Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΛΆΔΙ ΛΕΒΆΝΤΑΣ ΠΩΣ ΦΤΙΆΧΝΕΤΑΙ


ΛΕΒΑΝΤΊΝΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΟΥΜΕ ΜΌΝΟΙ ΜΑΣ 
http://galazioneiro.blogspot.gr/, ΛΆΔΙ ΛΕΒΆΝΤΑΣ ΠΩΣ ΦΤΙΆΧΝΕΤΑΙ

1 Γουδί, μέσα στο οποίο θα κοπανίσουμε τα άνθη της λεβάντας, ώστε να απελευθερωθεί το αιθέριο έλαιο και τα υπόλοιπα ευεργετικά συστατικά της απευθείας μέσα στο λάδι.

Επιπρόσθετα δεν χρησιμοποιούμε θερμότητα που μπορεί να βλάψει τα συστατικά του φυτού. Θα χρειαστείτε: Φρέσκα άνθη λεβάντας  Έλαιο βάσης (ελαιόλαδο, jojoba, αμυγδαλέλαιο ή άλλο)  Βάζο με καπάκι  Γουδί  Σουρωτήρι
 Παρασκευή:  Αφαιρέστε τα άνθη της λεβάντας από τα κοτσάνια χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού σας, με κίνηση με ίδια φορά με αυτή που φύονται τα άνθη.

Τοποθετήστε τα άνθη μέσα σε ένα μεγάλο γουδί και προσθέστε έλαιο βάσης να τα καλύψει εντελώς. Το jojoba γιατί έχει ήπια οσμή που επιτρέπει τα άρωμα της λεβάντας να κυριαρχήσει και είναι και πολύ ευεργετικό για το δέρμα. Κοπανίστε τα άνθη μαζί με το λάδι για αρκετή ώρα, 15-30 λεπτά.

Όσο πιο πολλή ώρα δουλέψετε το μείγμα τόσο περισσότερα συστατικά θα απελευθερωθούν. Προσθέστε και άλλο λάδι μέσα στο μείγμα ώστε να γεμίσει το γουδί κατά τα ⅔.

Καλύψτε το γουδί με μεμβράνη και αφήστε το να σταθεί για δύο ημέρες τουλάχιστον. Μόλις παρέλθει το απαιτούμενο διήμερο σουρώστε το μείγμα με σουρωτήρι ή λεπτό ύφασμα.

Πιέστε με κουτάλι τα άνθη, αν χρησιμοποιήσετε σουρωτήρι, ή στίψτε το ύφασμα για να πάρετε όλο το λάδι που θα απομείνει. Βάλτε το λάδι μέσα σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο σκουρόχρωμο βάζο και αποθηκεύστε το σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Θα διατηρηθεί για 3 έως 6 μήνες.
Στο ψυγείο θα διατηρηθεί έως και 12 μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-