Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ Ο.Α

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (και όχι μόνο) ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΛΕΝΕ

Είμαστε εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες Α.Ε. επί σειρά ετών, οι οποίοι έχουμε μείνει εργασιακά εκτός της νέας Εταιρείας.



Είμαστε εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες Α.Ε. επί σειρά ετών, οι οποίοι έχουμε μείνει εργασιακά εκτός της νέας Εταιρείας.
Σκοπός αυτής της επιστολής είναι η διεκδίκηση ένταξής μας στο τακτικό προσωπικό της Ολυμπιακής Αεροπορίας και εντεύθεν η υπαγωγή μας στο νόμο 3717/2008 με κριτήριο την ηλικία καθώς και τα χρόνια προϋπηρεσίας μας κάτι το οποίο δεν ικανοποιήθηκε με το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2008.

Αιτιολογώντας το διεκδικητικό αίτημα μας θέτουμε υπ όψιν σας τα εξής:

• Έχουμε εργασθεί στην Εταιρεία επί σειρά δεκαετιών με υπευθυνότητα και συνέπεια, σε συνθήκες πίεσης και απαιτήσεων ,καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε διαφορετικές θέσεις, γεγονός που μας έχει εφοδιάσει με γνώσεις, εργασιακή εμπειρία, κρίση, δυνατότητα προσαρμογής, ευελιξία.

• Η παρεχόμενη από το νόμο 3717/08 μοριοδότηση, ουσιαστικά στερείται αξίας και περιεχομένου, αφού για την πόλη, όπου διαμένουμε με τις οικογένειες μας, οι προκηρυσσόμενες θέσεις σπάνια ξεπερνούν μονοψήφιο νούμερο. .Εξ άλλου η προϋπηρεσία στους μέχρι τώρα διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και η προσαύξηση προσμετρώνται μόνο για τους 60 μήνες εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι 50,40,30 μήνες που έχουμε εργασθεί οι περισσότεροι από εμάς δεν προσμετρούνται.

• Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε στις 16.09.2009 (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη συμπλήρωση – Τροποποίηση Διατάξεων) έγινε αποδεκτό το αίτημα για υπαγωγή του προσωπικού που εργάζονταν στην ΠΑΝΘΕΟΝ Α.Ε. , -μιας εταιρείας που λειτούργησε λίγα χρόνια - στο Δημόσιο. Δεν θα μπορούσε κατά τον ίδιο τρόπο να συμπεριλάβουν σε αυτή την πράξη και τους 800 περίπου απολυμένους συμβασιούχους στην Ολυμπιακής ; Επίσης στο προαναφερθέντα διάταγμα έγινε υπαγωγή του προσωπικού της Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων της Ο.Σ.Π.Α., εργαζόμενοι που δεν έχουν προσληφθεί ποτέ στην Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αυτονόητα χωρίς τις διατάξεις του ΑΣΕΠ.

• Υπάρχουν αρκετές προτεινόμενες θέσεις κενές για μετατάξεις στο Ελληνικό Δημόσιο -πάνω από 14000 -Θα μπορούσε σε αυτό το νούμερο να συμπεριλάβουν και τους συμβασιούχους.Αφού οι μόνιμοι που θα μεταταχθούν είναι περίπου 1500, ενώ οι συμβασιούχοι που παραμένουν είναι περίπου 800. Ο αριθμός εργαζομένων αυτής της κατηγορίας δεν είναι μεγάλος γιατί αρκετοί εργαζόμενοι με πολλές συμβάσεις, είχαν προσληφθεί από τον τελευταίο διαγωνισμό.

• Σύμφωνα με τον Ν.3717/2008 άρθρο 5 εδάφιο 3 α,β,γ θα καταβληθεί στους απολυμένους συμβασιούχους της Ολυμπιακής ειδική επιδότηση για 6μήνες και για τους επόμενους 6 μήνες σε πόσο ίσο με το βασικό επίδομα του ΟΑΕΔ. Όμως σύμφωνα με την παρ. 4 ποσά τα οποία τυχόν έχουν καταβληθεί ως τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την περίοδο από 1.1.2008 μέχρι την Κρίσιμη Ημερομηνία, συμψηφίζονται με την παρούσα ειδική επιδότηση, τα δε ποσά αυτά αφαιρούνται από τα διαδοχικά μηνιαία ειδικά επιδόματα μέχρι εξαντλήσεώς τους. Αυτό αντιτίθεται στα αναφερόμενα του Ν.3710/2008 Παρ. 14Α εδάφιο 4 όπου αναφέρεται η θέσπιση μέτρων κοινωνικής προστασίας. Διεκδικούμε την κατάργηση αυτής της παραγράφου (Ν.371/08 άρθρο 5 παρ.4) και την 12μηνη επιδότηση χωρίς την αφαίρεση ληφθέντων επιδομάτων ανεργίας από 1.1.2008 έως την κρίσιμη ημερομηνία.

• Υπάρχει πρόταση εκ μέρους των υπογραφόντων η επιδότηση θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ να μην αφορά τους ιδιώτες αλλά το ευρύτερο Ελληνικό Δημόσιο.

• Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πέραν κάθε άλλης παροχής (πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας ΟΑΕΔ, προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ) είναι μη επαρκή. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, Άμεσης Σταθερής, Αμειβόμενης εργασίας για να στηρίξουμε τις οικογένειες μας. (Μεταξύ μας υπάρχουν οικογένειες με δύο – τρία παιδιά, μονογονικές οικογένειες, οικογένειες της οποίας κάποιο μέλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογένειες με πρόσφατα απολυθέντα μέλη, 30αρηδες, 45αρηδες, που δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη ζωή τους λόγω οικονομικής ανασφάλειας, 40-50 ετών οικογενειάρχες με παιδιά που σπουδάζουν και όλοι αυτοί έχουμε καταθέσει εαυτούς για την Ολυμπιακή Αεροπορία.).

Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, η αποδοχή του αιτήματος μας θα ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα, το οποίο δέχτηκε βαρύτατο πλήγμα με τον τυπικά και ουσιαστικά άδικο εργασιακό παραγκωνισμό μας.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε σε θετική εξέλιξη.


Με εκτίμηση
οι 300 απολυμενοι Συμβασιούχοι
της Ολυμπιακής Αεροπορίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-