Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Το αυστραλιανό αεροδρόμιο της Ανταρκτικής "λιώνει"


Antarctica_747
Tο πρώτο θύμα των κλιματολογικών αλλαγών, που έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενδέχεται να είναι το αεροδρόμιο της αυστραλιανής βάσης στην Ανταρκτική.
Το αεροδρόμιο άρχισε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια και η κατασκευή του στοίχισε στο αυστραλιανό δημόσιο 46 εκατομμύρια (αυστραλιανά) δολάρια. Όμως, ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός φέτος το καλοκαίρι, είχε ως αποτέλεσμα να «μαλακώσει» ο πάγος και να μην μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροπλάνα, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της βάσης.
Φέτος προσγειώθηκε μόνο ένα μόνο αεροπλάνο, Airbus A319, ενώ τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια είχαν προσγειωθεί 29 μεγάλα αεροσκάφη.
Το αεροδρόμιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μεταφέρονται ταχύτερα στη βάση τόσο τα άτομα που εργάζονται εκεί όσο και τα εφόδια που απαιτούνται για τη λειτουργία της.
Οι αυστραλιανές αποστολές χρησιμοποίησαν φέτος το αμερικανικό αεροδρόμιο, το οποίο αντιμετωπίζει, επίσης, παρόμοιο πρόβλημα και μείωσε τον αριθμό των πτήσεων που δέχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-