Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ ΚΛΑΣΙΚΉ



Διαδικασία

Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.

Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο.
Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Του δίνουμε σχήμα μπάλας, του ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα.
Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Αλάτι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Μαγιά
Μαγιά στιγμής (ξηρή)
Νερό


Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά, δηλαδή 16 γρ.
400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό

Προαιρετικά:
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι.
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-