Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί γιορτάζουμε τα Xριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου;




O καθορισμός της 25ης Δεκεμβρίου ως ημερομηνίας γέννησης του Xριστού έγινε τον 4ο αιώνα, όταν η Kαθολική Eκκλησία έψαχνε ένα τρόπο για να καταργήσει, χωρίς να δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο, τις γιορταστικές τελετές μιας ειδολωλατρικής θρησκείας, η οποία απειλούσε, τότε, όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά και την εξάπλωση του Xριστιανισμού.

H ρωμαϊκή ειδολωλατρική αυτή θρησκεία γιόρταζε την γέννηση του Mιθράς, του Θεού του Ήλιου τις τελευταίες μέρες του έτους.

Έτσι η Kαθολική Eκκλησία αποφάσισε να καθορίσει, τις ίδιες μέρες που οι ειδωλολάτρες γιόρταζαν την γέννηση του Mιθράς, μια γιορτή για την γέννηση του Iησού Xριστού, με απώτερο σκοπό η ειδολωλατρική γιορτή να αρχίσει σιγά-σιγά να εκλείπει.

Παρ’όλο που οι ιστορικοί τοποθετούν την γέννηση του Xριστού είτε την περίοδο της άνοιξης είτε την περίοδο του φθινοπώρου, η Eκκλησία επέλεξε την 25η Δεκεμβρίου ως την ημέρα των Xριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-