Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

φρουτάκια , επιστρέφουν


ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σε όλους του χώρους, εκτός των καζίνο, επιστρέφουν τα "φρουτάκια" μετά από την απόσυρσή τους 11 χρόνια πριν, μια και είχε θεωρηθεί πως προκαλούσαν κοινωνικά προβλήματα. Με μέτρα για την προστασία των παικτών το νομοσχέδιο. Η συμφωνία δείχνει ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Σωκράτη Κόκκαλη.

Νομοσχέδιο με είκοσι δύο άρθρα εισάγει η κυβέρνηση για την επιστροφή 50.000 τερματικών μηχανών, βιντεολόττο με σκοπό την είσπραξη 550 εκατ .ευρώ και ετήσιο τζίρο 3,5 δις.

Μετά την απόσυρση των μηχανών τζόγου το 1999 , τα περίφημα φρουτάκια επανέρχονται έντεκα χρόνια μετά, στους χώρους από τους οποίους είχαν απομακρυνθεί (καφενεία, λέσχες, καταστήματα ψιλικών, ακόμη και ταβέρνες) καθώς είχαν θεωρηθεί κοινωνική μάστιγα λόγω των μεγάλων ποσών που παίζονταν από καθημερινούς ανθρώπους. Μάλιστα ο θόρυβος που είχε προκληθεί από περιπτώσεις αυτοκτονιών, ήταν ο κρίσιμος παράγοντας που οδήγησε την κυβέρνηση Σημίτη στην απόσυρσή τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η τοποθέτηση 50.000 τερματικών μηχανών σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή ένα ανά 250 κατοίκους και την εγκατάστασή τους ακόμη και σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια στο εσωτερικό.

Μεταξύ άλλων, σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διατηρηθεί σε ελεγχόμενο επίπεδο η συμμετοχή των πολιτών στα τυχερά και στα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια και να διασφαλιστεί ότι τα παίγνια δεν γίνονται αντικείμενο αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λειτουργίας των μηχανημάτων "φωτογραφίζει" τον ΟΠΑΠ και τον βασικό του προμηθευτή στα συστήματα διαχείρισης τέτοιων συστημάτων, την Intralot του Σ. Κόκαλλη , η οποία επιδιώκει τη σύμβαση για την πλατφόρμα που θα "τρέξει" το σύστημα, δεδομένης και της μακροχρόνιας συνεργασίας του ημικρατικού ΟΠΑΠ με την Intralot.

Οι βασικότερες διατάξεις

*Μετά από ανοιχτό διαγωνισμό το υπουργείο Οικονομικών θα χορηγήσει 3 άδειες, με διάρκεια 10 ετών και δυνατότητα 5ετούς παράτασης. Ο πρώτος ανάδοχος θα λάβει άδεια 25.000 τερματικά, ο δεύτερος 15.000 και ο τρίτος 10.000.

*Για κάθε τερματικό το Δημόσιο θα λάβει τουλάχιστον 10.000 για κάθε μηχάνημα που θα κατοχυρωθεί και 1.000 ευρώ εφάπαξ για τη χορήγηση αδείας, ενώ θα έχει ετήσιο έσοδο στο 4% του μικτού κέρδους ανά μηχάνημα.

*Είναι αδύνατο άλλος φορέας πλην του ΟΠΑΠ να πάρει πιστοποίηση για άδεια όταν απαιτούνται ακόμα και κατόψεις χώρων, πιστοποιητικά πυρασφάλειας και δήλωση απόστασης του χώρου 500 μέτρα από σχολείο, εκκλησία κ.τ.λ.

*Στους χώρους που θα εγκατασταθούν οι τερματικές μηχανές απαγορεύεται το κάπνισμα, η είσοδος ατόμων κάτω των 18 και η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Έτσι, καθίσταται σαφές ότι τα καζίνα αποκλείονται.

*Κάθε παίκτης θα μπορεί να παίζει με μάρκες αξίας ένας ευρώ και το μέγιστο ποσό πονταρίσματος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις δέκα μάρκες. Το ανώτατο ποσό κέρδους ανά μάρκα δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

*Θα συσταθεί 7ετής Επιτροπή Εποπτείας Παιγνίων, με τριετή θητεία υπέρ της οποίας θα περιέρχονται τα έσοδα από το 4% του τέλους εγκατάστασης και το 1% από το τέλος διενέργειας τεχνικών παιγνίων. Οι ανάδοχοι υποχρεούνται να εγκαταστήσουν διασύνδεση με κεντρικό πληροφοριακό σύστημα με έδρα την Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-