Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΙΟ ΤΣΙΦΟΥΤΙΔΕΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ

Ίνγκβαρ Κάμπραντ

Οι πιο τσιγκούνηδες... μεγιστάνες του πλανήτη (2)
Την επόμενη φορά που θα κάθεσαι μέσα στο μετρό, ονειροπολώντας το αμάξι για το οποίο είσαι πρόθυμος να υποθηκεύσεις το σπίτι και τη ζωή σου, ρίξε μια ματιά στον ηλικιωμένο κύριο με το σκοροφαγωμένο σακάκι που κάθεται απέναντι. Μπορεί να είναι ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ, ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Ikea. Τι κι αν η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 33 δις δολάρια; Ο καρμικός κλώνος του Σκρουτζ προτιμά να χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ οδηγεί ένα Volvo δεκαπενταετίας. Ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να ζει στο ταπεινό Γκέτενμποργκ, ενώ όταν χρειάζεται να ταξιδέψει αεροπορικώς επιλέγει τις φειδωλές ανέσεις της οικονομικής θέσης. Σαν να μην έφταναν αυτά, για το μεσημεριανό του φαγητό προτιμά φτηνά εστιατόρια στα οποία επιδίδεται στο λαδομπούκι μέχρι τελική ρήξη αρτηρίας, ενώ –οποία έκπληξις- το σπίτι του είναι γεμάτο με έπιπλα της IKEA τα οποία μάλιστα έχει πει πως συναρμολογεί μόνος του προκειμένου να εξοικονομήσει χρήμα, κάνοντας περικοπές από τον ίδιο του τον…εαυτό.

Γουόρεν Μπάφετ

Οι πιο τσιγκούνηδες... μεγιστάνες του πλανήτη (3)
Στις οδηγίες χρήσης του αμερικανικού ονείρου o κατασκευαστής κάπου ξέχασε να αναφέρει τις συνήθειες του μεγαλύτερου εν ζωή ενσαρκωτή του. Ο τζουράσικ μεγαλοεπενδυτής και φιλάνθρωπος, με προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 57 δις δολάρια αποτελεί την επιτομή του μεσοαστού με συνήθειες που θα ζήλευε κι ο Ινγκβαρ Κάμπραντ. Αντί να ζήσει τα στερνά του σε καμιά έπαυλη –α-λα-Χέφνερ style-, ο συντηρητικός Μπάφετ ζει στο ίδιο σπίτι που είχε αγοράσει πριν από 50 χρόνια για 31.000 δολάρια. Την ίδια στιγμή αγοράζει κοστούμια μόνο στις εκπτώσεις, συχνάζει σε οικονομικά εστιατόρια, ενώ συνεχίζει να περνάει κάθε προσωπικό του έξοδο στα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας του, Berkshire Hathaway.

Τζιμ Γουόλτ

Οι πιο τσιγκούνηδες... μεγιστάνες του πλανήτη (4)
Τεξανός βλάχος, λάτρης της φολκ, με χόμπι την επισκευή παλιών φορτηγών και μέλος της ιδιοκτήτριας οικογένειας της κολοσσιαίας αλυσίδας Wal Mart. Παρά την περιουσία του που ανέρχεται στα 16.4 δις δολάρια, ο Τζιμάκος μένει σε μια μικρή φάρμα στο Τέξας και επιλέγει για τα ψώνια του το μπακάλικο της γειτονιάς αντί για το οικογενειακό σούπερ μάρκετ. Τον ελεύθερο χρόνο του τον περνάει στο αποστακτήριο-καφενέ ρίχνοντας φελούς με στωικό βλέμμα pure αμερικανικής αποχαύνωσης μέσα στο βαρέλι, παρέα με άλλους ρεντνεκς.

Τζον Κόντγουελ

Οι πιο τσιγκούνηδες... μεγιστάνες του πλανήτη (5)Τι κι αν κέρδισε 2,2 δις δολάρια από την πώληση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που ίδρυσε το 1987; Ο σαραντάρης επιχειρηματίας παραμένει πιστός στις συνήθειες της καθημερινότητάς του, αγοράζοντας ρούχα από τα Marks and Spencer και διανύοντας με το ποδήλατο καθημερινά 14 χιλιόμετρα προκειμένου να πάει στο γραφείο του. Η συνήθειά του να κουρεύεται μόνος του ανήκει στο hall of fame των πιο τσίπικων συνηθειών ever.

Αζίμ Πρεμχί

Οι πιο τσιγκούνηδες... μεγιστάνες του πλανήτη (6)Η φήμη της ιερής αγελάδας των Ινδών businessmen και ιδιοκτήτη της εταιρείας κατασκευής λογισμικού Wipro έχει ξεπεράσει τα μήκη και τα πλάτη της χώρας του. Κάθε φορά που ταξιδεύει κοιμάται σε ξενώνες της εταιρείας αντί για ξενοδοχεία (γουάου), ενώ στα πλαίσια περικοπών του ετήσιου μπάτζετ της εταιρείας, αποφάσισε να στρώσει το γαμήλιο τραπέζι του γιου του Ρισάντ με χάρτινα πιάτα (σούπεργουάου).

Μικ Τζάγκερ

Οι πιο τσιγκούνηδες... μεγιστάνες του πλανήτη (7)Η οικονομική κατεύθυνση των σπουδών του δεινόσαυρου ροκ σταρ (απόφοιτος του London School of Economics) είχαν αντίκτυπο. Κάπως έτσι, η πρώην γυναίκα του έχει άπειρες ιστορίες στις οποίες διηγείται πως όταν ήταν κυρία Τζάγκερ πλήρωνε μόνη της όλα τα έξοδα των παιδιών, τη συντήρηση του σπιτιού, αλλά και το περίοπτο lifestyle του συζύγου της. Αλλά ακόμα και οι υπόλοιποι Stones είχαν να το λένε για τη τσιγκουνιά του φίλου τους lead vocalist. Βέβαια τίποτε δεν είναι τυχαίο – η περιουσία του Mick πλέον είναι όση όλων των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος μαζί.
Πηγή: menslounge.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-