Σώσε ένα βρεγμένο κινητό ή την ψηφιακή σου
Καλό είναι να γνωρίζετε πως θα πρέπει να αντιδράσετε αν το κινητό ή η φωτογραφική σας πέσει στο νεροχύτη, τη μπανιέρα, ή ακόμα και τη θάλασσα.
Βγάλτε το αμέσως από το νερό
Τα πλαστικά καλύμματα των gadgets είναι αρκετά σφιχτά και δεν επιτρέπουν το νερό να μπει εύκολα. Ωστόσο, 20 περίπου δευτερόλεπτα αρκούν για να φτάσει το νερό μέχρι το τελευταίο σημείο της συσκευής.
Βγάλτε την μπαταρία
Το νερό μειώνει τη θερμοκρασία των βραχυκυκλωμάτων που μπορούν να δημιουργηθούν με το νερό και την μπαταρία. Έτσι, η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται όταν η συσκευή είναι ανοιχτή και βρίσκεται μέσα στο νερό. Επίσης, το να βραχυκυκλωθεί η μπαταρία (να αδειάσει στιγμιαία) είναι το πιο πιθανό μέσα στο νερό, αυτό βέβαια θα σημαίνει και το τέλος της.
Μην πανικοβάλλεστε
Το τηλέφωνο ή η φωτογραφική σας δεν θα καταστραφεί αν προλάβετε να την βγάλετε σύντομα από το νερό.
Αφαιρέστε την κάρτα Sim και την κάρτα μνήμης.
Για κάποιους τα πιο σημαντικά πράγματα είναι αποθηκευμένα στην sim και την κάρτα μνήμης και δεν νοιάζονται καν για το κινητό. Αφαιρέστε τα αμέσως. Και τα δύο αυτά αντικείμενα αντέχουν αρκετά στο νερό. Ωστόσο, μην ακολουθήσετε τα υπόλοιπα βήματα για αυτά τα δύο. Αφήστε τα πάνω σε μια πετσέτα μέχρι να φύγει η υγρασία και μετά βάλτε τα σε ένα ποτηράκι με ρύζι ώστε να απορροφηθεί όλη η υγρασία. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε, ακόμα και αν συνεχίσουν να λειτουργούν. Αντικαταστήστε τα αφού αντιγράψετε ότι σημαντικές πληροφορίες έχουν αποθηκευμένες μέσα.
Αν έπεσε στην θάλασσα
Θα πρέπει να το ξεπλύνετε με κανονικό νερό. Το αλάτι μπορεί να δημιουργήσει κρυστάλλους στο κύκλωμα και να χαλάσει τις εσωτερικές συνδέσεις.
Ανοίξτε το
Αφαιρέστε ότι καπάκια, βιδάκια, πορτούλες υπάρχουν, ώστε να αφήσετε όσες περισσότερες ανοιχτές εσοχές προς το κέντρο της συσκευής. Αυτό θα βοηθήσει στο να απομακρυνθεί η υγρασία γρηγορότερα.
Βγάλτε την υγρασία από μέσα #1
Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα, με το στενό στόμιο στην άκρη, για να τραβήξετε ότι υγρασία μπορείτε από όλες τις πλευρές της συσκευής. Κάντε το αυτό για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να μην μπορεί να βγει άλλη υγρασία.
Βγάλτε την υγρασία από μέσα #2
Τινάξτε τη συσκευή πάνω σε μία πετσέτα. Αργότερα, βρείτε ένα ζεστό, αλλά όχι καυτό, μέρος και αφήστε το κινητό σας για μερικές ώρες ώστε να φύγει η πολλή υγρασία. Ένα τέτοιο μέρος θα μπορούσε να είναι ο φούρνος σας, αν έχει θερμοκρασίες κοντά στους 60 βαθμούς κελσίου. Αν δεν έχετε κάποια συσκευή που βγάζει ανεκτή ζέστη για το χέρι σας, δεν καίγεστε, τότε αφήστε το στον ήλιο και στηρίξτε το στο πλάι ώστε να μπορούν να κυλήσουν τα νερά. ΜΗΝ το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων και ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για τα μαλλιά.
Αφαιρέστε ότι υγρασία έμεινε
Βάλτε σε ένα μπολ ρύζι, και βάλτε μέσα τη συσκευή μέχρι να καλυφθεί. Αφήστε για 2-3 μέρες. Την πρώτη μέρα, ανακατεύεται το ρύζι με το τηλέφωνο κάθε 1-2 ώρες. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία.
Βεβαιωθείτε ότι δεν έμεινε υγρασία
Αφήστε τη συσκευή πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτομάντιλο και σκεπάστε τη με ακόμα ένα. Περιμένετε μερικές ώρες και δείτε αν τα χαρτομάντιλα μάζεψαν υγρασία. Αν ναι, ακολουθήστε ξανά τα βήματα για να αφαιρέσετε την υγρασία από μέσα.
Δοκιμάστε τη συσκευή
Βάλτε την μπαταρία και ανοίξτε την συσκευή. Αν δεν λειτουργήσει, βγάλτε την μπαταρία και βάλτε τον φορτιστή. Αν ανοίξει με τον φορτιστή, χρειάζεστε νέα μπαταρία. Αν ακόμα και τώρα δεν αντιδράσει, πιθανότερο είναι να χρειαστεί άνοιγμα ή να έχει καεί κάποιο κύκλωμα.
Άνοιγμα της συσκευής
Αν θεωρείτε ότι έχετε τις γνώσεις, τα εργαλεία και την όρεξη, μπορείτε να ανοίξετε την συσκευή. Αυτά που μπορείτε να κερδίσετε από αυτή την διαδικασία είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει υγρασία και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εσωτερικές συνδέσεις. Καλό είναι να σημειώσετε το σημείο που ταιριάζει η κάθε βίδα καθώς και να ενημερωθείτε από το youtube με video για το πως αποσυναρμολογείται η συσκευή σας. Αφού βγάλετε όλα τα τμήματα της συσκευής, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να αφαιρέσετε την υγρασία από το κάθε ένα ξεχωριστά
1 σχόλιο:
I am really happy to read this weblog posts which consists of tons of valuable facts, thanks for providing these data.
my webpage :: phpfox.com
Δημοσίευση σχολίου