Διαδικασία
Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο.
Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Του δίνουμε σχήμα μπάλας, του ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα.
Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Αλάτι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Μαγιά
Μαγιά στιγμής (ξηρή)
Νερό
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά, δηλαδή 16 γρ.
400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
Προαιρετικά:
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι.
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου