Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση τις επόμενες ημέρες, με τους αδειούχους του Ιουλίου να εγκαταλείπουν την Αθήνα, με προορισμό τα νησιά.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, εκατό περίπου δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Ειδικότερα, 35.000 επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν με τα 33 δρομολόγια που προγραμματίστηκαν για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την ίδια στιγμή, 60 και πλέον δρομολόγια με περίπου 5.000 επιβάτες θα εκτελεστούν προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

Κλιμάκια της Νομαρχίας βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, στο σημείο απόπλου για Κυκλάδες και στον προβλήτα απ' όπου αποπλέουν τα πλοία για Αργοσαρωνικό, προκειμένου να διανείμουν τον οδηγό που εκδόθηκε και φέτος με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους.

εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών-καταναλωτών πραγματοποιεί, από το μεγάλο λιμάνι της χώρας, η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις ΚΕ.Π.ΚΑ - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ, με σύνθημα «Μην αφήσεις την άγνοια να σου χαλάσει τις διακοπές!!!».

Τραγωδία ζευγάρι Ρουμάνων σε παραλία
Τραγωδία σημειώθηκε στις 4.15 το πρωί της Παρασκευής με ζευγάρι Ρουμάνων στην παραλία του Φλοίσβου. Το ζευγάρι ηλικίας περίπου 30 ετών, κοιμόταν σε sleeping bag στην παραλία, όταν τους παρέσυρε φορτηγό, που καθάριζε την αμμουδιά.

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, αλλά πριν από λίγο ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αναλάβει την προανάκριση η Τροχαία Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος έχει σύμβαση με το δήμο για τον καθαρισμό της παραλίας, συνελήφθη και κρατείται. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε πάει το πρωί να καθαρίσει την παραλία και δεν είδε καθόλου του ζευγάρι που κοιμόταν. Κατάλαβε τι συνέβη, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.

Όπως έγινε γνωστό, το φορτηγό είχε προβολείς, ενώ υπάρχουν και φώτα στην παραλία. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξετάζονται οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ανέστειλαν τις 24ωρες απεργίες
Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ανέστειλαν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που είχαν εξαγγείλει για την Κυριακή, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τις έκρινε παράνομες και καταχρηστικές.

Νωρίτερα, την αντίδρασή τους στην απόφαση για συνεχείς απεργίες εξέφρασε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Όπως επεσήμαναν σε σχετική ανακοίνωση, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (αλλά και άλλων εργαζομένων κατά καιρούς, όπως αυτά εκφράζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα: ΠΝΟ για τους ναυτεργάτες, ΠΕΥΦΑ για τους φύλακες μουσείων και αρχαιοτήτων κλπ., ή από το ΠΑΜΕ συνολικότερα), ο χρόνος της απεργίας αυτής (εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα), αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ' αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα.


ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμόν 10/2010 απόφασή της έκρινε ότι οι μητέρες μπορούν να επιλέγουν εάν θα λαμβάνουν την άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιών συνολικά ή τμηματικά υπό την μορφή μειωμένου ωραρίου, εφόσον όμως συγκατατίθεται για αυτό και ο εργοδότης.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση το όλο ζήτημα του τρόπου χορήγησης της άδειας θηλασμού κ.λπ. «αποτελεί εκδήλωση του διευθυντικού δικαιώματός» και υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο για κατάχρηση δικαιώματος σύμφωνα με το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα. Παράλληλα όμως συναρτάται και με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης στην οποία απασχολείται η εργαζομένη.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε απόφαση του Εφετείου που είχε δεχθεί τα αντίθετα και παρέπεμψε και πάλι την υπόθεση στο Εφετείο για νέα κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προσφύγει γυναίκα τραπεζοϋπάλληλος.

Ανάπηρος άνεργος απείλησε να αυτοκτονήσει.
Νεαρός ανάπηρος εισέβαλε στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο κτίριο Καραβάν Σεράι, ζητώντας δουλειά. Ο νεαρός, ο οποίος έχει χάσει το ένα του χέρι, ήταν άνεργος μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης stage που είχε σε Επιμελητήριο της πόλης.

Πλαστά χαρτονομίσματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έχουν κατακλύσει την αγορά. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει εντοπίσει πλαστά χαρτονομίσματα σε Ιωάννινα, Τρίπολη, Αγρίνιο, Ρόδο, Πάτρα, Πρέβεζα και Ηράκλειο Κρήτης.

Οι ειδικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα το φαινόμενο θα λάβει μεγάλες διαστάσεις στις νησιωτικές και γενικότερα τουριστικές περιοχές της χώρας, όπου οι έλεγχοι είναι δυσκολότεροι έως και αδύνατοι.

Μεγάλα «πακέτα» πλαστών χαρτονομισμάτων έρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και την Αλβανία, στην Αθήνα απ' όπου και διακινούνται στις υπόλοιπες περιοχές τής χώρας.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα είναι υψηλής ποιότητας και δύσκολα μπορεί να τα διακρίνει κανείς.

Η Ασφάλεια Αττικής έχει πληροφορίες ότι πίσω από την επιχείρηση των πλαστών χαρτονομισμάτων, βρίσκεται η βουλγαρική μαφία η οποία έχει στη διάθεσή της μηχανές εκτύπωσης που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι επίσημες βουλγαρικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-