ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ , Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 ml στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
Κρύο νερό
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα.
Κάνουμε ένα “πηγαδάκι” στη μέση,
χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψει και το ρίχνουμε λίγο -λίγο στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε να ενωθεί και ζυμώνουμε γύρω στα 5 -7 λεπτά.
Αν δούμε πως γίνεται η ζύμη πολύ σκληρή,
ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα,
λαδώνουμε πολύ ελαφρά το ταψί και την απλώνουμε στο ταψί με τις παλάμες.
Αν θέλουμε, την ανοίγουμε σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε,
συνεχίζουμε με τη σάλτσα ντομάτα και τις γαρνιτούρες και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά,
μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου