Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΟΦΈΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΆΝΟΥΝ ΝΥΣΤΑΓΜΈΝΟΙ

ΤΡΟΦΈΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΆΝΟΥΝ ΝΥΣΤΑΓΜΈΝΟΙ

ΥΠΝΗΛΊΑ ?
Όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή την ανάγκη την πάρουμε έναν υπνάκο αμέσως μετά από ένα γεύμα.
ΤΡΟΦΙΜΑ Κ ΥΠΝΗΛΊΑ
Τελικά, αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο η αγάπη μας για τον ύπνο ή μια δύσκολη μέρα στην δουλειά.
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΈΡΝΟΥ ΥΠΝΗΛΙΆ
Το είδος του φαγητού που καταναλώνουμε καθημερινά επηρεάζει αρκετά αυτή την συνήθεια.
Δείτε παρακάτω 9 τροφές που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε νυσταγμένοι


Γαλακτοκομικά προϊόντα
ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΆ ΠΡΟΙΌΝΤΑ
Μεταξύ όλων των άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, τα σκληρά τυριά έχουν την πιο χαλαρωτική επίδραση, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου. Η προσθήκη κράκερ δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη υπνηλία, καθώς οι υδατάνθρακες εντείνουν τη λειτουργία της τρυπτοφάνης.


Αμύγδαλα
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΦΈΡΝΟΥ ΥΠΝΗΛΙΑ
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που παράγει μελατονίνη, γνωστή και ως “ορμόνη του ύπνου.” Επιπλέον, τα καρύδια συσκευάζονται με μαγνήσιο, που διευκολύνει την ένταση των μυών και προκαλεί υπνηλία.


Μπανάνα
ΜΠΑΝΑΝΑ
Η ζάχαρη, το κάλιο και το μαγνήσιο που βρέθηκαν στην μπανάνα κάνουν τα τρυπτοφάνη να μπαίνουν ευκολότερα στον εγκέφαλο και να προκαλούν υπνηλία.


Καρύδια
ΚΑΡΥΔΙΑ
Τα καρύδια περιέχουν λιγότερα τριπτοφανή από τα αμύγδαλα, αλλά έχουν την δική τους πηγή μελατονίνης. Έρευνα έδειξε, ότι τα καρύδια αυξάνουν τα επίπεδα αυτής της ορμόνης στο αίμα και αυτό προκαλεί υπνηλία

Κεράσια
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΦΈΡΝΟΥΝ ΥΠΝΟ

Τα κεράσια ειδικά τα ξινά κεράσια έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα μελατονίνης. Ωστόσο, μια χούφτα φρέσκα κεράσια δεν κάνει την διαφορά. Ένα ποτήρι χυμός κεράσι θα σας βάλει σε ύπνο σε χρόνο μηδέν.


Χαμομήλι
ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Το χαμομήλι συσκευάζεται με γλυκίνη, ένα αμινοξύ που έχει μια ήπια κατασταλτική δράση που χαλαρώνει τους μυς και το νευρικό σύστημα. Μετά από ένα φλιτζάνι χαμομήλι δύσκολα θα μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά


Σπόροι κολοκύθας

ΣΠΟΡΟΙ ΚΟΛΟΚΎΘΑΣ
Εκτός από την τρυπτοφάνη, οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδάργυρου και μαγνησίου. Οι ενώσεις αυτές προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση και δύσκολα θα μπορέσετε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά

Λευκό ρύζι

ΛΕΥΚΟ ΡΎΖΙ
Το λευκό ρύζι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία 3 ή 4 ώρες μετά την κατανάλωσή του. Έρευνες έχουν δείξει, ότι ειδικά το αρωματικό ρύζι γιασεμιού φέρνει μεγάλη υπνηλία



Λιπαρά ψάρια
ΛΙΠΑΡΑ ΨΆΡΙΑ
Τα οξέα που περιέχονται στο σολομό, τον τόνο και σε άλλα λιπαρά ψάρια αυξάνουν την παραγωγή της μελατονίνης. Αυτά τα οξέα μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο αίμα και το μόνο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε μετά είναι να πάρετε έναν υπνάκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-