Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012

                        ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012


Με τίτλο «Τα Καλύτερα Ταξίδια για το 2012» ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet εξέδωσε έναν κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για το νέο έτος.

Η πρώτη επιλογή θεωρείται μάλλον συντηρητική για τα δεδομένα του επιτελείου του Lonely Planet: ενώ το 2011 είχαν προτείνει τη Νέα Υόρκη, για το 2012 προτείνουν το Λονδίνο, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αυτή τη χρονιά.



Οι υπόλοιποι ωστόσο προορισμοί είναι λιγότερο συμβατικοί: η Μουσκάτ στο Ομάν, η Μπανγκαλόρ της Ινδίας, η Καντίθ στην Ισπανία, η Στοκχόλμη, η Γκιμαράες στην Πορτογαλία, το Σαντιάγο, το Χονγκ Κονγκ, το Ορλάντο στη Φλόριντα και το Ντάργουιν στην Αυστραλία.

H Μουσκάτ είναι η πρωτεύουσα η μεγαλύτερη πόλη και η έδρα της κυβέρνησης του Ομάν. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 1.090.797(2008) κάτοικοι. Γνωστή από τις αρχές του 1ου αιώνα ως σημαντικό εμπορικό λιμάνι η Μουσκάτ κυβερνήθηκε από διάφορες φυλές ιθαγενών, καθώς και ξένες δυνάμεις, όπως οι Πέρσες και η Πορτογαλική Αυτοκρατορία σε διάφορα σημεία της ιστορίας της.


Το Κάντιθ ή Κάδιθ (ισπ. Cádiz) είναι πόλη της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Πρόκειται για την αρχαία πόλη Γάδειρα (ιωνική γραφή Γήδειρα) κοντά στο Στενό του Γιβραλτάρ (Ηράκλειες στήλες), το οποίο στην αρχαιότητα ήταν γνωστό και ως Γαδειρίδαι Πύλαι.Το Κάντιθ βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια των εκβολών του ποταμού Γουαδαλκιβίρ. Απέχει 674 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο, ο οποίος ενώνεται με μια μικρή λωρίδα στεριάς και δρόμο με την ηπειρωτική περιοχή στον Κόλπο του Κάντιθ, ο οποίος βλέπει τον Ατλαντικό ωκεανό[1]. Στην τελευταία απογραφή, η πόλη είχε περίπου 136.000 κατοίκους, παρουσιάζοντας μείωση τα τελευταία χρόνια λόγω μετανάστευσης. Πρόκειται για λιμάνι με αλιευτική δραστηριότητα, πόλο έλξης τουριστών, ενώ διαθέτει και στρατιωτική οχύρωση. Από το λιμάνι της πόλης φεύγουν τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό τα Κανάρια Νησιά, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Η πόλη είναι επίσης διάσημη για το καρναβάλι της.


Η Στοκχόλμη (Σουηδικά: Stockholm) είναι η πρωτεύουσα της Σουηδίας. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας και στην είσοδο της λίμνης Μέλαρεν. Το όνομά της σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες» και η πρώτη γραπτή αναφορά του ονόματος ήταν το 1252. Ο πληθυσμός φθάνει τους 1.372.565 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας.
Ως πρωτεύουσα, η Στοκχόλμη αποτελεί την έδρα της Κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της Σουηδίας. Είναι επίσης η κατοικία του αρχηγού κράτους, του Καρόλου ΙΣΤ Γουστάβου.
Η πόλη εκτείνεται σε έντεκα δήμους. Τα κεντρικά μέρη και πολλά εκ των εσώτερων προαστίων ανήκουν στον Δήμο της Στοκχόλμης, ο οποίος έχει 861.010 κατοίκους.


H Γκιμαράες είναι πόλη της Πορτογαλίας. Η πόλη βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και έχει πληθυσμό 52.181 κατοίκους. Το σύνολο της επαρχίας του Γκιμαράες έχει πληθυσμό 161.876 κατοίκους και εκτείνεται σε 241,3 τ.μ. Η πόλη ιδρύθηκε απο τον κόμη Βιμάρα Πέρες αμέσως μετά ίδρυσε το 1ο κομητεία της Πορτογαλίας το 868 μ.Χ. Το Γκιμαράες ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και είναι γνωστή ως "το λίκνο του Πορτογαλικού Έθνους". Το ιστορικό κέντρο της Γκιμαράες ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2001 από την UNESCO. Στην Γκιμαράες υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά σπίτια και μνημεία. Το Παλάτι του Δούκα του Μπραγκάντσα. Το υπέροχο μοναστήρι και την εκκλησία της Nossa Senhora da Oliveira του 14ου αιώνα. To Padrão do Salado (ένας ναός γοτθικού ρυθμού) και η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου είναι μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Γκιμαράες.


To Σαντιάγο (ισπανικά: Santiago de Chile) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Χιλής. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 5.278.044 (2009). Βρίσκεται στην κεντρική κοιλάδα της χώρας σε υψόμετρο 520 μέτρων. Περίπου τρεις δεκαετίες συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης έχουν μετατρέψει το Σαντιάγο σε ένα από τα πλέον σύγχρονα και μοντέρνα αστικά κέντρα της Λατινικης Αμερικής, με εκτενή προαστιακή ανάπτυξη, δεκάδες εμπορικά κέντρα, και την εντυπωσιακή αύξηση κτηρίων υψηλής αρχιτεκτονικής. 


Το Χονγκ Κονγκ είναι παραθαλάσσια περιοχή και σημαντικός λιμένας της Κίνας, πρώην Βρετανική αποικία. Βρίσκεται στο νότιο ανατολικό τμήμα της Κίνας όπου η ομώνυμη πόλη μαζί με το Καουλούν που συνδέεται με υποθαλάσσια διπλής κατεύθυνσης σήραγγα έχει πληθυσμό 6.845.400 κατοίκους (το 2003). Δοκιμάζεται συχνά από καταστροφικούς τυφώνες. Το κλίμα είναι θερμό και υγρό. Έχει έκταση 1.092 τετραγωνικά χλμ. και πληθυσμό, με βάση εκτιμήσεις για το 2009, 7.055.071 κατοίκους[3]. Ήταν βρετανική αποικία από το 1842, ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία έως το 1997 οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Κίνα, σε μία μεγαλειώδη τελετή. Υπόψη ότι από τον λιμένα του Χονγκ Κονγκ γινόταν και συνεχίζεται σήμερα να διενεργείται, το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Κίνας. Διαθέτει σπουδαίο σύγχρονο αεροδρόμιο και τον μεγαλύτερο σε αριθμό κινηματογραφικές αίθουσες που υφίσταται σε πόλη της Ασίας. Στη δεκαετία του 1970 άρχισαν ν΄ αναγείρονται με ταχύτατο ρυθμό τεράστιοι ουρανοξύστες που δεσπόζουν της πόλης προσδίδοντας εικόνα μεγαλούπολης των ΗΠΑ.


Το Ντάργουιν είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα της ΒΕ. Το 25% τουπληθυσμού είνια ιθαγενείς. Η οικονομία της ΒΕ βασίζεται κυρίως στην εξαγωγή βοοειδών αλλά και στην εξώρυξη και επεξεργασία μετελλευμάτων μια και εδώ βρίσκονται εκμεταλεύσιμα κοιτάσματα χρυσού,ασημιού, χαλκού, ουρανίου, διαμαντιών και μαγγανίου. Στην κεντρική Αυστραλία παρά την έλλειψη νερού έχει αναπτυχθεί σημαντική αγροτική βομηχανία παράγοντας κηπευτικά προιόντα, φρούτα αλλά και κρασί. Ο τουρισμός είναι επίσης σημαντικός με πάνω από 200.000 τουρίστες να επισκέπτονται την ΒΕ κάθε χρόνο για να δουν τον βράχο Uluru (Ayers Rock), που πιστεύεται οτι είναι ο μεγαλύτερος μονόλιθος στον κόσμο, αλλα και το Κακαντού - έκτασης πάνω από 30.000 τετρ. χιλμ. με το ένα τρίτο να είναι υγρότοπος.


Μπανγκαλόρ


Ορλάντο


Ανάμεσα στις πρώτες χώρες που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με τον οδηγό, είναι η Ουγκάντα και ακολουθούν η Βιρμανία, η Ουκρανία, η Ιορδανία, η Δανία, το Μπουτάν, η Κούβα, η Νέα Καληδονία, η Ταϊβάν και η Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-