχαρη αχνή για την διακόσμηση



 Μιλφέιγ ζαχαροπλαστείου


Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε την σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα 7x10 πόντους, τα τρυπάμε από πάνω για να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και το αλεύρι.

Με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα που βράζει, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους κρόκους.

Στην συνεχεία, προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.

Αφήνουμε την κρεμά για 2 λεπτά να βράσει και την απομακρύνουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.

Αφού κρυώσει η κρεμά, την ανακατεύουμε καλά και στην συνεχεία προσθέτουμε 500 γρ. χτυπημένη κρεμά γάλακτος. Η κρεμά για την γέμιση είναι έτοιμη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 λίτρο κρεμά γάλακτος και την αχνή ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τη Σαντιγί.

Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας στην μέση.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κάτω μέρος από 6 κομμάτια σφολιάτας, γεμίζουμε ομοιόμορφα με την κρεμά για τη γέμιση.

Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος των κομματιών σφολιάτας.

Καλύπτουμε από πάνω και γύρω γύρω με τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει.

Στη συνεχεία προσθέτουμε τρίμματα σφολιάτας από πάνω.

Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-