Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

πράγματα που δεν ξέρετε για το… φιλί!


12+1 πράγματα που δεν ξέρετε για το… φιλί!


Το φιλί είναι φαινομενικά μια απλή πράξη αγγίγματος των χειλιών μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων, η οποία είναι ιδιαίτερη και σημαντική στον έρωτα και μας συγκινεί κάθε φορά που συμμετέχουμε σε αυτήν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Εκείνο που δεν ξέρετε ίσως είναι ότι κάθε φιλί που δίνουμε στο σύντροφό μας κρύβει αρκετές εκπλήξεις, που έχουν να κάνουν με ό,τι πιο απίθανο μπορείτε να φανταστείτε. Ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα με τα 13 πράγματα που δεν ξέρετε για το φιλί και θα καταλάβετε!

1. 37% των ανδρών έχουν τα μάτια τους ανοιχτά όταν φιλάνε, ενώ 97% των γυναικών τα κρατούν κλειστά.
2. Ένα φιλί του… λεπτού συντελεί στο κάψιμο 26 θερμίδων!
3. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν δύο άνθρωποι φιλιούνται χρησιμοποιούν όλους τους μυς του σώματός τους.
4. Αν το φιλί σας το… μοιράζεστε με ένα άτομο που έχει το ίδιο χρώμα μαλλιών με εσάς, το αποτέλεσμα είναι πιο παθιασμένο.
5. Κάθε άνθρωπος στη ζωή του υπολογίζεται ότι θα δεχτεί περίπου 25.000 φιλιά! Από «πεταχτά» στο μάγουλο μέχρι παθιασμένα ερωτικά φιλιά.
6. Ο εγκέφαλός μας διαθέτει ειδικούς νευρώνες που μας βοηθούν να εντοπίζουμε τα χείλη του συντρόφου μας στο… σκοτάδι.
7. Ένα φιλί μπορεί να είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματικό από τη μορφίνη στη μείωση του πόνου(!), καθώς πιστεύεται ότι ενεργοποιεί τα φυσικά αναλγητικά του σώματος. Έτσι, όταν μια μητέρα λέει στο παιδί της που έχει χτυπήσει ότι «θα το φιλήσει και θα γιάνει», ξέρει καλύτερα…
8. Ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου 14 ημέρες από τη ζωή του… φιλώντας!
9. Το φιλί με τη μεγαλύτερη διάρκεια κράτησε 17 μέρες και 10 ½ ώρες(!) και πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο το 1984.
10. Στη Ιταλία κατά το Μεσαίωνα, αν ένα ζευγάρι πιανόταν να ανταλλάσσει φιλιά, ήταν αναγκασμένο να παντρευτεί.
11. Το πιο διάσημο φιλί όλων των εποχών στη μεγάλη οθόνη ήταν μεταξύ του Κλαρκ Γκέιμπλ και της  Βίβιαν Λι στην ταινία »Όσα παίρνει ο άνεμος».
12. Το φιλί λειτουργεί και ως θεραπεία ομορφιάς. Θα κάνει τα μάτια σας λάμπουν και το δέρμα σας να μοιάζει με μικρού παιδιού!
13. Γυναίκες και άντρες που έχουν δεχτεί πολλά φιλιά στη βρεφική και την παιδική τους ηλικία θα είναι πιο στοργικοί στη μετέπειτα ζωή τους.
Συμπέρασμα: Το φιλί είναι έτσι κι αλλιώς μια έκπληξη από μόνο του!uf

Η παρατήρηση γυναικείου στήθους για 10 λεπτά την ημέρα, κάνει καλό στην καρδιά των ανδρών!




bluedreamer,

Μια γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κοιτάζοντας ένας άνδρας τα στήθη των γυναικών για λίγα λεπτά την ημέρα, είναι καλύτερα για την υγεία του από ό, τι να πηγαίνει στο γυμναστήριο...

«Μόλις 10 λεπτά την ημέρα παρατήρησης ενός προικισμένου γυναικείου στήθους, ισοδυναμεί με 30 λεπτά αεροβικής», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης, δρ. Κάρεν Weatherby, ειδική σε θέματα γήρανσης.

bluedreamer,Μόλις 10 λεπτά την ημέρα παρατήρησης ενός προικισμένου γυναικείου στήθους, ισοδυναμεί με 30 λεπτά αεροβική
Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τη Δρ. Weatherby, πέρασε πέντε χρόνια παρακολούθησης των επιπτώσεων της παρούσας μοναδικής ανακάλυψης.

Οι άνδρες που έβλεπαν γυναικεία στήθη καθημερινά, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και βραδύτερους ρυθμούς παλμού, μειώνοντας τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου.

Η Δρ Weatherby εξήγησε: «Η σεξουαλική διέγερση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η θέα ένος γυναικείου στήθους, κάνει τους άνδρες πιο υγιείς. Οι άνδρες άνω των 40 ετών θα πρέπει να περνάνε τουλάχιστον 10 λεπτά καθημερινά θαυμάζοντας ένα στήθος μεγέθους D-cup ή και μεγαλύτερο.

Άνδρες αναγνώστες, βουρ στο στητό!
bluedreamer,Μόλις 10 λεπτά την ημέρα παρατήρησης ενός προικισμένου γυναικείου στήθους, ισοδυναμεί με 30 λεπτά αεροβική

ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΎΚΟΛΕΣ ΓΥΝΑΊΚΕΣ



Πώς ξεχωρίζουν οι «εύκολες» γυναίκες: Η απάντηση βρίσκεται στην ανατομία του σώματος

bluedreamer

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε μία «εύκολη» γυναίκα από τη πρώτη ματιά; Πρόσφατη Βρετανική έρευνα υποστηρίζει ότι οι αναλογίες του σώματος μπορούν να αποκαλύψουν πόσο σεξουαλικά ενεργή είναι.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λιντς που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, το σημείο του σώματος που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τις σεξουαλικές επιλογές είναι η γυναικεία λεκάνη.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που έχουν πιο ανοιχτή λεκάνη είναι πιο πιθανό να προτιμήσουν το σεξ της μιας βραδιάς (One-night stand) ενώ έχουν την τάση να αλλάζουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.
bluedreamer
Μάλιστα, αυτή η θεωρία έχει καθαρά βιολογική βάση, αφού οι γυναίκες με μεγάλη λεκάνη, υποσυνείδητα δεν φοβούνται τη γέννα.
Οσο για το ιδανικό μέγεθος λεκάνης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιο απελευθερωμένες σεξουαλικά γυναίκες είναι αυτές στις οποίες η απόσταση μεταξύ των δύο οστών της λεκάνης ξεπερνά τα 35 εκατοστά.
bluedreamer
Οπως διευκρινίζουν οι επιστήμονες, η διαπίστωση αυτή, συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, την ικανότητά μας να περπατάμε και την ικανότητα των γυναικών να γεννούν χωρίς δυσκολία ένα παιδί.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες


Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες

Σύμφωνα με μελέτες που είχαν δημοσιευθεί σε τεύχος του Life Sciences , μία ουσία του βότανου Αρτεμισία , η αρτεμισινίνη , που χρησιμοποιείται τόσο στην Ελληνική βοτανική ιατρική όσο και στην Κινέζικη Ιατρική για χιλιάδες χρόνια , μπόρεσε να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες 
Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες
Το βότανο όταν χρησιμοποιήθηκε μόνο του προκάλεσε μείωση κατά 28% στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, αλλά όταν συνδυάστηκε με σίδηρο, κατάφερε να εξαλείψει τον καρκίνο ολοκληρωτικά . Επίσης τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάστηκαν αρνητικά στο πείραμα με την επεξεργασία αυτή.
Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες
Η Αρτεμισία (αψιθιά) έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σαν ένα ισχυρό βότανο κατά της ελονοσίας ,σαν διεγερτικό του πεπτικού συστήματος σαν νευροτονωτικό σε περιπτώσεις κατάθλιψης, σαν εμμηναγωγό αφού βοηθά στην εξομάλυνση της έμμηνης ρύσης επίσης στην καταπολέμηση του ζαχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας τώρα όμως αποδείχθηκε ότι είναι μεγάλο όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου .
Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες
Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται ότι στα πειράματα που έγιναν η αρτεμισινίνη ήταν σε θέση να στοχεύσει μόνο τα «κακά» κύτταρα και να αφήσει την «υγιή » ανέπαφα. Και έγιναν πολλά πειράματα τώρα που το αποδεικνύουν αυτό. 
Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες

Ήδη η Γαλλική εταιρεία Sanofi παράγγειλε αναμένεται να κάνει 50 με 60 τόνους αρτεμισινίνη κάθε χρόνο, προσπαθώντας να παρέχει αρκετή ζήτηση για την παγκόσμια αγορά.

Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες

Ξέρεις τι φαντασιώνονται οι περισσότερες γυναίκες, όταν έχουν περίοδο;



σeξουαλικές φαντασιώσεις

Μελέτη αναφέρει ότι οι γυναίκες βιώνουν περισσότερες σeξουαλικές φαντασιώσεις κατά τη γόνιμη περίοδο του μήνα. Επίσης, διεγείρονται περισσότερο στις φαντασιώσεις τους, σε σύγκριση με τους άνδρες.
Γράφει η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του
Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,
Η παρούσα έρευνα διεξήχθη από το πανεπιστήμιο Lethbridge του Καναδά. Κατά την διαδικασία, 27 ετεροφυλόφιλες γυναίκες, 18 έως 30 ετών, αξιολογήθηκαν, οι οποίες για έναν μήνα συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο για τις 
φαντασιώσεις τους.

Οι γυναίκες της μελέτης δεν ήταν σε σχέση και δεν λάμβαναν ορμόνες. Για να εντοπίσουν την ακριβή ημέρα της ωορρηξίας τους έκαναν εξέταση ούρων τις γόνιμες μέρες.
Κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, φάνηκε ότι οι γυναίκες ανέφεραν κατά μέσο όρο 0,77 φαντασιώσεις την ημέρα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών γύρω από την ωορρηξία αυξήθηκαν σε 1,3 ανά ημέρα. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι οι γυναίκες βιώνουν περισσότερες φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου της εμμήνου ρύσης συγκριτικά με τον υπόλοιπο μήνα.

σeξουαλικές φαντασιώσεις
Επιπλέον, κάποιες από τις φαντασιώσεις κατά τις γόνιμες μέρες, περιελάμβαναν σeξ με πολλούς άνδρες. Οι γυναίκες προτιμούν κάποιον από τον οποίο είναι δυνατόν να πάρουν γονίδια, γι αυτό και ο αριθμός των ανδρών, στις φαντασιώσεις, αυξάνει κατά την ωορρηξία.
Είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να επικεντρωθούν στο συναισθηματικό περιεχόμενο της φαντασίωσής τους παρά το οπτικό. Τα αποτελέσματα αυτά στηρίζουν άλλες έρευνες που έχουν δείξει ότι η γονιμότητα συμπίπτει με την αυξημένη σeξουαλική επιθυμία και το σεξουαλικό κίνητρο στις γυναίκες.
Η παρούσα έρευνα αντανακλά την σeξουαλική επιθυμία των γυναικών, δεδομένου ότι οι φαντασιώσεις είναι «αμερόληπτες» αφού δεν επηρεάζονται από την παρουσία ή την απουσία συντρόφου…

κόκκινο μύρτιλλο





ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: 
Φάε σουβλάκια και όση πίτσα θέλεις χωρίς να πάρεις... γραμμάριο
bluedreamer


Θα ήθελες να τρώς πίτσα, σουβλάκια ή σοκολάτες και να μην παχαίνεις σίγουρα ε;...
Σουηδοί επιστήμονες έκαναν μια απίστευτη ανακάλυψη που θα αλλάξει σίγουρα τα δεδομένα των λιπαρών τροφών...

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουντ, στη
Σουηδία, ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ενός υπερ-σνακ, μας προστατεύει από τα περιττά κιλά, όταν καταναλώνουμε τροφές με πολλά λιπαρά!

Ποιο είναι αυτό;

Ονομάζεται κόκκινο μύρτιλλο ή αλλιώς θαμνόμουρο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις σκανδιναβικές χώρες. Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι μειώνει τη χοληστερόλη, όπως επίσης και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η ερευνητική ομάδα έδωσε στα ποντίκια οκτώ διαφορετικά είδη μούρων: lingonberry, bilberry, βατόμουρο, crowberry, blackberry, δαμάσκηνο, blackcurrant και acai berry.

Μετά από τρεις μήνες, η ομάδα του κόκκινου μύρτιλλου είχε τα καλύτερα αποτελέσματα με μεγάλη διαφορά.

Μάλιστα, τα ποντίκια δεν είχαν πάρει περισσότερο βάρος από τα ποντίκια που κατανάλωναν τροφές με λιπαρά.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, τα οφέλη του κόκκινου μύρτιλλου πιθανότατα οφείλονται στις πολυφαινόλες.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι ευρήματα της μελέτης δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία να μην προσέχουμε τη διατροφή μας!

ΑΛΆΤΙ και οι εναλλακτικές του χρήσεις,

ΑΛΆΤΙ και οι εναλλακτικές του χρήσεις,



Το αλάτι και οι εναλλακτικές του χρήσεις, που θα σε εντυπωσιάσουν!


Το αλάτι είναι ένα θαυματουργό (και πάμφθηνο) προϊόν! Θέλεις να καθαρίσεις τη σκουριά από τα μαγειρικά σου σκεύη ή να κάνεις τα φλιτζάνια του καφέ να αστράφτουν; Δες πως το αλάτι θα γίνει σύμμαχος σου!

Για να γυαλίζεις πιάτα και ποτήρια:

-Απλά ρίξε λίγο αλάτι σε ένα σφουγγάρι και καθάρισε κανονικά τα πιάτα και τα ποτήρια. Το αλάτι είναι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό και από τα καθαριστικά που χρησιμοοιούμε για το πλυντήριο πιάτων!

Για να εξαφανίσεις τη σκουριά από τα μαγειρικά σκεύη:

-Αν η κατσαρόλα ή το τηγάνι έχει σκουριάσει, βάλε το σε μια λεκάνη που περιέχει ¼ φλ. του τσαγιού αλάτι και ζεστό νερό.

-Τρίψε το καλά με μια συρμάτινη βούρτσα, σκούπισε το και βάλε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια του σκεύους πριν το αποθηκεύσεις.

Οι 8 τροφές που χτίζουν τέλειους κοιλιακούς

bluedreamer



Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, το «χτίσιμο» των κοιλιακών ξεκινά πολύ πριν ιδρώσετε στο γυμναστήριο...

Σύμφωνα με τους γυμναστές, η ανάπτυξη των μυών απαιτεί συνδυασμό άφθονων υγρών, κατάλληλης διατροφής και εκγύμνασης.

Τι θα πρέπει να τρώτε!

Φρούτα και λαχανικά
Αποτελούν τη βάση οποιασδήποτε υγιεινής δίαιτας, παρέχοντας φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, και υγρά. Τα λαχανικά περιέχουν μικρές
ποσότητες πρωτεΐνης.

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
Παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και τις απαραίτητες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη D, κάλιο και ασβέστιο. Επίσης, το σοκολατούχο γάλα αποτελεί ιδανικό ρόφημα για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια μετά από προπόνηση. Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να δοκιμάσετε γιαούρτι με ενεργά συστατικά.

Άπαχο κρέας
Αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου για τη μεταφορά οξυγόνου στους μύες και αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένης της λευκίνης, η οποία θεωρείται ότι κινητοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης των μυών.

Το σκούρο κρέας του κοτόπουλου
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, παρέχει 25% περισσότερο σίδηρο και τρεις φορές τον ψευδάργυρο συγκριτικά με το λευκό κρέας.

Αυγά
Σας παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Ιδανική ποσότητα είναι ένα την ημέρα. Μην πετάτε όμως τον κρόκο, καθώς η μισή πρωτεΐνη μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη, βρίσκεται εκεί.

Ξηροί καρποί
Είτε ωμοί είτε ψημένοι, αλλά ανάλατοι, αποτελούν μία πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Παράλληλα, παρέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη.

Φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως
Περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεΐνης για την ενέργεια και την αποκατάσταση των μυών, μαζί με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Τι να προσέξετε!
Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το είδος διατροφής, προσέξτε, καθώς θα πρέπει να προσλαμβάνετε αρκετές θερμίδες για να «χτίσετε» τους μύες, αλλά όχι υπερβολικές, καθώς είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην αύξηση σωματικού λίπους.

Ποιος είναι ο τέλειος συνδυασμός;
Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους αθλητές να διαιρούν την τροφή τους σε τέσσερα ίσου μεγέθους γεύματα και να επιλέγουν τρεις από τις τέσσερις επιλογές: φρούτο ή λαχανικό, δημητριακά, υγιεινά λίπη και πλούσια σε ασβέστιο ή άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.


Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΤΙ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΠΆΘΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΟΛΎ ΝΕΡΌ


BLUE DREAMER



Τι μπορείς να πάθεις από το πολύ νερό;


Το νερό είναι πηγή ζωής και μάλιστα το ίδιο το ανθρώπινο σώμα αποτελείται σε ποσοστό 66% από αυτό...
Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να αποδειχθεί βλαβερή για την υγεία μας.


Το νερό διαλύει το νάτριο, το σίδηρο
και άλλα πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο αίμα.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μια τοξική αντίδραση που ονομάζεται υπονατριαιμία. Τα συμπτώματα της υπονατριαιμίας περιλαμβάνουν τον έντονο πονοκέφαλο, την τάση προς έμετο, την πνευματική σύγχυση και σε σπάνιες περιπτώσεις το θάνατο.

Η πάθηση δεν είναι συχνή και «χτυπά» κυρίως αθλητές που χάνουν μέσω του ιδρώτα - αλλά δεν αναπληρώνουν - τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine δείχνει ότι το 13% των μαραθωνοδρόμων που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο της Βοστόνης εκδηλώνει ήπιας ή σοβαρότερης μορφής υπονατριαιμία.

Οι συντάκτες της σχετικής μελέτης τονίζουν ότι μπορούμε να αποφύγουμε την υπονατριαιμία καταναλώνοντας τονωτικά ροφήματα (πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λπ.) και υγιεινά σνακ.

Τα παιδιά των διαλυμένων οικογενειών – γέρ. Παϊσίου

Διαδικασία Διαζυγίου

Άγιος Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης
-Γέροντα, όταν ο άνδρας έχει κάποιο πάθος, αναγνωρίζει ότι φταίει, εξομολογείτε κλπ, αλλά δέχεται ακόμη επιδράσεις και λέει στη γυναίκα του: «Σας παιδεύω, κι εσένα και τα παιδιά∙ καλύτερα να φύγω, να σας στέλνω χρήματα από μακριά, για να μην ταλαιπωρείσθε», τι πρέπει να κάνει η γυναίκα;

-Αν ο άνδρας νιώθει πράγματι έτσι όπως λέει, αυτό δείχνει ότι έχει πολύ φιλότιμο και η γυναίκα πρέπει να κάνει υπομονή. Όμως καλό είναι να μην πιστεύει εύκολα αυτά που ακούει∙ να βλέπει βαθύτερα. Γιατί καμιά φορά μπορεί ο άνδρας να λέει δήθεν από αρχοντιά: «Να φύγω, να μη σας παιδεύω», ενώ θέλει στα αλήθεια να φύγει, γιατί έχει μπλέξει με άλλη.
Σήμερα ο γάμος, όπως κατήντησε, έχει χάσει το νόημά του. Διαλύονται οικογένειες στα καλά καθούμενα. Ήρθε τις προάλλες στο Καλύβι κάποιος τελείως ζαλισμένος. Είχε δύο παιδιά από μια φιλενάδα. Παντρεύτηκε μία άλλη, έκανε ένα παιδί και τη χώρισε. Μετά ξαναπαντρεύτηκε κάποια άλλη, η οποία ήταν χωρισμένη και είχε δυο παιδιά από τον πρώτο γάμο της και ένα παιδί από έναν φίλο. Έκανε και μ’ αυτήν άλλα δύο. «Για βάστα, του λέω, από πόσες μανάδες είναι αυτά τα παιδιά και από πόσους πατεράδες;».
Έτσι καταστρέφονται τα ταλαίπωρα τα παιδιά. Όσα είναι ευαίσθητα και δεν μπορούν να ξεπεράσουν την στεναχώρια, απελπίζονται και μερικά αυτοκτονούν. Άλλα πίνουν, για να ξεχνούν, άλλα μπλέκονται με τα ναρκωτικά. Που τα βρίσκουν τα χρήματα; Οι πιο μικρή δόση ηρωίνης στοιχίζει τέσσερις χιλιάδες δραχμές. Η μεγάλη έξι ή επτά χιλιάδες. Και αυτά τα παιδιά είναι από τα ζωηρά της προηγούμενης γενιάς. Τα άλλα από το αυτόματο διαζύγιο, που είναι ακόμη μικρά, τι θα γίνουν; Φέτος το καλοκαίρι πόσα παιδιά πέρασαν από το Καλύβι που έπαιρναν ναρκωτικά! Τα περισσότερα, τα κακόμοιρα, ήταν από διαλυμένες οικογένειες.
Να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση στην ηλικία των είκοσι επτά ετών και να ζητούν βοήθεια! Και να δεις, τα παιδιά από τις διαλυμένες οικογένειες φαίνονται από μακριά. Στο Καλύβι έχω τα λουκούμια έξω. Όταν έρχονται, πριν προλάβουν να φάνε το λουκούμι, τρέχουν να με φιλήσουν. Με κάνουν με τη ζάχαρη χάλια! Τους έχει λείψει η αγάπη, η στοργή. Αυτά τα παιδιά είτε έχουν τα καημένα γονείς, είτε δεν έχουν, το ίδιο τους είναι. Είτε έρχεται ο πατέρας στο σπίτι, είτε φεύγει, είτε είναι εκεί, είτε δεν είναι, το ίδιο τους κάνει.
(ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ Δ΄ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ)
(”Γέροντες της εποχής μας”)

Η ΓΝΏΜΗ ΤΟΥ ΓΈΡΟΝΤΑ ΠΑΊΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΎΓΙΟ

Η ΓΝΏΜΗ ΤΟΥ ΓΈΡΟΝΤΑ ΠΑΊΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΎΓΙΟ



Μια φορά ήρθε στο Καλύβι κάποιος και μου είπε ότι είχε προβλήματα με την γυναίκα του. Πήγαιναν για χωρισμό. Δεν ήθελε να δη ο ένας τον άλλον. Ήσαν και οι δύο δάσκαλοι, είχαν και δύο παιδάκια. Δεν έτρωγαν ποτέ στο σπίτι. Σε άλλο εστιατόριο έτρωγε ό ένας μετά το Σχολείο, σε άλλο ό άλλος, και αγόραζαν και κάτι σάντουιτς, για να φάνε τα παιδιά. Τα καημένα, όταν οι γονείς γύριζαν στο σπίτι, πήγαιναν και έψαχναν στις τσέπες και στις τσάντες τους, για να δουν τι τους έφεραν απ' έξω να φάνε. Περνούσαν μεγάλο δράμα! Αυτός έκανε και τον ψάλτη. Σε άλλη εκκλησία πήγαινε ή γυναίκα του, σε άλλη έψαλλε αυτός. Τόσο πολύ! «τι να κάνω, πάτερ, μου λέει, σηκώνω μεγάλο σταυρό, πολύ μεγάλο. Κάθε μέρα έχουμε φασαρίες στο σπίτι».
«Πήγες στον Πνευματικό;», τον ρωτάω. «Ναι, πήγα, μου λέει, και μου είπε: Υπομονή να κάνης σηκώνεις μεγάλο σταυρό». «Για να δω, του λέω, ποιος σηκώνει μεγάλο σταυρό. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν παντρευτήκατε, μαλώνατε έτσι;». «Όχι, μου λέει. Οκτώ χρόνια ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Λάτρευα την γυναίκα μου περισσότερο από τον Θεό! Μετά εκείνη άλλαξε. Έγινε γκρινιάρα, ιδιότροπη...». Ακούς; Την λάτρευε περισσότερο από τον Θεό! «Έλα εδώ, του λέω. Λάτρευες την γυναίκα σου περισσότερο από τον Θεό! Ή γυναίκα σου φταίει τώρα ή εσύ, που φθάσατε σ' αυτήν την κατάσταση; Εξ αιτίας σου πήρε την Χάρη Του ό Θεός από την γυναίκα σου. Και τι σκέφτεσαι να κάμεις τώρα;», τον ρωτάω. «Μάλλον να χωρίσουμε», μου λέει. «Μήπως έμπλεξες και με καμιά άλλη;». «Ναι, έχω ύπ' όψιν μου κάποια», μου λέει. «Βρε, δεν καταλαβαίνεις ότι εσύ είσαι ό φταίχτης; Να ζήτησης πρώτα συγχώρεση από τον Θεό, γιατί λάτρευες την γυναίκα σου περισσότερο από Εκείνον. Μετά να πάς να ζήτησης συγχώρεση από την γυναίκα σου. Να με συγχώρεσης, να της πεις, εγώ έγινα αιτία να δημιουργηθεί αύτη ή κατάσταση στο σπίτι και να ταλαιπωρούνται και τα παιδιά. Έπειτα να πάς να εξομολογηθείς και να λατρεύεις τον Θεό σαν Θεό και να αγαπάς την γυναίκα σου σαν γυναίκα σου, και θα δεις, τα πράγματα θα πάνε καλά». Τον τράνταξα. Άρχισε να κλαίει. Μου υποσχέθηκε πώς θα με ακούσει. Ήρθε μετά από λίγο καιρό χαρούμενος. «Σ' ευχαριστώ, πάτερ, μας έσωσες, μου λέει. Είμαστε μια χαρά, κι εμείς και τα παιδιά μας». Βλέπεις; Να είναι αυτός ό φταίχτης και να νομίζει κιόλας ότι σηκώνει πολύ μεγάλο σταυρό!... 
Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να έχει και ό ένας και ό άλλος δίκαιο. Κάποτε έλεγα σε μια συντροφιά πόσο αγνός ήταν ό Μακρυγιάννης. Είχε και σωματική και ψυχική αγνότητα. Όποτε πετάγεται κάποιος και μου λέει: «Όχι να θέλουν να παρουσιάσουν τον Μακρυγιάννη και για άγιο!». «Γιατί όχι;», τον ρωτάω. «Γιατί έδερνε την γυναίκα του», μου απαντάει. «Κοίταξε να σου πω τι συνέβαινε. Ο Μακρυγιάννης, όταν τύχαινε να έχει κανένα τάλιρο και ερχόταν καμιά χήρα που είχε παιδιά, της το έδινε. Η γυναίκα του, ή καημένη, γκρίνιαζε. Μα κι εσύ παιδιά έχεις, του έλεγε, γιατί το έδωσες;. Κι εκείνος της έδινε κανένα μπάτσο και της έλεγε" εσύ έχεις τον άνδρα σου, που θα σε οικονομήσει. Αυτή ή καημένη δεν έχει άνδρα, ποιος θα την οικονομήσει;». Δηλαδή και οι δύο είχαν δίκαιο. 

Ύστερα, αν ό ένας από τους δύο συζύγους ζει πνευματικά, τότε και δίκαιο να έχει, δεν έχει κατά κάποιον τρόπο δίκαιο. Γιατί, σαν πνευματικός άνθρωπος που είναι, πρέπει να αντιμετώπιση μία αδικία πνευματικά. Να τα αντιμετωπίζει δηλαδή όλα με την θεία δικαιοσύνη, να βλέπει τι αναπαύει τον άλλον. Γιατί, αν μια ψυχή είναι αδύνατη και σφάλλει, έχει κατά κάποιον τρόπο ελαφρυντικά. Ο άλλος όμως, που είναι σε καλύτερη πνευματική κατάσταση και δεν δείχνει κατανόηση, σφάλλει πολύ περισσότερο. Όταν και οι πνευματικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα πράγματα κοσμικά, με την κοσμική, την ανθρώπινη δικαιοσύνη, τι γίνεται μετά; Πρέπει να πηγαίνουν συνέχεια στα κοσμικά δικαστήρια. Γι' αυτό και βασανίζονται οι άνθρωποι 
Ο Θεός τα ρύθμισε όλα με σοφία. Με άλλα χαρίσματα προίκισε τον άνδρα, με άλλα την γυναίκα. Έδωσε στον άνδρα ανδρισμό ,για να τα βγάζη πέρα στις δύσκολες υποθέσεις και για να υποτάσσεται σε αυτόν η γυναίκα. Γιατί , αν έδινε και στην γυναίκα τον ίδιο ανδρισμό , δεν θα μπορούσε να σταθή η οικογένεια. Έλεγαν στην Ήπειρο για μία γυναίκα ότι ήταν φοβερή! Φορούσε ένα άσπρο πουκάμισο μέχρι κάτω και είχε πάντα μαζί της ένα γιαταγάνι! Οι ληστές την έπαιρναν στην συντροφιά τους! Σκεφθήτε να έχουν μία γυναίκα στην σπείρα τους! Μια φορά πήγε ώρες δρόμο με τα πόδια σε ένα μακρινό χωριό ,για να πάρη ένα Βλαχάκι και να το κάνη γαμπρό στην κόρη της. Επειδή όμως εκείνο αντιδρούσε, το έκλεψε, το φορτώθηκε στην πλάτη της και το έφερε στο χωριό της! Αυτά όμως είναι εξαιρέσεις. Αν επιστρατεύσης γυναίκες και κάνης με αυτές έναν λόχο και βάλης καμμιά δεκαριά προσκοπάκια να έρχωνται από πέρα, ου, έφυγαν όλες! Θα νομίζουν ότι είναι ο εχθρός!« Ο ανήρ , λέει η Γραφή , εστί κεφαλή της γυναικός ». Δηλαδή ο Θεός κανόνισε , ώστε ο άνδρας να αφεντεύη στην γυναίκα. Να αφεντεύη η γυναίκα στον άνδρα είναι ύβρις στον Θεό. Ο Θεός έπλασε πρώτα τον Αδάμ και ο Αδάμ είπε για την γυναίκα: " Τούτο νυν οστούν εκ των οστέων μου και σαρξ εκ της σαρκός μου 
". Η γυναίκα , λέει το Ευαγγέλιο , πρέπει να φοβάται τον άνδρα , δηλαδή να τον σέβεται , και ο άνδρας πρέπει να αγαπάη την γυναίκα. Μέσα στην αγάπη είναι ο σεβασμός . Μέσα στον σεβασμό είναι η αγάπη. Αυτό το οποίο αγαπώ , το σέβομαι κιόλας. Και αυτό το οποίο σέβομαι , το αγαπώ. Δηλαδή δεν είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ένα πράγμα είναι και τα δύο. Οι άνθρωποι όμως φεύγουν από αυτήν την αρμονία του Θεού και δεν καταλαβαίνουν αυτά που λέει το Ευαγγέλιο. Έτσι ο άνδρας παίρνη στραβά αυτό που λέει το Ευαγγέλιο και λέει στην γυναίκα: « Πρέπει να με φοβάσαι ». Μα , αν σε φοβόταν , δεν θα σε παντρευόταν! Είναι και μερικές γυναίκες που λένε: « Γιατί η γυναίκα να φοβάται τον άνδρα; Αυτό δεν το παραδέχομαι. Τι θρησκεία είναι αυτή; Δεν υπάρχει ισότητα ». Αλλά βλέπεις τι λέει η Αγία Γραφή; « Αρχή σοφίας , φόβος Κυρίου ». Φόβος Θεού είναι ο σεβασμός προς τον Θεό , η ευλάβεια , η πνευματική συστολή . Αυτός ο φόβος σε κάνει να αισθάνεσαι δέος. Είναι κάτι το ιερό. Η ισότητα που ζητούν οι γυναίκες με τους άνδρες μόνον ως ένα σημείο μπορεί να ισχύση. Σήμερα στις γυναίκες , επειδή εργάζονται και ψηφίζουν , μπήκε ένα αρρωστημένο πνεύμα και νομίζουν ότι είναι ίσες με τους άνδρες. Φυσικά οι ψυχές ίδιες είναι. Αλλά , όταν ο άνδρας δεν αγαπά την γυναίκα και η γυναίκα δεν σέβεται τον άνδρα , δημιουργούνται σκηνές στην οικογένεια. Παλιά το να αντιμιλήση η γυναίκα στον άνδρα , το θεωρούσαν πολύ βαρύ. Τώρα μπήκε ένα αλήτικο πνεύμα. Τότε τι όμορφα ήταν! Έχω γνωρίσει ένα ανδρόγυνο που ο άνδρας ήταν πολύ κοντός και η γυναίκα μια ανδρογυναίκα , ψηλή μέχρι εκεί επάνω! Αφού εκατόν ογδόντα οκάδες σιτάρι το ξεφόρτωνε από το κάρρο μόνη της . Μια φορά ένας εργάτης -;ψηλός κι εκείνος- πήγε να την πειράξη και εκείνη τον άρπαξε και τον πέταξε πέρα σαν σπιρτόξυλο! Αλλά να βλέπατε τι υπακοή έκανε στον άνδρα της , πως τον σεβόταν! Έτσι κρατιέται η οικογένεια , αλλιώς δεν γίνεται. 

Από το βιβλίο «Οικογενειακή ζωή» 
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ 
ΛΟΓΟΙ Δ`

ΓΈΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΊΟΣ , ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ Η ΕΥΧΉ ΤΗΣ ΜΆΝΑΣ


Γέροντας Παΐσιος: γιατί είναι σημαντική η ευχή της μάνας;


Η ευχή των γονέων είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά. Για αυτό φροντίζουν να έχουν την ευχή των γονέων. Δεν είδες ο Ιακώβ, μέχρι πού έφθασε, για να πάρη την ευλογία του πατέρα του; Και προβιά φόρεσε!

Ειδικά η ευχή της μάνας είναι μεγάλο πράγμα! Κάποιος έλεγε: «Κάθε λόγος της μητέρας μου είναι και μια λίρα χρυσή». Να, και πριν από καιρό πόση εντύπωση μου έκανε κάποιος από το Γιοχάνεσμπουργκ! Ήρθε στο Καλύβι το φθινόπωρο. «Γέροντα, η μάνα μου αδιαθέτησε, μου λέει, και ήρθα να την δω». Τρεις μήνες δεν πέρασαν, τα Χριστούγεννα ξαναήρθε. «Πώς πάλι εδώ;», τον ρωτάω. «Έμαθα, μου λέει, πως πάλι αδιαθέτησε η μάνα μου και ήρθα να φιλήσω το χέρι της, γιατί είναι ηλικιωμένη και μπορεί να πεθάνει. Για μένα η μεγαλύτερη περιουσία είναι η ευχή της μάνας μου».

Εξήντα χρονών άνθρωπος ξεκίνησε από το Γιοχάνεσμπουργκ και ήρθε στην Ελλάδα, για να φιλήση το χέρι της μάνας του! Και τώρα τέτοια ευλογία έχει, που σκέφτεται να κάνει ένα γηροκομείο μεγάλο για τους κληρικούς και να το χαρίση στην εκκλησία. Δηλαδή τις ευλογίες δεν έχει που να τις βάλη κατά κάποιον τρόπο. Για μένα είναι φάρμακο μια τέτοια ψυχή.
Γέροντας Παΐσιος: γιατί είναι σημαντική η ευχή της μάνας;
Είναι σαν να είμαι στην έρημο Σαχάρα και να βρίσκω ξαφνικά λίγο νερό. Αυτά χάνονται σιγά-σιγά.

Ένας άλλος ήρθε μια μέρα με κλάματα στο Καλύβι. «Πάτερ, με καταράστηκε η μάνα μου. Στο σπίτι έχουμε όλο αρρώστιες, στεναχώριες, η δουλειά μου δεν πάει καλά», μου είπε. «Κι εσύ δεν θα ήσουν εντάξει» του λέω. «Δεν μπορεί η μάνα σου άδικα να σε καταράστηκε». «Ναι, μου λέει. Ήμουν κι εγώ». «Να πας να ζητήσης συγχώρηση από την μάνα σου», του λέω. «Θα πάω, Πάτερ, μου λέει. Δώσε μου την ευχή σου». «Την ευχή μου την έχεις, του είπα, αλλά να πάρης και την ευχή της μάνας σου».

«Δύσκολο να μου δώση την ευχή της», μου λέει. «Να πας, κι αν δεν σου την δώση, να της πης: «Μου είπε ένας Γέροντας πως κι εσύ θα παραδώσης ψυχή». Πήγε, και η μάνα του του ευχήθηκε: «Παιδί μου, να έχης την ευλογία του Αβραάμ!». Ήρθε μετά από λίγο καιρό στο Όρος με βυσσινάδες, με λουκούμια. Ήταν γεμάτος χαρά. Τα παιδιά του ήταν καλά, η δουλειά του πήγαινε καλά. Συνέχεια βούρκωνε και μου έλεγε: «δόξα τω Θεώ».

Άλλαξε η ζωή του και μιλούσε όλο πνευματικά. Πόσο μάλλον όταν κανείς έχη εξ αρχής σεβασμό προς τους γονείς! Πώς να μην έχει την ευλογία του Θεού;

Από το βιβλίο «Οικογενειακή ζωή»,
Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Δ'

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΓ΄ΩΝ


Η συντήρηση των αυγών

Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πότε είναι φρέσκα, πως το ελέγχουμε, πως και για πόσο τα συντηρούμε.
Φρεσκάδα

Είδαμε στο προηγούμενο άρθρο πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι για τη μαγειρική το αυγό και πόσο μεγάλης διατροφικής αξίας και ωφέλιμο για τον άνθρωπο.
Ταυτόχρονα, όμως, τα αυγά είναι και ένα πολύ “ιδιαίτερο” υλικό. Και για τα δύο τους αυτά χαρακτηριστικά, απαιτούν σεβασμό και ορισμένους κανόνες “καλής συμπεριφοράς”: Να χρησιμοποιούνται πάντα φρέσκα, να έχουμε διαπιστώσει ότι είναι καλοδιατηρημένα και, κυρίως, να είμαστε σίγουροι για την προέλευσή τους.
Τα αυγά, αμέσως μετά τη γέννησή τους υπόκεινται σε φυσικο-χημικές μεταβολές που έχουν σαν αποτέλεσμα την ποιοτική τους υποβάθμιση. Καλό είναι, λοιπόν, να καταναλώνονται κατά το δυνατόν φρέσκα.
Καλό είναι, λοιπόν, να καταναλώνονται κατά το δυνατόν φρέσκα.

Για να ελέγξουμε το πόσο φρέσκα είναι, είναι πολύ εύκολο, λίγη απλή παρατήρηση αρκεί.
Κατ’ αρχήν, ελέγχουμε την προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσής τους πάνω στη συσκευασία. Παρ’ ότι θα μπορούσε ένα καλοσυντηρημένο αυγό να είναι άνετα βρώσιμο και κάποιες (αρκετές) ημέρες μετά την φερόμενη σαν ημερομηνία λήξης του, καλό θα ήταν κάτι τέτοιο να αποφεύγεται.
Εάν δεν υπάρχει συσκευασία (επειδή δεν θα είναι εκτροφείου, συνεπώς τυποποιημένα), ή η συσκευασία τους δεν φέρει ημερομηνία, υπάρχει μία παλιά, καλή μέθοδος για να διαπιστώσουμε εάν είναι φρέσκα ή όχι., ένα πρακτικό τεστ φρεσκάδας. Τα βουτάμε σε κρύο και ελαφρά αλατισμένο νερό και παρακολουθούμε την συμπεριφορά τους. Ένα φρέσκο αυγό είναι βαρύ, χάρις στη περιεκτικότητά του σε νερό. Θα πάει, λοιπόν, και θα “βολευθεί”, σε οριζόντια στάση, στον πάτο του δοχείου. Χωρίς καμία καθυστέρηση και “σούξου-μούξου”. (Σχήμα 1)

υπάρχει μία παλιά, καλή μέθοδος για να διαπιστώσουμε εάν είναι φρέσκα τα αυγά  ή όχι.,
Εάν αρχίσουν οι “αντιρρήσεις”, εάν αρχίσει να έχει ανασηκωμένη (λιγότερο ή περισσότερο) τη μύτη του (τον “πωπό” του, στη πραγματικότητα) προς τα πάνω και να επιχειρεί να κολυμπήσει αντί να μένει ακίνητο, ο αέρας το έχει προδώσει. Είναι λιγότερο φρέσκο (και όσο περισσότερο “αποσπάται” από τον πάνω και “σηκώνει μύτη”, τόσο λιγότερο φρέσκο είναι), και ο αέρας στο εσωτερικό του –που έχει πάρει τη θέση του νερού που ελαττώνεται– το ωθεί να παίρνει κατακόρυφη θέση ή/και να επιπλέει). (Σχ. 2 & Σχ. 3) Ακόμη και έτσι, το αυγό αυτό μπορεί να φαγωθεί, με την προϋπόθεση ότι γνωρίζετε –και σας ικανοποιούν– οι συνθήκες διατήρησής του. Εάν πάλι, δούμε το αυγό να έρχεται όλο στην επιφάνεια και να επιπλέει, τότε όλο το περιεχόμενο νερό έχει χαθεί, και το έχει αντικαταστήσει αέρας (εάν αναρωτιέστε “που βρέθηκε πάλι αυτός”, θυμηθείτε ότι το τσόφλι είναι από πορώδες και διαπερατό υλικό). Ο αέρας, λοιπόν, αυτός το έχει κάνει σαν σαμπρέλα, και επιπλέει. (Σχήμα 4) Αυτό το αυγό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ.


Εάν σηκώσετε ένα αυγό και το κοιτάξετε στο φως, μπορείτε να διακρίνετε τον αεροθάλαμο, στο κάτω και πιο φαρδύ μέρος του αυγού. Στα λιγότερο φρέσκα αυγά ο θάλαμος αυτός είναι πιο μεγάλος σε σχέση με ένα φρέσκο αυγό. Μέθοδος παλιά και –ίσως– όχι τόσο εύκολη. Επίσης, το τσόφλι του φρέσκου αυγού είναι πιο ματ, πιο θαμπό, ενώ εκείνο των λιγότερο φρέσκων πιο γυαλιστερό.
Αντίθετα είναι πιο εύκολος ο.... ηχητικός έλεγχος. Εάν πιάσουμε το αυγό με τον αντίχειρα και τον δείκτη και το ανακινήσουμε δίπλα στο αυτί μας, στο φρέσκο αυγό δεν πρέπει να ακούσουμε τίποτα. Αντίθετα, από το παλιό αυγό θα ακούγονται διάφορα περίεργα “τσακ-τσακ”, ένδειξη ότι ο κρόκος κτυπάει στα εσωτερικά τοιχώματα του αυγού.
Εάν, παρ’ όλα αυτά, δεν εμπιστεύεστε και τόσο την ικανότητά σας να παρατηρείτε, εάν το “τεστ του μπάνιου”, ο οπτικός ή ο ηχητικός έλεγχος δεν σας εφησύχασαν, ελέγξτε το αυγό και αφού το σπάσετε. Εάν, λοιπόν, το αυγό είναι φρέσκο, το ασπράδι και ο κρόκος του θα παραμείνουν σφιχτά ενωμένοι, με τον κρόκο να έχει το σχήμα τρούλου. Όσο λιγότερο φρέσκο είναι, τόσο το ασπράδι γίνεται πιο νερουλό και το σχήμα του κρόκου πιο επίπεδο.
Και πάλι, όμως, τα αυγά εξακολουθούν να είναι βρώσιμα και δεν υπάρχει λόγος να τα πετάξετε. Μπορεί να μην έχουν την τέλεια φρέσκια γεύση, αλλά διατηρούν όλες τις ιδιότητές τους. Στο τηγάνι (ή την κατσαρόλα, τον φούρνο, κλπ) λοιπόν.
Το χρώμα στο τσόφλι, αντίθετα, δεν είναι ενδεικτικό της φρεσκάδας ή της ποιότητάς τους. Αυτό εξαρτάται από την ράτσα της κότας που το γέννησε και από το είδος της διατροφής της. Παίζει από λευκό έως σκούρο πορτοκαλί ή και καφέ, χωρίς αυτό να επηρεάζει ή να διαφοροποιεί την γεύση τους. Παρ’ όλα αυτά, ίσως είναι χρήσιμο να γνωρίζει κανείς ότι τα λευκά αυγά έχουν πιο εύθραυστο τσόφλι και είναι πιο μικρά. Επίσης να ξέρετε πως μια κηλίδα πηγμένου αίματος μέσα στον κρόκο δεν είναι ασυνήθιστη ούτε επιβλαβής.
Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε φρέσκα αυγά.
Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε φρέσκα αυγά.
Είναι, επίσης, σημαντικό, ακόμη περισσότερο μάλιστα, να ελέγχουμε τα αυγά όταν τα αγοράζουμε, να είναι απολύτως άθικτο το τσόφλι τους. Η σαλμονέλα περνάει στο εσωτερικό του αυγού μέσα από ασυνέχειες, από κάποιο ράγισμα του τσοφλιού. Εάν βρείτε κάποιο ράγισμα σε αυγό, και εφ’ όσον πληροί τους υπόλοιπους κανόνες υγιεινής (φρέσκο, από ελεγχόμενη παραγωγή), δεν υπάρχει λόγος να το πετάξετε. Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε κάποιο μαγειρεμένο φαγητό. Η υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει το –πολύ επικίνδυνο αυτό– βακτήριο.

Τα χέρια μας θέλουν πάντα πλύσιμο αφού πιάσουμε αυγά. Όπως και ο πάγκος της κουζίνας όπου τα είχαμε ακουμπήσει. Και ερχόμενοι, όμως, από έξω, από τα ψώνια, και πριν βγάλουμε τα αυγά από τη συσκευασία τους για να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο (ή και κάθε φορά που θα τραβήξουμε έξω κάποια για να τα χρησιμοποιήσουμε), πρέπει και πάλι να έχουμε πλύνει τα χέρια μας. Δεν λερώνουν μόνο αυτά, μπορεί να τους μεταφέρουμε εμείς το πρόβλημα, πιάνοντάς τα με χέρια που έχουν πιάσει και ένα σωρό άλλες βρωμιές.

Τα ηλικιωμένα άτομα, τα παιδιά και οι άρρωστοι, είναι πιο ευάλωτοι στον βάκιλο της σαλμονέλας και συνεπώς απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή με τα αυγά. Λόγω της σαλμονέλας, λοιπόν, όλοι (και όχι μόνο οι προηγούμενες κατηγορίες) θα έπρεπε να αποφεύγουν την χωρίς προφυλάξεις χρήση ωμών αυγών. Αντίθετα, τα μαγειρεμένα (με όποιον τρόπο) αυγά, είναι ασφαλή απέναντι στη σαλμονέλα. Είπαμε και πιο πριν, οι υψηλές θερμοκρασίες του μαγειρέματος (πάνω από τους 65 – 70 βαθμούς) την καταστρέφουν.

Τι είναι, όμως, αυτή η σαλμονέλα; Είναι ένα βακτηρίδιο (στην πραγματικότητα μία ολόκληρη ομάδα βακτηριδίων) που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα (σαλμονελώσεις) Αν και το αυγό μπορεί να προσβληθεί από το βακτηρίδιο ήδη κατά τη φάση της δημιουργίας του, όσο είναι μέσα στην κότα και πριν σχηματισθεί το τσόφλι του, πιστεύεται ότι μόνο μετά από ένα κάποιο –μάλλον μεγάλο– διάστημα και σε υψηλές θερμοκρασίες, ένα μολυσμένο αυγό μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Η εξασφάλιση ότι το αυγό είναι φρέσκο, άθικτο (χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στο τσόφλι του) και καθαρό, περιορίζει δραστικά τον κίνδυνο σαλμονέλωσης.

Πως εξαλείφεται εντελώς ο κίνδυνος αυτός; Με την παστερίωση. Η παστερίωση θα καταστρέψει την σαλμονέλα, χωρίς μάλιστα να επηρεάσει καθόλου τη γεύση του, την θρεπτική του αξία ή τις ιδιότητες που το κάνουν τόσο χρήσιμο στην κουζίνα.

Αλλά μη νομίσετε ότι μόνο τα αυγά μπορούν να περιέχουν σαλμονέλα και, κατά συνέπεια, να είναι επικίνδυνα. Σαλμονέλα μπορεί να βρεθεί και στο μη παστεριωμένο γάλα. Και στα λαχανικά, το κρέας, τα πουλερικά. Γενικά σε όλα τα τρόφιμα που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή και να έχουν μολυνθεί από μολυσμένα με τη σειρά τους ζώα. Να λοιπόν γιατί είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (του πλυσίματος των χεριών συμπεριλαμβανομένου!!!) Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι και τόσο επικίνδυνα σήμερα. Οι παραγωγές από βιομηχανικές μονάδες είναι ελεγχόμενες και έχουν (και τηρούν;) κανόνες υγιεινής. Η τυποποίηση,  στη παραγωγή και στη διάθεσή τους, περιορίζει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο. 
Έρευνες έχουν δείξει πως περίπου 1 στα 30.000 αυγά έχει σαλμονέλα, όμως ακόμα κι έτσι η σαλμονέλα μπορεί να μην έχει περάσει στο αυγό από το τσόφλι. Εκείνα που θέλουν πραγματικά ιδιαίτερη προσοχή είναι τα αυγά που μας έχει δώσει ο ξάδελφος του μπατζανάκη του συναδέλφου μας στη δουλειά, που του τα δίνει “εγγυημένα, σου λέω” ο λεωφορειούχος που παρκάρει καμιά φορά το “όχημα” απέναντι από το καφενείο που συχνάζει. Αυτά δεν ελέγχονται ούτε για το πόσο φρέσκα είναι (με τόσα χέρια που πέρασαν), ούτε για τις συνθήκες διαβίωσης της κότας που τα έκανε, ούτε και για τις συνθήκες μεταφοράς τους μέχρι την πόρτα μας.

Η συντήρησή τους
Για να τα συντηρήσουμε, πρέπει να βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο αμέσως μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι από τα ψώνια. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει αξία εάν προηγουμένως δεν έχουμε κάνει ένα γύρο δύο-τριών ωρών στα μαγαζιά, για συνολάκια, με το αυτοκίνητο να μας περιμένει, παρκαρισμένο μάλιστα στον ήλιο πολλές φορές. Τα αυγά χαλάνε εκτός ψυγείου, σε μια μέρα όσο θα χαλούσαν μετά από μια εβδομάδα μέσα στο ψυγείο. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό είναι να μη χάνονται ούτε ώρες εκτός ψύξης. Και ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσει κανείς την ιδέα που έχει για τα “αυγά ημέρας” που πουλούν στη λαϊκή. Ακόμη και την προηγούμενη να είναι μαζεμένα (που δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες ποσότητες και με τόσες λαϊκές κάθε μέρα), η έκθεσή τους σε “συνθήκες λαϊκής” τα έχει επιβαρύνει πολύ. Κρίμα και ήταν από τους λίγους “ρομαντικούς” πάγκους που είχαν απομείνει.
Τα αυγά στο ψυγείο θα ήταν σωστό να παραμένουν μέσα στη συσκευασία τους και μακριά από τρόφιμα με έντονη μυρωδιά. Είπαμε, το πορώδες τσόφλι... Επιτρέπει στις έντονες οσμές να περνούν μέσα στο αυγό, με επιπτώσεις όχι στην υγιεινή αλλά στη γεύση του. Πρέπει να τοποθετούνται (είτε στις αυγοθήκες, είτε τουμπάροντας όλη τη συσκευασία τους) με την μύτη προς τα κάτω, για να παραμένει ο κρόκος στη μέση του αυγού, διαφορετικά θα “βουλιάξει” προς τον πιο “ευρύχωρο” πάτο του.

Υπάρχουν συνταγές που χρειάζονται μόνο κρόκους ή μόνο ασπράδια. Ή και τα δύο, αλλά σε σημαντικά διαφορετικές ποσότητες. Τι κάνουμε με τα περισσευούμενα; Η λύση “ρίξε μια ομελέτα” περπατάει μεν αλλά, βρε παιδί μου, με σκέτα ασπράδια; Να μη σπάσουμε και άλλα δύο, “για τους κρόκους δηλαδή…” Πάει, χάθηκε η οικονομία ... Μπορούν άραγε να διατηρηθούν κάποιες ημέρες εντός ψυγείου; Η απάντηση είναι: βεβαίως. Εάν χρησιμοποιήσουμε πολλά ασπράδια και μας περισσέψουν κρόκοι, αυτοί μπορούν να διατηρηθούν άφοβα για 24 ώρες μέσα στο ψυγείο (υπάρχουν πηγές που ισχυρίζονται ότι ο χρόνος μπορεί να είναι μέχρι και τριπλάσιος), καλυμμένοι με ένα λεπτό φιλμ κρύου νερού και διαφανή μεμβράνη, για να μην κάνουν πέτσα. Για τα περισσευούμενα ασπράδια, ο χρόνος αυτός μπορεί να φθάσει τις 48 ώρες (και πάλι κάποιες πηγές μέχρι και που τον διπλασιάζουν). Σε όλες τις περιπτώσεις, πρέπει να φυλάσσονται σε δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς. Θέλετε να ξέρετε και για τα βρασμένα αυγά; Ένα βρασμένο αυγό, λοιπόν, διατηρείται 2 ημέρες καθαρισμένο ή και μία εβδομάδα με το τσόφλι του.
τα βραστά αυγά ΔΕΝ καταψύχονται.

Βρε, μπας και καταψύχονται κιόλας; Ε, λοιπόν, ναι! Και τα δυό τους, και οι κρόκοι και τα ασπράδια, καταψύχονται. Οι κρόκοι που μας περισσεύουν μπορούν να καταψυχθούν εάν τους προσθέσουμε 1 κ.γ. ζάχαρη ή 1 κ.γ. αλάτι για κάθε 6 κρόκους. Τους κρόκους τους ανακατεύουμε ελαφριά (δεν τους κτυπούμε) για να ανακατευθεί η ζάχαρη (ή το αλάτι) σε όλη τη μάζα τους. Θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια τους κρόκους με τη ζάχαρη για γλυκά και αυτούς με το αλάτι για σάλτσες και πιάτα με αυγά. Με τον ίδιο τρόπο καταψύχουμε τα και ασπράδια. Χωρίς να τα έχουμε κτυπήσει προηγουμένως, έτσι; Χωρισμός σε μερίδες, σταθερό δοχείο με ερμητικό κλείσιμο, ανακάτεμα με λίγο ζάχαρη ή αλάτι. 

Τέλος, μπορούμε να καταψύξουμε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και κρόκους με ασπράδια, μαζί, ανακατεμένα. Αν και δεν μπορώ να σκεφθώ για ποιο λόγο θα μας έχουν περισσέψει και τα δύο...  

Διαβάζω ότι έτσι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 12 μήνες. Και το 1/3 του χρόνου να είναι σωστό, εμένα μου κάνει και μου παρακάνει...

ΠΡΟΣΟΧΗ, τα βραστά αυγά ΔΕΝ καταψύχονται. Αποκτούν μία υφή περίεργη και καθόλου ελκυστική. δεν πρόκειται να τα φάτε ποτέ.
Και καλά, καταψύξαμε ότι μας περίσσεψε. Πως τα αποψύχουμε τα κατεψυγμένα αυγά; Λοιπόν, και η απόψυξή τους είναι σημαντική και θέλει τον τρόπο της (και ο λόγος είναι ότι με την κατάψυξη, τα βακτήρια ΔΕΝ σκοτώνονται, αλλά απλώς αδρανοποιούνται. Στη φάση της απόψυξης ξανα-ξεκινάει η αναπαραγωγή τους και γι’ αυτό και απαιτείται προσοχή).

Οι καλύτερες μέθοδοι φαίνεται να είναι:
να τα αποψύξουμε μαγειρεύοντάς τα, έτσι όπως τα βγάζουμε από την κατάψυξη (ασπράδια, κρόκους ή και τα δύο μαζί). Με τον τρόπο αυτό περνούμε γρήγορα από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στις πολύ υψηλές, (αφήνοντας τα αυγά για πολύ λίγο στις θερμοκρασίες που ευνοούν την ανάπτυξη και αναπαραγωγή τους (που είναι εκείνες μεταξύ των 10 και 60 βαθμών, με πιο “πρόσφορες” εκείνες μεταξύ των 30 και 37)  να τα αποψύξουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. 

Με τον τρόπο αυτό, τα μικροκύματα προκαλούν δονήσεις στα υγρά που περιέχουν (όπως κάνουν και με όλα τα τρόφιμα), φέρνοντάς στα σε υψηλή θερμοκρασία πολύ γρήγορα. ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως (και αυτό ισχύει για όλα τα αποψυγμένα τρόφιμα), το αποψυγμένο στα μικροκύματα φαγητό πρέπει να μαγειρεύεται ΑΜΕΣΩΣ. Η απόψυξή του μπορεί να δημιουργήσει χλιαρές ζώνες στο εσωτερικό του (και αυτό διότι το ζέσταμα δεν είναι ομοιόμορφο παντού), όπου ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί και να μη καταστραφούν κατά το μαγείρεμα που θα ακολουθήσει. να τα αποψύξουμε στο ψυγείο, σε ένα περιβάλλον δηλαδή που ο πολλαπλασιασμός των βακτηριδίων επιβραδύνεται.

Γενικά, πρέπει να αποφεύγεται η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου, η οποία είναι και η πιο ευνοϊκή για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό.
Η συντήρηση των αυγών

Εξ’ ίσου ευαίσθητα με τα νωπά, είναι και τα βραστά αυγά. Εάν δεν καταναλωθούν αμέσως μετά το βράσιμο, πρέπει να ξαναμπούν στο ψυγείο και να καταναλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν δεν τα έχετε βγάλει από το τσόφλι τους, φροντίστε να το κάνετε εντός μίας εβδομάδος. Εάν τα έχετε ξεφλουδίσει, καταναλώστε τα πολύ πιο σύντομα.

ΜΙΛΦΈΙΓ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΟΥ

Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για την κρέμα:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 λιτρο γάλα
  • 4 κροκοί αυγών
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 500 γρ. κρεμά γάλακτος
  • Υλικά για τη σαντιγύ:
  • 1 λιτρο κρεμά γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη αχνή
  •  1 πακέτο σφολιάτα
  • λίγη ζάχαρη αχνή για την διακόσμηση



 Μιλφέιγ ζαχαροπλαστείου


Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε την σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα 7x10 πόντους, τα τρυπάμε από πάνω για να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και το αλεύρι.

Με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα που βράζει, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους κρόκους.

Στην συνεχεία, προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.

Αφήνουμε την κρεμά για 2 λεπτά να βράσει και την απομακρύνουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.

Αφού κρυώσει η κρεμά, την ανακατεύουμε καλά και στην συνεχεία προσθέτουμε 500 γρ. χτυπημένη κρεμά γάλακτος. Η κρεμά για την γέμιση είναι έτοιμη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 λίτρο κρεμά γάλακτος και την αχνή ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τη Σαντιγί.

Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας στην μέση.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κάτω μέρος από 6 κομμάτια σφολιάτας, γεμίζουμε ομοιόμορφα με την κρεμά για τη γέμιση.

Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος των κομματιών σφολιάτας.

Καλύπτουμε από πάνω και γύρω γύρω με τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει.

Στη συνεχεία προσθέτουμε τρίμματα σφολιάτας από πάνω.

Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σας χτυπούν τα παπούτσια ?

Σας_χτυπούν_τα_παπούτσια


Αγοράσατε καινούργια παπούτσια σε προσφορά...
Ήταν μεγάλη ευκαιρία και, παρόλο που είναι μισό νούμερο μικρότερα από το πόδι σας, τα αρπάξατε και τρέξατε στο ταμείο.

Και, φυσικά, «σας πεθαίνουν». Πριν απογοητευθείτε και αρχίσετε να «θωρακίζετε» τα πόδια σας με κάθε λογής επιθέματα, δοκιμάστε ένα απλό τρικ: 

Φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και τα καινούργια παπούτσια σας. Έπειτα, με το πιστολάκι των μαλλιών «στοχεύστε» στα σημεία που σας στενεύουν περισσότερο. Συνεχίστε το... στέγνωμα για πέντε λεπτά. Βγάλτε τις κάλτσες, φορέστε τα παπούτσια και δείτε αν σας «χτυπούν» ακόμη. Αν ναι, επαναλάβετε το τρικ. Την δεύτερη φορά θα δείτε τη διαφορά!

Τι θέλουν οι γυναίκες στο σεξ



Τι θέλουν οι γυναίκες στο σεξ
Σίγουρα, όπως ακριβώς ισχύει και με τους άνδρες (που είναι ούτως ή άλλως λιγότερο περίπλοκα όντα) δεν έχουν όλες οι γυναίκες τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις/ φαντασιώσεις/ ενδόμυχες επιθυμίες. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι τα μυστικά που ακολουθούν μπορούν να συναρπάσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών στην κρεβατοκάμαρα –ή και σε άλλα σημεία του σπιτιού και έξω από αυτό, για να ξεκινήσουμε από τα βασικά. 

Ποικιλία: Αν το τελευταίο hint με τα «υπόλοιπα μέρη του σπιτιού» δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρο, μπορούμε να το αναλύσουμε. Το ρητό που λέει ότι «συνταγή που πετυχαίνει, δεν την αλλάζεις» δεν ισχύει για τη σεξουαλική ζωή σας –εκτός εάν η πετυχημένη σας συνταγή είναι η ποικιλία, οπότε συνεχίστε ό,τι κάνετε και διαβάστε παρακάτω. 

Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις/ προσεγγίσεις/ σεξουαλικές τοποθεσίες –από την κουζίνα μέχρι κάποιον ασφαλή δημόσιο χώρο. Πάθος: Ναι, τόσο προφανές. Και ταυτόχρονα τόσο σπάνιο όταν μιλάμε για οποιαδήποτε φορά μετά την εκατοστή που κάνετε σεξ. Και για να προλάβουμε τον αντίλογο που λέει ότι σεξ χωρίς πάθος κάνουν οι ξενέρωτοι κι εσείς δεν είστε τέτοιοι, να τονίσουμε ότι μιλάμε και (αν όχι κυρίως) για το πάθος που προηγείται της σεξουαλικής πράξης, κι όχι αυτό κατά τη διάρκειά της. Δεν υπάρχει καλύτερο προκαταρκτικό από την ασυγκράτητη επιθυμία του συντρόφου/ σεξουαλικού παρτενέρ μας –η οποία φαίνεται στον τρόπο που «κάνει την κίνηση» για να ξεκινήσει το μεταξύ μας παιχνίδι, που μας αγγίζει, που μας φιλάει και πάει λέγοντας. 

Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις/ προσεγγίσεις/ σεξουαλικές τοποθεσίες –από την κουζίνα μέχρι κάποιον ασφαλή δημόσιο χώρο.

Kinky καταστάσεις: Δε λέμε απαραίτητα να εμφανιστείτε το βράδυ με ολόσωμη latex στολή και μαστίγιο –εκτός αν το έχετε συζητήσει, οπότε περί ορέξεως τα κείμενα με τίτλους «τι θέλουν οι γυναίκες στο σεξ» περιττεύουν. Οι πιο light εκδοχές αυτής της δημοφιλούς φαντασίωσης θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Σκεφτείτε χειροπέδες, μαντήλια που δένονται στα μάτια, κι αυτό που η μισή υφήλιος ονομάζει spanking κι η άλλη μισή αναζητά ακόμα έναν αξιοπρεπή όρο για να το περιγράφει. 

Μίλα της: Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες είμαστε ακουστικοί τύποι και ότι, όπως έλεγε και η Isabel Allende, «το περίφημο σημείο g βρίσκεται στα αυτιά, όποιος το ψάχνει παρακάτω απλώς χάνει τον χρόνο του». Τώρα, στο μείζον ερώτημα τι ακριβώς να πείτε, γενικές οδηγίες μπορούμε μόνο να δώσουμε χωρίς να επέμβει η λογοκρισία: Ξεχάστε για λίγο τη ρομαντική σας πλευρά (αν έχετε τέτοια) και βάλτε στην άκρη τις αναστολές που αφορούν το βρώμικο λεξιλόγιο (το dirty talk είναι ένας ακόμη αγγλοσαξωνικός όρος που ακούγεται λιγότερο αστείος). Θα το εκτιμήσει.

Ερωτογενείς ζώνες: Δεν είναι μόνο τα επίμαχα σημεία που μπορείτε να σκεφτείτε. Αφιερώστε χρόνο στα προκαταρκτικά (που ελπίζουμε ότι δεν χρειάζεται να τονίσουμε πόσο σημαντικά είναι) για να ασχοληθείτε, να φιλήσετε, να χαϊδέψετε ή γενικά να «παίξετε» με διάφορα σημεία του σώματός της: από τον λαιμό μέχρι το σημείο πίσω από τα γόνατα μέχρι το εσωτερικό των καρπών. Θα εκπλαγείτε με το πόσα μέρη του σώματός της ανήκουν στην κατηγορία αυτή που τα περιοδικά περιγράφουν ως «ερωτογενείς ζώνες». Και θα έχετε πετύχει δύο tip σε ένα, αν μετρήσουμε και την πρωτοτυπία του εγχειρήματος (η ποικιλία που λέγαμε). 

Και τελικά: Είναι τόσο προφανές, που μερικές φορές το ξεχνάμε, οπότε σε περίπτωση που η μνήμη σας δεν είναι πάντα με το μέρος σας: Ο ευκολότερος τρόπος να κάνεις μια γυναίκα ευτυχισμένη, είναι να φτάνει σε οργασμό κάθε φορά που κάνετε σεξ. Επειδή αυτό δεν γίνεται πάντα πριν τελειώσεις εσύ (άνθρωποι είμαστε, και ο συγχρονισμός είναι δύσκολο πράγμα) αλλά και το ‘κρίμα, τι να κάνουμε, την επόμενη φορά’, το στοματικό σεξ –πέραν του ότι δεν είναι σεξ, όπως είπε ο μέγας Μπιλ Κλίντον– είναι μια εξαιρετική λύση. Και μια από τις εγκυρότερες απαντήσεις στην ερώτηση «τι θέλουν επιτέλους οι γυναίκες στο σεξ;» αν μας ρωτάτε. 

πράγματα που δεν ξέρατε για το σεξ


πράγματα που δεν ξέρατε για το σεξ

Αν έπρεπε να μαντέψετε, ποιος λαός θα λέγατε ότι (δηλώνει πως) κάνει το περισσότερο σεξ; 

Υπάρχει ή όχι σοβαρή και επιστημονικά αποδεδειγμένη πιθανότητα να μη… θυμάστε το όνομά σας μετά το σεξ; Και πότε γυρίστηκε το πρώτο πορνό; Αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες συγκεντρώνουμε παρακάτω, για την περίπτωση που τύχει να ερωτηθείτε σε ένα επιτραπέζιο γνώσεων, ή θέλετε να… σπάσετε τον πάγο σε ένα πρώτο ραντεβού. Αποστηθίστε υπεύθυνα. Μια τυχαία μέρα, «συμβαίνουν» τουλάχιστον 100 εκατομμύρια σεξουαλικές συνευρέσεις ανά τον κόσμο. 
Μια τυχαία μέρα, «συμβαίνουν» τουλάχιστον 100 εκατομμύρια σεξουαλικές συνευρέσεις ανά τον κόσμο.
Με άλλα λόγια, περί τα 65.000 ζευγάρια κάνουν σεξ τη στιγμή που εσείς διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Έρευνες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που βοηθούν με τις δουλειές του σπιτιού κάνουν 50% περισσότερο σεξ από εκείνους που δεν ασχολούνται. Η αγαλματοφιλία (ναι, agalmatophilia στα αγγλικά) είναι η σεξουαλική έλξη από αγάλματα ή κούκλες βιτρίνας. 
άνδρες που βοηθούν με τις δουλειές του σπιτιού κάνουν 50% περισσότερο σεξ από εκείνους που δεν ασχολούνται.

Σύμφωνα με έρευνα, το μέγιστο των οργασμών που μπορεί να έχει μια γυναίκα σε μία ώρα είναι 134. 
Η πλήρης αποχή από το σεξ μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση του μεγέθους του πέους.
Για έναν άνδρα, το αντίστοιχο νούμερο είναι μόλις 16. Η πλήρης αποχή από το σεξ μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση του μεγέθους του πέους. 
το μέγιστο των οργασμών που μπορεί να έχει μια γυναίκα σε μία ώρα είναι 134
Η Ρωσίδα Tatyana Kozhevnikova κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ άρσης βαρών με τους κολπικούς μύες της. Αν αναρωτιέστε, αυτό ανέρχεται σε 14 κιλά! Οι πρωτεΐνες που περιέχει το σπέρμα τού δίνουν αντιρυτιδικές ιδιότητες. 

Απ’ όλα τα έθνη του κόσμου, οι Έλληνες λέμε ότι κάνουμε το περισσότερο σεξ (το 87% απαντά σε έρευνες ότι κάνει σεξ μία φορά την εβδομάδα). Ναι, αλήθεια, το γράφει και η Huffington Post.
οι Έλληνες λέμε ότι κάνουμε το περισσότερο σεξ (το 87% απαντά σε έρευνες ότι κάνει σεξ μία φορά την εβδομάδα)

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ελληνικές ατάκες στα Αγγλικά



Ελληνικές ατάκες στα Αγγλικά



Πώς θα ήταν η καθημερινότητα ενός γραφικού Ελληνάρα στην Αγγλία ή στην Αμερική εάν προσπαθούσε να ...μεταφράσει κάποιες από τις εκφράσεις που όλοι έχουμε συνηθίσει να λέμε στην Ελλάδα; Στο κείμενο που ακολουθεί έχουμε συγκεντρώσει τις περισσότερες ατάκες .
It says! (Λέει)
It counts (Μετράει)
I've played them! (Τα έχω παίξει)
It doesn't exist we say (δεν υπάρχει λέμε)
It happened the come to see. (Έγινε το έλα να δεις)
Are you working me? (Με δουλεύεις?)
i am not fighting her... (δεν την παλεύω)
You changed my lights (Μου άλλαξες
τα φώτα)
I stayed bone! (Έμεινα κόκαλο)
Welcome my eyes the two (Καλώς τα μάτια μου τα δυο)
He is a fart bathtub (Είναι κλασομπανιέρας)
I made my shit cracker (Έκανα το σκατό μου παξιμάδι)
Better five and in hand than ten and waiting (Κάλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι)
Better donkey-bonding than donkey-searching (Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε)
They played wood. (Έπαιξαν ξύλο)
On the deaf man's door, knock as much as you want. (Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα)
To the down-down of the writing (Στο κάτω κάτω της γραφής)
Are you asking and the change from over? (Ζήτας και τα ρέστα από πανώ;)
He returned me the entrails. (Μου γύρισε τα άντερα.)
Like the unfair curse. (Σαν την άδικη κατάρα)
Something's running down to the gypsies. (Kάτι τρέχει στα γύφτικα)
It didn't sit on us.(Δεν μας έκατσε)
He gives her to me. (Μου την δίνει)
You take him and you incline (Τον παίρνεις και γέρνεις)
It brakes her to me. (Μου την σπάει)
He owes me his horns. (Μου χρωστά τα κέρατα του)
Who pays the bride. (Ποιος πληρώνει την νύφη?)
He made them sea (Τα έκανε θάλασσα)
I came out of my clothes. (Βγήκα από τα ρούχα μου)
This place is at Devil's mother. (Αυτό είναι στου διαόλου την μάνα)
It rains chair legs. (Βρέχει καρεκλοπόδαρα)
Hairs curly. (Τρίχες κατσαρές)
I don't have face to come out in society. (Δεν έχω πρόσωπο να αντικρίσω την κοινωνία)
How from here morning morning? (Πώς από δω πρωί πρωί?)
I don't know my blindness. (Δεν ξέρω την τύφλα μου)
The Blind man's rights (Του στραβού το δίκιο)
I see it pale. (Τα βλέπω χλωμά)
He is de-watered! (Αυτός είναι ξενέρωτος)
Did he tell her to me now? (Μου την είπε τώρα?)
You are for the festivals. (Είσαι για τα πανηγύρια)
Three-blanket party. (Τρικούβερτο γλέντι)
You catch me? (Με πιάνεις?)
They don't chew. (Δεν μασάνε)
Does the goat chew taramas? (Μασάει η κατσίκα ταραμά?)
Slow the cabbages! (Σιγά τα λάχανα)
Catch the egg and give it a haircut. (Πιάσε το αυγό και κούρευτο)
Are we gluing coffee pots? (Μπρίκια κολλάμε?)
Marrows drums! (Κολοκύθια τούμπανο)
Marrows with olive & oregano. (Κολοκύθια λαδορίγανη)

weather -ΚΑΙΡΟΣ-