Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ

Μάθετε γιατί έχουμε τρίχες στο σώμα μας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η τριχοφυΐα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που συχνά μας προκαλεί προβληματισμό. Ιδίως οι γυναίκες – και σίγουρα αρκετοί άνδρες - εύχονται ότι θα έρθει εκείνη η μέρα που θα εξαφανιστούν, ως δια μαγείας, από το σώμα τους όλες οι τρίχες εκτός από τα μαλλιά, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες.

Σε τι χρησιμεύουν όμως οι μικρές λεπτές τρίχες που έχουμε σε όλο το σώμα μας;

Η απάντηση των επιστημόνων είναι ότι αυτές οι τρίχες αποτελούν κατάλοιπο της εποχής που οι πρόγονοί μας ήταν σαφώς πιο τριχωτοί. Τότε οι τρίχες χρησίμευαν ως «μηχανισμός προειδοποίησης και άμυνας» κατά των παρασίτων και των εντόμων που απειλούσαν το ανθρώπινο δέρμα.

Τον ίδιο σκοπό εξακολουθούν να εξυπηρετούν και στην εποχή μας, παρόλο που τα παράσιτα και τα έντομα όπως οι κοριοί, οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια, μας απειλούν λιγότερο σε σχέση με την εποχή των σπηλαίων.

Μια επιστημονική ομάδα στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, στη Βρετανία, έκανε μία έρευνα σε εθελοντές-φοιτητές. Οι επιστήμονες αφαίρεσαν τις τρίχες από ένα τμήμα του ενός χεριού των εθελοντών. Ύστερα τοποθέτησε ζωντανούς κοριούς και στα δύο χέρια.

Όπως διαπίστωσαν, οι εθελοντές αντιλαμβάνονταν πιο γρήγορα τον κοριό στο χέρι που είχε τρίχες και αντιδρούσαν αμέσως για να τον διώξουν. Επιπλέον, ένα τόσο μικρό έντομο «δυσκολεύεται» να κινηθεί σε ένα περιβάλλον με τρίχες. Είναι σαν να προσπαθεί ένας άνθρωπος να τρέξει μέσα σε μία φυτεία καλαμποκιού!

Μια άλλη ενδιαφέρουσα υπόθεση που έκαναν οι επιστήμονες στο πλαίσιο της έρευνας, ήταν ότι, ατο απώτερο παρελθόν, οι γυναίκες προτιμούσαν τους πιο τριχωτούς άνδρες επειδή αυτό σήμαινε ότι είχαν στο σώμα τους λιγότερα παράσιτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-