Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το 99,7% των τηλεφώνων με Android θέτει σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα

Τα smartphones είναι πλέον ολόκληροι υπολογιστές, αποθηκεύοντας πολύ περισσότερα δεδομένα από απλά ονόματα και τηλέφωνα. Όμως ένα κενό ασφαλείας στο σύνολο σχεδόν των Android κινητών θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά μας δεδομένα...
Οι γερμανοί ερευνητές Bastian Könings, Jens Nickels, και Florian Schaub, του πανεπιστημίου του Ulm, εντόπισαν αυτό το κενό ασφαλείας.

Το πρόβλημα έγκειται στον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές οι οποίες συναλλάσονται με τις Google services απαιτούν authentication tokens. Αυτά τα tokens είναι χρήσιμα καθώς δεν χρειάζεται ο χρήστης να κάνει login στην υπηρεσία. Αυτό όμως που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι πως αυτά τα tokens καμιά φορά μεταδίδονται ακρυπρογράφητα (σε μορφή plaintext) μέσω ασύρματων δικτύων. Αυτό σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε λαμβάνει το σήμα του δικτύου Wi-Fi θα μπορούσε να αποκτήσει αυτά τα tokens.

Το χειρότερο είναι πως τα tokens δεν είναι συγκεκριμένα για ένα μοντέλο κινητού, αντίθετα τα tokens από μία συσκευή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια άλλη.

Οι επιπτώσεις αυτού του κενού ασφαλείας κυμαίνονται από απλή αποκάλυψη μέχρι απώλεια δεδομένων από το Calendar, ενώ επίσης επηρεάζονται δεδομένα που αφορούν τις επαφές, όπως τα τηλέφωνα, οι διευθύνσεις ή τα e-mail.

Επιπλέον, τα tokens αυτά ισχύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (14 ημέρες για τα Calendar tokens) πράγμα που σημαίνει πως όποιος έχει πρόσβαση στο Token έχει και πρόσβαση δύο εβδομάδων στα προσωπκά δεδομένα.

Η υποκλοπή των token είναι ιδιαίτεα εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο επιτιθέμενος είναι να δημιουργήσει ένα ξεκλείδωτο wi-fi access point με ένα όνομα (SSID) που συναντάται συχνά - π.χ. starbucks connx κλπ. Με τις default ρυθμίσεις, τα τηλέφωνα με Android συνδέονται αυτόματα με ήδη γνωστά δίκτυα, και αρχίζουν να συγχρονίζουν τα δεδομένα. Ενώ ο συγχρονισμός θα αποτύχει (δεν είναι ανάγκη το access point να έχει πρόσβαση στο internet), ο επιτιθέμενος μπορεί να αντιγράψει authTokens για κάθε υπηρεσία που επιχειρεί τον συγχρονισμό.

Τι μπορούν να κάνουν οι κάτοχοι Android? Τα εξής:

1) Να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους σε ένα Android που να παρέχει HTTPS για το συγχρονισμό του Google Calender και των Contacts. Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι πω ο πάροχος μπορεί να κάνει εβδομάδες ή μήνες να κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση για το Android, ή μπορεί και ποτέ.

2) Να απενεργοποιήσουν τον αυτόματο συγχρονισμό στις εφαρμογές που επηρεάζονται σε ανοιχτά δίκτυα Wi-fi

3) Να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές σε ανοιχτές συνδέσεις Wi-Fi.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-