Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Windows 7


Ο ερευνητής σε θέματα ασφαλείας Laurent Gaffié δημοσιοποίησε μια σειρά από δεδομένα που σχετίζονται με ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στα Windows 7. Σύμφωνα με τον Gaffié, πρόκειται για μια αδυναμία των Windows που ανοίγει το δρόμο για επιθέσεις τύπου denial-of-service [DOS attack]. Με τα έως τώρα στοιχεία, το εν λόγω κενό ασφαλείας δε φαίνεται να δημιουργεί κινδύνους σε άλλους τομείς - π.χ. υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Η "τρύπα" επιτρέπει σε απομακρυσμένο χρήστη να μπει στον υπολογιστή και να εκκινήσει ένα ατέρμονο loop στο πρωτόκολλο Windows Server Message Block [SMB]. Με αυτό τον τρόπο, το λειτουργικό σταματά να ανταποκρίνεται κάποια στιγμή.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι μελετά τα δεδομένα για το κενό ασφαλείας και διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά που να οφείλονται σ' αυτό. Πέρα από τα Windows 7, το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και στα Windows Server 2008 Release 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

weather -ΚΑΙΡΟΣ-