Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΎΛΟ -ΓΑΤΑ

ΈΞΥΠΝΕΣ ΙΔΈΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΊΔΙΑ 


Για να στεγνο - καθαρίσετε το τρίχωμα του σκύλου ή της γάτας σας:
- Τρίψτε το τρίχωμα με καλαμποκάλευρο και μετά, πολύ σχολαστικά, χτενίστε και βουρτσίστε.

Αν θέλετε ο σκύλος σας να έχει ωραίο τρίχωμα, δώστε του να φάει ένα ωμό αβγό, μία φορά την εβδομάδα... αρκεί να του αρέσει!

Αν το τρίχωμα του σκύλου έχει χάσει τη γυαλάδα του και πέφτουν οι τρίχες του:
- Ανακατέψτε 1 κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο με 2 κουταλιές μαγιά και προσθέστε το στο φαγητό του.
ή
- Ρίξτε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο στο φαγητό του.
Το κολπάκι μας έστειλε φίλος κτηνίατρος

Αν το σκυλάκι που μόλις αποκτήσατε κλαίει, για να το ησυχάσετε, βάλτε σε μια θερμοφόρα ζεστό νερό και σκεπάστε τη με μια λεπτή κουβερτούλα δίπλα στο σκυλάκι.
Η ζεστή κουβερτούλα θα ηρεμήσει το σκυλάκι. Προσοχή όμως, να κλείσετε καλά την θερμοφόρα.
 
Αν πλένετε το σκυλάκι σας στην μπανιέρα, βάλτε στο πάτωμα της μια βρεγμένη πετσέτα ή ένα πλαστικό χαλάκι μπανιέρας. Διαφορετικά, μπορεί το σκυλάκι σας να γλιστρήσει και να σπάσει κανένα κόκαλο.
 
Αν θέλουμε το σκυλάκι μας να έχει ωραία κι απαλή τρίχα, βάζουμε 2 κουταλιές σούπας σόδα στο νερό του μπάνιου του.

Αν το σκυλάκι ή το γατάκι που μόλις αποκτήσατε είναι μικρό σε ηλικία και δεν κοιμάται, βάλτε του δίπλα ένα ρολόι ξυπνητήρι. Το ζωάκι θα νομίζει πως οι χτύποι του ρολογιού ( το τικ τακ ) είναι οι χτύποι της καρδιάς της μάνας του και θα νοιώσει σιγουριά.
 
Φίλος κτηνίατρος μας είπε πως αν το σκυλάκι ή το γατάκι σας έχει φαγούρα στο αυτί και το βλέπετε κάθε τόσο να το ξύνει, να ρίξετε μέσα ( στο αυτί ) μία σταγόνα αραχιδέλαιο.

Αν προσπαθείτε να μάθετε τον σκύλο σας να υπακούει σε εντολές που του δίνετε, δεν ξεχνάτε ποτέ να τον ανταμείβετε όταν τα καταφέρνει...
 
Αν το σκυλάκι σας έχει ψύλλους, βάλτε στη βούρτσα που το χτενίζετε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και βουρτσίστε το τρίχωμά του. Οι ψύλλοι δεν αντέχουν τη μυρωδιά της λεβάντας!
 
Οι νωπές πευκοβελόνες διώχνουν τους ψύλλους από το σπιτάκι του σκύλου

Αν το σκυλάκι σας έχει ψύλλους ή τσιμπούρια, βάλτε ξύδι στο τρίχωμα και το πρόβλημα λύθηκε.
 
Αν το ζωάκι σας έχει τσιμπούρια, για να το βγάλετε, ρίξτε λίγο λάδι πάνω στο τσιμπούρι και με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια και φορώντας γάντια βγάλτε το τσιμπούρι. Κάντε το προσεκτικά για να βγει τελείως και όσο πιο κοντά γίνεται στο δέρμα του ζώου. Για να το βγάλετε το γυρνάτε με φορά αντίθετη από εκείνη του ρολογιού. Και μη ξεχάσετε ν' απολυμάνετε το σημείο που ήταν πριν το τσιμπούρι.
 
Αν έχετε γατάκι ή σκυλάκι που 'ανακουφίζεται' εκεί που δεν θέλετε, απλά εντοπίστε τα σημεία και ρίξτε κόκκους πιπέρι. Τα ζωάκια μισούν το πιπέρι και δεν θα ξαναπάνε στο συγκεκριμένο σημείο.

Αν πρέπει να δώσετε στο σκυλί ένα χάπι, βάλτε το σε ψίχα ψωμιού που την διπλώνεται στα δύο, μαζί με λίγο φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα που αρέσει στο σκυλί.
 

Αν το σκυλί σας βάλει στο στόμα του κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο, βοηθήστε το να κάνει εμετό και να πως:
- Σέ μπολάκι βάζετε μία κουταλιά καφέ λεπτό αλάτι και λίγο νερό, τόσο ώστε να γίνει σαν πηχτή κρέμα. Αυτό πρέπει να το φάει το σκυλί και μέσα σε μία ώρα το πολύ θα έχει κάνει εμετό και θα έχει 'διώξει' από μέσα του ότι έφαγε προηγουμένως.

Ή σε ένα μπουκάλι του λίτρου βάζετε ένα φλυτζανάκι του καφέ αλάτι, γεμίζετε το μπουκάλι με χλιαρό νερό και δίνετε στον σκύλο ή γάτα να πιεί.   Θα κάνει αμέσως εμετό και θα βγάλει αυτό που έφαγε.

Αν έχετε γάτα μέσα στο σπίτι που της αρέσει να γρατζουνάει την ταπετσαρία στον τοίχο και να προκαλεί ζημιά, βάλτε μπροστά χαρτόνια και ρίξτε πιπέρι ή tabasco. Η πεισματάρα γάτα θα ξαναπροσπαθήσει για λίγο, αλλά επειδή δεν της αρέσουν αυτά που ρίξατε στο χαρτόνι, θα καταλάβει και δεν θα ξαναπάει εκεί, 

Σε ένα μπολ, βάλτε ξύδι άσπρο και νερό. Βρέξτε ένα γάντι μπάνιου με το υγρό και μ' αυτό, τρίψτε τη γούνα του σκύλου. Αυτό είναι καλό να το κάνουμε που και που, για να μην έχει ψύλλους ο σκύλος.

Τέλος να φροντίσετε την διατροφή του σκύλου σας, για να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Αυτά βέβαια είναι λίγα απ' όσα πρέπει να κάνετε αν είστε καινούργιος ιδιοκτήτης σκύλου.

Τα σκυλιά μισούν τη μυρωδιά από ξύδι, που σημαίνει πως αν δεν θέλετε να πλησιάζουν σε κάποιο σημείο, ρίχνετε εκεί ξύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-