Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ Ν (1)


ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ  ΓΙΑΟΥΡΤΙ , Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ 





Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 ml στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
Κρύο νερό
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα.
Κάνουμε ένα “πηγαδάκι” στη μέση,
χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψει και το ρίχνουμε λίγο -λίγο στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε να ενωθεί και ζυμώνουμε γύρω στα 5 -7 λεπτά.
Αν δούμε πως γίνεται η ζύμη πολύ σκληρή,
ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα,
λαδώνουμε πολύ ελαφρά το ταψί και την απλώνουμε στο ταψί με τις παλάμες.
Αν θέλουμε, την ανοίγουμε σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε,
συνεχίζουμε με τη σάλτσα ντομάτα και  τις γαρνιτούρες και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά,
μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-