Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ OK ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ


Η Ιστορία της λέξης ΟΚ

Ίσως είναι η πιο πολύ χρησιμοποιημένη λέξη στον κόσμο και αυτό γιατί χρησιμοποιείται σχεδόν από όλες τις γλώσσες του κόσμου. Είναι η λέξη με την οποία μπορούμε να κάνουμε ολόκληρες συζητήσεις με τουρίστες!! Καθημερινά την συναντάμε στα μηνύματα του υπολογιστή. Πως όμως δημιουργήθηκε και ποια γεγονότα βοήθησαν?

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει στα αρχαία αγγλικά. Έχουν ειπωθεί πολλά για την καταγωγή αυτής της λέξης. Η πιο επικρατούσα θεωρία είναι η εξής:

Κοντά στο μεσαίωνα, τότε που για την μετάδοση μηνυμάτων χρησιμοποιούνταν το ταχυδρομείο (ταχυ-δρομείο), υπήρχε η ανάγκη να ενημερώνονται οι στρατηγοί για τις εκβάσεις των μαχών, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τις επιθέσεις τους. Συνηθιζόταν να υπάρχει επικοινωνία σε στυλ Θησέα-Αιγαία. Έγραφαν το μήνυμα σε ένα μεγάλο πανί και το ύψωναν ψηλά ώστε να μπορεί να φανεί από απόσταση. Ένα μήνυμα που είχε ενδιαφέρον ήταν ο αριθμός των νεκρών σε μία μάχη. Έτσι υπήρχαν μηνύματα του στυλ “27 Killed”. Το ευχάριστο μήνυμα θα ήταν να μην υπήρχε καμία απώλεια, δηλαδή “0 Killed”. Με το πέρασμα των χρόνων αυτό έγινε “0 K.” και πήρε την τελική του μορφή O.K. που έχει την σημασία του όλα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-