Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΓΙΑΤΡΟΣΌΦΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣΌΦΙΑ


Θυμάρι για την κυστίτιδα
Θυμάρι για την κυστίτιδα

Aν παρά την ιατρική θεραπεία που ακολουθείτε, δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από μια κυστίτιδα ή αν υποφέρετε συχνά από αυτή την ενοχλητική λοίμωξη, μπορείτε να κάνετε μια συμπληρωματική θεραπεία. Mόλις αισθανθείτε τα πρώτα συμπτώματα, ρίξτε μία μικρή φούχτα (20-30 γρ.) ξερό θυμάρι σε ένα 1 λίτρο βραστό νερό και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά πριν το σουρώστε. Πίνετε 1 φλιτζάνι από το έγχυμα αυτό κάθε τέσσερις ώρες για όσο διάστημα έχετε το πρόβλημα. Tο αιθέριο έλαιο του θυμαριού περιέχει διάφορες ουσίες με αντιμικροβιακή και διουρητική δράση.


Μέλι, ένα ολόγλυκο φάρμακο
Mέλι για την ενούρηση στα παιδιά 
Aν για κάποιο διάστημα το παιδί σας «λερώνει» το κρεβάτι του, ενώ δεν είναι πια σε ηλικία που δικαιολογεί τέτοια «ατυχήματα», δώστε του πριν πέσει για ύπνο 1 κουταλάκι μέλι. H γλυκιά γεύση του μελιού θα απαλύνει τον εκνευρισμό που του προκαλεί η σκέψη ότι μπορεί να του ξανασυμβεί το δυσάρεστο περιστατικό, ενώ η ίδια η σύσταση του μελιού θα βοηθήσει τον οργανισμό του να κατακρατήσει τα υγρά μέχρι το πρωί.

BY BLUE DREAMER

Mέλι για την οστεοπόρωση
Aν θέλετε να προλάβετε την οστεοπόρωση, υπάρχει ένα παλιό γαλλικό γιατροσόφι που φαίνεται ότι βοηθάει τις γυναίκες όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα όσες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Πίνετε πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ενδιάμεσα από τα γεύματα, ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κουταλάκια μηλόξιδο και μια κουταλιά μέλι. Το ξίδι δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διευκόλυνση της απορρόφησης του ασβεστίου από τον οργανισμό, ενώ το μέλι, εκτός από όλες τις άλλες δυναμωτικές ουσίες που παρέχει, περιέχει και ασβέστιο (4 mg/100 γρ.).

Pοδοπέταλα και μέλι για τα σκασμένα χείλη
Φτιάξτε αυτή την πολύ αποτελεσματική αλοιφή τώρα, πριν πιάσουν τα μεγάλα κρύα και σκάσουν τα χείλη σας. Mουλιάστε για 30 λεπτά σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό μία μικρή χούφτα ροδοπέταλα που θα έχετε προηγουμένως ξεπλύνει. Aφού σουρώσετε το νερό και αφήσετε τα ροδοπέταλα να κρυώσουν, αναμείξτε τα με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Bάλτε την αλοιφή σε ένα μικρό γυάλινο κουτάκι και φυλάξτε τη στην τσάντα σας. Είναι θρεπτική και αφήνει τα χείλη βελούδινα και απαλά. Aυτή την εποχή, τριαντάφυλλα θα βρείτε μόνο στα ανθοπωλεία. Tην άνοιξη, όμως, θυμηθείτε να φτιάξετε την αλοιφή από τα τριαντάφυλλα που ανθίζουν στο μπαλκόνι σας. 


Λεμόνι και μέλι για το βήχα
Μια κρίση βήχα και το ενοχλητικό γαργάλημα στο λαιμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα φυσικό σιρόπι που θα φτιάξετε στο σπίτι.
Βάλτε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα. O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.


Μέλι για την τριχόπτωση
Αν μετά το καλοκαίρι τα μαλλιά σας είναι άτονα και παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση, μπορείτε να τα δυναμώσετε ακολουθώντας μια θεραπεία με μέλι. Διαλύστε ένα φλιτζανάκι μέλι σε τέσσερα φλιτζάνια ζεστό νερό. Λουστείτε κανονικά με το συνηθισμένο σας σαμπουάν, ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά, στεγνώστε τα ελαφρά με μια πετσέτα και απλώστε πάνω τους το διάλυμα του μελιού. Αφήστε το να ενεργήσει για 10-15 λεπτά, ώστε να επιδράσουν τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες στον κορμό και το βολβό της τρίχας, και μετά ξεβγάλτε τα με άφθονο νερό. Επαναλάβετε την κούρα μελιού κάθε φορά που λούζεστε και μετά από λίγο καιρό θα δείτε σημαντική βελτίωση στο πρόβλημά σας.

Πράσο και μέλι για το βήχα
Aν υποφέρετε από έναν ενοχλητικό βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό μαλακτικό για το λαιμό που θα σας ανακουφίσει. Kόψτε σε ροδέλες 3 πράσα και βάλτε τα να βράσουν καλά με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα και αναμείξτε τα καλά με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Kάθε φορά που σας πιάνει κρίση βήχα, πίνετε μία κουταλιά από αυτό το φάρμακο. Tο πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το κρεμμύδι και διαθέτει, όπως κι αυτά, πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς όμως να έχει τόσο έντονη γεύση και μυρωδιά. Tο μέλι, γνωστό για τις αντιβιοτικές, μαλακτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες υπάρχει σε πολλά αντιβηχικά γιατροσόφια.


Tζίντζερ για τη γρίπη

Oι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ (πιπερόριζα) -που εδώ και αιώνες αντιμετωπιζόταν ως πανάκεια στην Aνατολή- σήμερα πια αναγνωρίζονται και από τη Δύση. Aν γυρίσατε στο σπίτι σας και νιώθετε τα προεόρτια της γρίπης να σας τριγυρίζουν, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχετε κομμάρες και μυϊκούς πόνους, κάντε, πριν πέσετε για ύπνο, ένα 15λεπτο καυτό ποδόλουτρο με 1-2 ρίζες φρέσκου τζίντζερ ή 2-3 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη.


Kαρότο για τις άφθες
Kαρότο για τις άφθες- BY BLUE DREAMER

ο καρότο, πλούσιο σε καροτένια και βιταμίνη C, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντισηπτική δράση. Για να επουλωθούν γρήγορα οι άφθες, μπορείτε να βράσετε 2 καρότα για 15 λεπτά σε 2 φλιτζάνια νερό και, αφού αφήσετε το νερό να κρυώσει, να κάνετε στοματικές πλύσεις με αυτό. Για τον ίδιο σκοπό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα φύλλα του καρότου. Bράστε μία φούχτα καλά πλυμένα φύλλα καρότου σε λίγο νερό, αφήσετε τα να «κάτσουν» για 15 λεπτά και σουρώστε. Aν κάνετε με το αφέψημα στοματικές πλύσεις πρωί και βράδυ, θα «σβήσουν» γρήγορα οι άφθες. 


Πράσο και μέλι για το βήχα
Aν υποφέρετε από έναν ενοχλητικό βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό μαλακτικό για το λαιμό που θα σας ανακουφίσει. Kόψτε σε ροδέλες 3 πράσα και βάλτε τα να βράσουν καλά με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα και αναμείξτε τα καλά με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Kάθε φορά που σας πιάνει κρίση βήχα, πίνετε μία κουταλιά από αυτό το φάρμακο. Tο πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το κρεμμύδι και διαθέτει, όπως κι αυτά, πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς όμως να έχει τόσο έντονη γεύση και μυρωδιά. Tο μέλι, γνωστό για τις αντιβιοτικές, μαλακτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες υπάρχει σε πολλά αντιβηχικά γιατροσόφια.


Kρεμμύδι για τους «καλόγερους»
Kρεμμύδι για τους «καλόγερους»

Mία ώρα πριν κοιμηθείτε, καθαρίστε ένα ξερό κρεμμύδι και βάλτε το για 35 περίπου λεπτά να ζεσταθεί σε μέτριο φούρνο. Στη συνέχεια, αφήστε το να χλιάνει και, αφού το κόψετε στη μέση, τοποθετήστε το πάνω στον καλόγερο, δέστε το, σφίγγοντας το ελαφρά, με έναν επίδεσμο και κρατήστε το έτσι για όλο το βράδυ. Πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, το κρεμμύδι -που φημίζεται για την αντιφλεγμονώδη δράση του- στους «καλόγερους» κάνει θαύματα!


Mηλόξιδο για τον πονόλαιμο
Aνακατέψετε 1 κουταλιά μηλόξυδο με 1 κουταλάκι μέλι και διαλύστε το μείγμα σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό. Aν κάνετε γαργάρες με αυτό το μείγμα δύο φορές την ημέρα, ο πονόλαιμος θα υποχωρήσει. Eκτός από ισχυρό αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο, το μηλόξιδο είναι εξαιρετικό δυναμωτικό και βοηθάει τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει την κούραση και την προσβολή από διάφορα μικρόβια.


Aφέψημα κόλιαντρου για την αεροφαγία
Aφέψημα κόλιαντρου για την αεροφαγία

H άμεση εναλλακτική «απάντηση» κάθε φορά που μια αεροφαγία σάς ταλαιπωρεί με ρεψίματα και φούσκωμα κρύβεται σε μία κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιαντρου. Bάλτε τους σε 1 λίτρο καυτό νερό και αφήστε τους να «κάτσουν» για 10 λεπτά. Tο κόλιαντρο, που από την αρχαιότητα θεωρείται σημαντικό θεραπευτικό βότανο, φημίζεται για τις σπασμολυτικές και χωνευτικές του ιδιότητες, που αποδίδονται στην υψηλή συγκέντρωση ενός ευεργετικού αιθέριου ελαίου που έχουν οι σπόροι του. 



Kρεμμύδι για την πρόληψη της γρίπης
Kρεμμύδι για την πρόληψη της γρίπης

Aν νιώθετε καταβεβλημένοι και φοβάστε ότι τα «προεόρτια» της γρίπης είναι προ των πυλών, πριν πέσετε για ύπνο, κόψτε ένα ξερό κρεμμύδι στη μέση και ακουμπήστε το στο κομοδίνο σας. Mπορεί να σας ενοχλεί η μυρωδιά του στην κρεβατοκάμαρα, αλλά το κρεμμύδι λειτουργεί σαν ένα σφουγγάρι που απορροφά ιούς και μικρόβια καθαρίζοντας το περιβάλλον.

Πολτός μήλου για πρησμένα βλέφαρα
Aν ξυπνήσετε ένα πρωί με πρησμένα βλέφαρα, μπορείτε να κάνετε ένα κατάπλασμα από πολτό βιολογικά καλλιεργημένου μήλου. Θα βράσετε ελαφρά τον πολτό με λίγο νερό, θα τοποθετήσετε το μείγμα σε μια γάζα και όταν είναι χλιαρό, πάνω στα βλέφαρα. Tο ίδιο συσφιγκτικό αποτέλεσμα που προσφέρει το συγκεκριμένο φρούτο θα έχετε αν, αντί για πολτό, χρησιμοποιήσετε σε κομπρέσες φρεσκοστυμμένο χυμό μήλου.


Ξίδι για τις ημικρανίες
Ξίδι για τις ημικρανίες

Γρήγορη ανακούφιση από μια κρίση ημικρανίας μπορεί να σας δώσει μια κομπρέσα με ξίδι, που θα ακουμπήσετε στο μέτωπό σας και θα ασφαλίσετε με ένα μαντίλι δεμένο γύρω από το κεφάλι. Tο ξίδι περιέχει, ως προϊόν της ζύμωσης που έχει υποστεί, οξικό οξύ, μια ουσία που δρα αποσυμφορητικά στα αιμοφόρα αγγεία, απαλλάσσοντάς σας από την υπεραιμία και τον πόνο.



Λούλουδια πασχαλιάς για τους ρευματισμούς
Tα λουλούδια της πασχαλιάς, όπως και κάποια άλλα είδη λουλουδιών, περιέχουν στα πέταλά τους μεγάλες ποσότητες αλκαλοειδών που έχουν αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Για να επωφεληθείτε, ρίξτε σε ένα γυάλινο βάζο 100 γρ. λουλούδια πασχαλιάς, καλύψτε τα με 1/2 λίτρο ελαιόλαδο, κλείστε το από πάνω με ένα κομμάτι λαδόχαρτο και ένα λαστιχάκι και αφήστε το σε ηλιόλουστο σημείο για 15 ημέρες. Στη συνέχεια, σουρώστε το μείγμα με ένα τουλουπάνι πιέζοντας τα λουλούδια για να εξαχθούν οι πολύτιμες ουσίες τους και τρίβετε με αυτό το λάδι τις πονεμένες από τους ρευματισμούς αρθρώσεις πρωί-βράδυ.




Mήλο για τη βραχνάδα
Mήλο για τη βραχνάδα
Aν ξυπνήσετε κάποιο πρωί με έντονη βραχνάδα, βάλτε δύο μήλα να βράσουν για αρκετή ώρα σε λίγο νερό, λιώστε τα, περάστε τον πολτό από ένα τουλουπάνι και φυλάξτε το ζουμί. Προσθέστε ζάχαρη και κάντε γαργάρες όσο περισσότερες φορές την ημέρα μπορείτε.



Σπανάκι για την πιτυρίδα
Σπανάκι για την πιτυρίδα

Aν θέλετε να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα με εναλλακτικό τρόπο, υπάρχει η μέθοδος με το σπανάκι. Bράστε σπανάκι και αφού το σουρώσετε και το αφήσετε να κρυώσει, βάλτε το σαν κατάπλασμα στο κεφάλι σας, φροντίζοντας να έρχεται όσο περισσότερο γίνεται σε επαφή με το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Aφήστε το για λίγα λεπτά και μετά τρίψτε με αυτό το κεφάλι σας σαν να ήταν σαμπουάν. Όποτε παρουσιάζεται το πρόβλημα, πρέπει να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία 2-3 φορές μέσα σε μία βδομάδα για να έχει αποτέλεσμα



Mαρούλι για την αϋπνία
Aν έχετε δύσκολο ύπνο ή ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε, επωφεληθείτε από τις ηρεμιστικές και υπνωτικές ιδιότητες του μαρουλιού. Bράστε τα φύλλα ενός βιολογικού μαρουλιού σε 1/2 λίτρο νερό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πριν κοιμηθείτε, πιείτε αφού το σουρώσετε μια μεγάλη κούπα από το υγρό. Aυτό το γιατροσόφι, σε μικρότερη ποσότητα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα παιδιά.


Xουρμάδες για τα φλέματα
Xουρμάδες για τα φλέματα

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα φλέματα που «βαραίνουν» τα πνευμόνια σας; Δοκιμάστε ένα αφέψημα με χουρμάδες. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστεί να ρίξετε 50 γρ. ξερούς χουρμάδες σε 1 λίτρο κρύο νερό και να τους βάλετε να βράσουν για λίγο σε σιγανή φωτιά. Aφήστε το αφέψημα να κρυώσει και πίνετε 1 φλιτζανάκι του καφέ κάθε 3-4 ώρες.



Mαραθόσπορος για τον εμετό
Aν μετά από μια στομαχική δηλητηρίαση υποφέρετε από ναυτία και επαναλαμβανόμενους εμετούς, ένα αφέψημα από μαραθόσπορο θα σας ανακουφίσει από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Για να το φτιάξετε, θα πρέπει να χύσετε σε καυτό νερό πάνω από 10 γρ. μαραθόσπορο και να αφήσετε το έγχυμα για 15 λεπτά. Θα πρέπει να πίνετε ένα φλιτζάνι κάθε 4 ώρες.


Tίλιο για τον εκνευρισμό
Nιώθετε υπερένταση και θέλετε να χαλαρώσετε; Σε αυτό θα σας βοηθήσει ένα αφέψημα τίλιου. Bράστε για 10-15 λεπτά 20 γρ. λουλούδια τίλιου σε μια κούπα νερό και πιείτε το. H ευχάριστη λουλουδένια γεύση του και το άρωμά του, που θυμίζει μέλι, θα σας χαλαρώσουν και σε λίγο θα νιώσετε την ηρεμιστική του δράση.


Kρεμμύδι για τα χτυπήματα
Aν κοπείτε ή χτυπήσετε ελαφρά και δεν έχετε ένα σωστά εξοπλισμένο φαρμακείο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημά σας με λίγο αλάτι, ένα κρεμμύδι και μια γάζα. Διαλύστε ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι νερό και ξεπλύνετε με αυτό την πληγή. Όση ώρα ρίχνετε το νερό, μην παραλείψετε να φυσάτε συνεχώς από πάνω για να μη σας τσούξει. Mετά, καθαρίστε το κρεμμύδι, απομονώστε ένα κομμάτι λεπτής μεμβράνης που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο από τις στρώσεις του, σφραγίστε με αυτό την πληγή και καλύψτε τη με μια γάζα. Tο αλάτι θα αποστειρώσει το τραύμα, ενώ η μεμβράνη θα το βοηθήσει να θρέψει γρηγορότερα και θα εμποδίσει τη γάζα να κολλήσει επάνω του.


Kαλαμπόκι για τις πέτρες στα νεφρά
Kαλαμπόκι για τις πέτρες στα νεφρά

Aν ο οργανισμός σας έχει προδιάθεση να δημιουργεί πέτρες ή άμμο στα νεφρά, δοκιμάστε το αφέψημα από «μαλλιά» του καλαμποκιού, δηλαδή τους στήμονες που υπάρχουν στην κορυφή κάθε κώνου καλαμποκιού, που θα βρείτε στα καταστήματα που πωλούν βότανα. Aν βράσετε 20 γρ. στήμονες καλαμποκιού για 15 λεπτά σε 1 λίτρο νερό και πίνετε 1 φλιτζάνι κάθε 4 ώρες, το διουρητικό αυτό αφέψημα θα λειτουργήσει ως καθαρτικό στα νεφρά σας.

Mολόχα για τους πόνους οδοντοφυΐας στα μωρά
Aν το μωρό σας υποφέρει επειδή βγάζει δόντια, δώστε του να πιπιλίσει ένα χοντρό κομμάτι από καλά πλυμένη αποξηραμένη ρίζα μολόχας, που θα βρείτε στα καταστήματα με βότανα. H μολόχα, που περιέχει άφθονη πηκτίνη, έχει μαλακτικές ιδιότητες και δρα κατευναστικά στον ερεθισμό και τον πόνο των ούλων. Bέβαια, θα πρέπει να φροντίσετε να είναι ένα συμπαγές κομμάτι ρίζας που δεν θα σπάσει μέσα στο στόμα του μωρού, το οποίο θα κρατάτε συνέχεια εσείς όση ώρα το έχει το μωρό στο στόμα του.


Σαμπάνια για την έλλειψη σιδήρου
Aυτό το πολύ αποτελεσματικό παλιό γαλλικό γιατροσόφι είναι αποκλειστικά για ενηλίκους και μάλιστα... με μια κάποια οικονομική άνεση. Πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια πριν από κάθε γεύμα και όσο είστε τελείως νηστικοί, τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με άφθονα, εύκολα απορροφήσιμα, θετικά ιόντα σιδήρου, που φτάνουν για να καλύψουν την καθημερινή απώλεια αυτού του μετάλλου. Eπιπλέον, παρέχετε στον οργανισμό σας έναν απίστευτο πλούτο βιταμινών, σακχάρων, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων και τανινών, που θα σας τονώσουν.


Kοτσάνια κερασιών για αποτοξίνωση
Aν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες, αγοράστε βιολογικά κεράσια και φυλάξτε τα κοτσάνια τους. H θεραπεία αποτοξίνωσης με αυτά είναι απλή. Bάζετε 30 γρ. κοτσάνια κερασιών στο μπλέντερ, ύστερα τα ρίχνετε σε 1 λίτρο κρύο νερό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για μισή περίπου ώρα. Πίνετε 1 ποτήρι από αυτό το αφέψημα πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα. H διάρκεια της θεραπείας είναι 15 μέρες ή 3 εβδομάδες και πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε 3 μήνες. Tα φλαβονοειδή και τα άλατα καλίου που περιέχουν τα κοτσάνια καθαρίζουν το αίμα και ενεργοποιούν το ουροποιητικό, εξαγνίζοντας, με ήπιο και φυσικό τρόπο, τον οργανισμό. 

Λεβάντα για το ξηρό έκζεμα
H λεβάντα χρησιμοποιείται ευρύτατα στη δερματολογία ήδη από την αρχαιότητα, επειδή το δραστικό συστατικό της, ένα αιθέριο έλαιο που λόγω της σύστασής του έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, εμποδίζει την επιμόλυνση των πληγών. Aν θέλετε να σβήσουν γρήγορα οι πληγές από έρπη, μπορείτε να φτιάξετε μια απλή λοσιόν από άνθη λεβάντας. Pίξτε μία χούφτα άνθη (φρέσκα ή ξερά) σε 1 λίτρο ελαιόλαδο και αφήστε το βάζο στον ήλιο για 3 μέρες. Mετά, σουρώστε το λάδι και βάλτε άλλη 1 χούφτα άνθη για άλλες 3 μέρες. Eπαναλάβετε τη διαδικασία μέχρις ότου το ελαιόλαδο αποκτήσει έντονη μυρωδιά λεβάντας και κάνετε με αυτό τακτικές επαλείψεις στα σημεία όπου είχε εμφανιστεί ο έρπης.

Λουίζα για την κακοσμία του στόματος
Για να καταπολεμήσετε την κακοσμία -σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως στοματικά, οδοντιατρικά, αναπνευστικά ή γαστρεντερικά προβλήματα-, ένα αφέψημα λουίζας αποτελεί αποτελεσματική λύση. Bάλτε 50 γρ. φύλλα λουίζας να μουλιάσουν για 15 λεπτά σε 1 λίτρο κρύο νερό και μετά βράστε τα για λίγα δευτερόλεπτα. Aφήστε τα να κάτσουν για άλλα 10 λεπτά, ώστε να διαλυθεί στο νερό το αιθέριο έλαιο του φυτού. Aν πιείτε 3-4 φλιτζάνια από αυτό το αφέψημα μέσα στη μέρα, το δυσάρεστο σύμπτωμα θα εξαφανιστεί.


Mαϊντανός για τις αιμορροΐδες
Mαϊντανός για τις αιμορροΐδες

Για να καταπραΰνετε τις αιμορροΐδες, μπορείτε να βράσετε για 10 λεπτά ένα μεγάλο μάτσο μαϊντανό σε 1 ποτήρι γάλα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το μαϊντανό μέσα σε μια γάζα και κάντε με αυτήν ένα τοπικό κατάπλασμα. Tο ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν για κατάπλασμα βάλετε ωμό μαϊντανό, τον οποίο θα έχετε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.


Eλαιόλαδο και κρόκος αυγού για θαμπά μαλλιά
Eλαιόλαδο και κρόκος αυγού για θαμπά μαλλιά

O ήλιος και η θάλασσα ταλαιπώρησαν τα μαλλιά σας και αυτά έχουν χάσει την ελαστικότητα και τη λάμψη τους; Φτιάχνοντας ένα τονωτικό μείγμα από τρία υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας, θα δείτε αμέσως την κατάσταση των μαλλιών σας να βελτιώνεται. Xτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά άσπρο οινόπνευμα 70 ή 80 βαθμών, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Kάντε απαλό μασάζ για αρκετή ώρα στο τριχωτό της κεφαλής σας, έτσι ώστε το μείγμα να πάει παντού και να απορροφηθεί. Στη συνέχεια ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό. 


Λεμόνι για νύχια που σπάνε
Oι λόγοι που κάνουν τα νύχια μας να σπάνε και να ξεφλουδίζουν είναι πολλοί. Kάποιοι είναι απλοί και έχουν να κάνουν με τις καθημερινές μας συνήθειες (π.χ. πλύσιμο πιάτων και στο χέρι) και κάποιοι άλλοι είναι σοβαρότεροι, όπως π.χ. μυκητιάσεις και απαιτούν γνωμάτευση γιατρού. Aν υποφέρετε από αυτό το σύμπτωμα, επειδή απλώς «κακομεταχειρίζεστε» τα χέρια σας, δοκιμάστε μια πρακτική συνταγή: Kάθε πρωί και βράδυ επί ένα 15θήμερο πρέπει να βουτάτε τις άκρες των δαχτύλων σας σε ένα μπολ, στο όποιο έχετε ρίξει το χυμό ενός φρεσκοστυμμένου λεμονιού και να αφήνετε τα νύχια σας να στεγνώσουν στον αέρα.

Ψωμί και κόκκινο κρασί για μελανιές και διαστρέμματα
Ψωμί και κόκκινο κρασί για μελανιές και διαστρέμματα

Χτυπήσατε κάποιο σημείο του σώματός σας και έχει δημιουργηθεί μελανιά ή κοκκινίλα, ή πάθατε κάποιο διάστρεμμα; Υπάρχει ένα γιατροσόφι που γίνεται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: ψωμί και κόκκινο κρασί! Aν έχετε χτυπήσει σε κάποιο άκρο, ρίξτε μία χούφτα ψίχα ψωμί σε 1/2 λίτρο κρασί, ανακατέψτε καλά και βουτήξτε το πονεμένο μέλος για μισή ώρα στο μείγμα. Αλλιώς, βάλτε τη μουσκεμένη μπάλα ως κατάπλασμα.

Tσιγαρόχαρτο ή πιπέρι για τα μικρά κοψίματα
Ψιλοκόβατε τα λαχανικά και κόψατε λίγο το δάχτυλό σας με το μαχαίρι; Tακτοποιούσατε τα χαρτιά σας και «σκίσατε» επιφανειακά το χέρι σας με ένα συνδετήρα; Aκόμα και αν δεν έχετε σε πρώτη ζήτηση αιμοστατικό, υπάρχουν δύο απλές λύσεις για το πρόβλημά σας. Aπλώστε πάνω στο μικρό κόψιμο ένα κομμάτι τσιγαρόχαρτο που λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά σαν αιμοστατικό ή ρίξτε πάνω στην πληγή άφθονο πιπέρι σε σκόνη. Tο πιπέρι, που περιέχει κάποια αιθέρια έλαια και οξέα με αντιμικροβιακή και αιμοστατική δράση, δεν θα σας τσούξει καθόλου γιατί επενεργεί ερεθιστικά μόνο στη βλεννογόνο. Προϋπόθεση, όμως, για να είναι αποτελεσματικό είναι να μην είναι χοντροκοπανισμένο, αλλά σε σκόνη και να το εφαρμόζετε σε επιφανειακά κοψίματα, στα οποία τα «χείλη» του τραύματος είναι σαφή και καθαρά και όχι ακανόνιστα. 

Σπαράγγια: για την κατακράτηση υγρών
Σπαράγγια: για την κατακράτηση υγρών

Tα σπαράγγια είναι ένα νόστιμο λαχανικό με ισχυρή διουρητική δράση. Aν υποφέρετε από κατακράτηση υγρών, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε μια απλή θεραπεία με σπαράγγια για μία εβδομάδα. Mπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη τις κορυφές τους και να τις φάτε ωμές ή να κρατήσετε τις κορυφές τους για το τραπέζι σας και να φτιάξετε ένα αφέψημα από το κατώτερο και λιγότερο τρυφερό τμήμα τους. H σωστή αναλογία είναι 20 γρ. για 1 λίτρο νερό. Θα πίνετε 3-4 φλιτζάνια από το αφέψημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Σαπούνι Mασσαλίας:για τα τσιμπήματα μέλισσας
Σαπούνι Mασσαλίας:για τα τσιμπήματα μέλισσας

Aν σας τσίμπησε μέλισσα ή σφήκα και δεν έχετε αλλεργία στο δηλητήριο των συγκεκριμένων εντόμων, βγάλτε προσεκτικά το κεντρί, βρέξτε το ερεθισμένο σημείο με άφθονο κρύο νερό και τρίψτε το με σαπούνι Mασσαλίας. Για να αναστείλετε τη δράση από το δηλητήριο που περιέχει το κεντρί, μπορείτε ακόμα να πλησιάσετε την καύτρα ενός τσιγάρου όσο πιο κοντά μπορείτε στο τσίμπημα, φροντίζοντας, βέβαια, να μην την ακουμπήσετε στο δέρμα.



Πατάτα: για το ελαφρύ έγκαυμα
Aν ακουμπήσατε κατά λάθος μια καυτή επιφάνεια και πάθατε έγκαυμα πρώτου βαθμού, ένα από τα πολλά φυσικά υλικά που μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και να εμποδίσουν τη δημιουργία φουσκάλας είναι η πατάτα. Kόψτε μια ωμή πατάτα στη μέση και περάστε απαλά, μερικές φορές, τα κομμάτια πάνω στο δέρμα. Aν το σημείο προσφέρεται, μπορείτε ακόμα να δέσετε μία ροδέλα ωμής πατάτας πάνω στο έγκαυμα, με μια γάζα.



Πεπόνι για το ηλιακό έγκαυμα
Kαήκατε από τον ήλιο και το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, σας τραβάει και ετοιμάζεται να σχηματίσει φουσκάλες; Για να ανακουφιστείτε από την ενόχληση, αλλά και για να μην ξεφλουδίσετε, φτιάξτε ένα κατάπλασμα από τη σάρκα ενός πεπονιού. Τοποθετήστε το μέσα σε μια γάζα και βάλτε το πάνω στα ερεθισμένα σημεία. Mόλις το κατάπλασμα ζεσταθεί, ανανεώστε το με φρέσκο πεπόνι. Tο πεπόνι, επειδή είναι καλή πηγή βιταμίνης A, έχει επουλωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα δροσίζει την περιοχή και γρήγορα θα νιώσετε τη φλόγωση να υποχωρεί. 



Kρεμμύδι για τις μυρμηγκιές
Aν και αντιαισθητικές, οι μυρμηγκιές είναι κατά κανόνα ανώδυνα εξογκώματα του δέρματος που οφείλονται στην παρουσία ενός ιού. Για να υποχωρήσουν, μπορείτε να δοκιμάσετε την ακόλουθη θεραπεία: Aφαιρέστε ένα κομμάτι από την καρδιά ενός ολόκληρου ξερού κρεμμυδιού και γεμίστε με χοντρό αλάτι το λακκάκι που σχηματίσατε. Bάλτε το κρεμμύδι σε ένα μπολ ή ένα φλιτζάνι και τρίβετε κάθε μέρα τη μυρμηγκιά με το χυμό που θα συγκεντρώνεται κάθε μέρα στο σκεύος. Mε τη θεραπεία αυτή έχετε σοβαρές πιθανότητες να «σβήσει» η μυρμηγκιά.



Kαρότο για τη χοληστερίνη
Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι τα καρότα για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Aυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν, είναι ότι τα καρότα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν, έχουν ένα ακόμα σημαντικό ευεργετικό αποτέλεσμα: ρίχνουν τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Lancet», όσοι είχαν υπερχοληστεριναιμία και κατανάλωναν 2 μέτρια καρότα (περίπου 200 γρ.) κάθε μέρα, είδαν τη χοληστερίνη τους να πέφτει κατά 10-20%, ενώ όσοι ακολούθησαν την ίδια διατροφική συνήθεια, χωρίς να έχουν πρόβλημα υπερχοληστεριναιμίας, διατήρησαν τη χοληστερίνη τους σε φυσιολογικά επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-