ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΑΠΑΛΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΜε δύο μόνο υλικά, τα περισσότερα εκ των οποίων υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας,
μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας καλλυντικά και να γλιτώσετε έτσι το επιπλέον κόστος της αγοράς τους.
Δείτε τι χρειάζεστε και ξεκινήστε τους πειραματισμούς!
Μια πολύ εύκολη και βολική συνταγή, αφού το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη στην κουζίνα σας τα υλικά της:
1)ένα μέτριο αγγούρι και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι. Ξεφλουδίστε το αγγούρι,
κόψτε το σε μικρά κομματάκια και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ. Σουρώστε τον πολτό πάνω από ένα γυάλινο μπολ, και κρατήστε το ζουμί του αγγουριού, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να μεταφέρετε σε ένα καθαρό μπουκάλι με καπάκι.
2)Τέλος, προσθέστε το μέλι στο χυμό, ανακατέψτε τα, κι έχετε έτοιμη την τονωτική λοσιόν προσώπου σας, την οποία μπορείτε να φυλάξετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Αγγούρι + ασπράδι αβγού = Μάσκα προσώπου
Αν το δέρμα σας είναι μεικτό και δεν ξέρετε με βεβαιότητα ποια μάσκα προσώπου να αγοράσετε,
φτιάξτε μια προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες. Κόψτε ένα αγγούρι σε μικρά κομμάτια και βάλτε το στο μπλέντερ,
ενώ σε ένα μπολ χτυπήστε το ασπράδι του αβγού μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε το πολτοποιημένο αγγούρι κι ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Εφαρμόστε πρώτα τη μάσκα σε μια μικρή επιφάνεια της επιδερμίδας σας για να σιγουρευτείτε ότι δεν σας προκαλεί ερεθισμούς και αν όχι,
εφαρμόστε την κανονικά στο πρόσωπό σας για 15-20 λεπτά. Το ασπράδι θα συσφίξει την επιδερμίδα σας και το αγγούρι θα την αναζωογονήσει, χαρίζοντάς σας φρεσκάδα και τόνωση
Μέλι + μαγειρική σόδα = Καθαρισμός μαύρων στιγμάτων
Αποκτήστε καθαρή επιδερμίδα και ξεφορτωθείτε επιτέλους τα μαύρα στίγματα, χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα, με ένα μείγμα που μπορείτε να φτιάξετε στο λεπτό.Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας μέλι,
μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ζύμη, και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας για περίπου 15-20 λεπτά.
Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και θα δείτε την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και καθαρή από ποτέ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου