Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Μηχανή αναζήτησης για να βρείτε την κλεμμένη/ χαμένη κάμερα σας

Έχετε χάσει τη φωτογραφική μηχανή ή το εξοπλισμένο με κάμερα κινητό τηλέφωνό σας; Η μηχανή αναζήτησης Stolen Camera Finder ίσως σας βοηθήσει να βρείτε τον χρήστη της φωτογραφικής μηχανής σας.
Η μηχανή αναζήτησης Stolen Camera Finder αναπτύχθηκε από τον προγραμματιστή Matt Burns πριν από δύο χρόνια. Ο αλγόριθμος του Matt ψάχνει στο διαδίκτυο για φωτογραφίες οι οποίες έχουν τον σειριακό αριθμό της φωτογραφικής μηχανής ενσωματωμένο στις πληροφορίες EXIF. Αν βρεθεί μια φωτογραφία με τον σειριακό αριθμό της μηχανής σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός που ανέβασε και την φωτογραφία στο διαδίκτυο να είναι και ο προσωρινός κάτοχος της.

scf

Στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης, μπορείτε να σύρετε μια φωτογραφία ή οποία τραβήχτηκε με τη φωτογραφική μηχανή πριν αυτή κλαπεί ή χαθεί. Η μηχανή αναζήτησης θα κρατήσει τα δεδομένα EXIF από τη φωτογραφία σας και θα ψάξει σε μια τεράστια βάση δεδομένων για φωτογραφίες που έχουν τον ίδιο σειριακό αριθμό με τη δική σας. Σύμφωνα με τον δημιουργό της σελίδας, υπάρχουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο κάμερες καταχωρημένες στον κατάλογο τους.

H μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί δύο τρόπους αναζήτησης φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Ο πρώτος είναι ένας απλός μηχανισμός ο οποίος ψάχνει σε φωτογραφίες που βρίσκονται σε σελίδες όπως το Flickr, και ο δεύτερος είναι ένα πρόσθετο για τον Google Chrome το οποίο τρέχει στο παρασκήνιο και καταγράφει σειριακούς αριθμούς αλλά και τη διεύθυνση των φωτογραφιών που εμφανίζονται στον browser. Όλες οι πληροφορίες μπορούν να σταλούν στην κεντρική βάση δεδομένων του Stolen Camera Finder.

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε εθελοντικά κα να βοηθήσετε αυτή τη μηχανή αναζήτησης να γίνει ακόμα μεγαλύτερη μπορείτε να κατεβάσετε το πρόσθετο για Google Chrome.

Εάν βέβαια χρησιμοποιείτε μια κλεμμένη κάμερα, φροντίστε να αφαιρέσετε τα δεδομένα EXIF πριν ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-