Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

online ψηστήρι

Γιατί είμαστε τόσο επιρρεπείς στο online ψηστήρι;

Τι μας κάνει πραγματικά "σκυλάκια" των σχέσεων μέσω κοινωνικών δικτύων;

Γιατί είμαστε τόσο επιρρεπείς στο online ψηστήρι;
Γιατί δεν μασάμε μία, ενώ έχουμε ήδη σχέση (σύζυγο, γκόμενα ή ερωμένη), να "κωλοτριφτούμε" με μία άγνωστη στην άλλη άκρη του Facebook, χωρίς φόβο και πάθος; Γιατί εκεί δεν κολλάμε να πούμε αυτά που λέμε στο chat, ενώ στην αληθινή ζωή, σε μια αντίστοιχη φάση, θα αποδεικνυόμασταν μέγιστες "κότες"; Ακολουθούν 6 λόγοι που δικαιολογούν το γιατί ήμαστε τόσο πιο ανοιχτοί στις σχέσεις μέσω social media.
1. Η άμεση απάντηση/αντίδραση:
Κακά τα ψέματα, η άμεση και μες στη σπιρτάδα ικανοποίηση της online πρόσβασης δίνει με τη σειρά της "πρόσβαση" (σαν αλυσιδωτή αντίδραση) σε ταχύτατη ενίσχυση-ντοπάρισμα της συμπεριφοράς σου (ακόμα κι αν είναι χαμηλή η αυτοεκτίμηση ή αν είσαι μια στάλα ντροπαλούλης), κάτι που τελικά έχει ως αποτέλεσμα τα συναισθήματα να οδηγούν τις εξελίξεις (χωρίς φρένο, φουλ γκάζι), παρά η λογική πλευρά του εαυτού μας. Κι όταν οι ατάκες στο online ψηστήρι πάνε "πινγκ-πονγκ" και το αντικείμενό τους σιγά-σιγά γίνεται ολοένα και πιο "ζουμερό", εκεί το μόνο που μπορεί να σε φρενάρει είναι η διακοπή ρεύματος και η ταυτόχρονη έλλειψη καβάτζας μπαταρίας για το laptop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-