Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ανακαλύψτε τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου σας

συντομεύσεις του πληκτρολογίου


Η εξερεύνηση του keyboard αρχινά. Τα δάχτυλα πάνω στα πλήκτρα και φύγαμε για... λειτουργικότητα. Το ξέρετε ότι μπορείτε να απλοποιήσετε κατά πολύ την καθημερινή σας εμπειρία στο PC, γλιτώνοντας ταυτόχρονα πολύτιμο χρόνο από την άσκοπη περιήγηση του κέρσορα στην οθόνη μέχρι να βρείτε αυτό που θέλετε. Και βέβαια το ξέρετε! Γιατί τότε δεν το κάνετε;
Οι συντομεύσεις είναι πολύ πιο αποδοτικός τρόπος να δουλεύετε: και οι περιττές κινήσεις θα περιοριστούν και τα χέρια σας θα το εκτιμήσουν δεόντως…
http://galazioneiro.blogspot.com/

Για να μη μιλήσουμε για τα laptops. Εκεί πλέον η εργονομία πάει περίπατο! Πόσο συχνά μπορείτε άλλωστε να συνδέσετε ένα ποντίκι για να διευκολύνετε τη χρηστικότητά τους; Μαντεύετε ωστόσο σωστά: τα keyboard shortcuts είναι και πάλι η λύση!

Ας δούμε ποιες είναι οι απολύτως απαραίτητες συντομεύσεις, αυτές που θα εκτινάξουν -και θα απλοποιήσουν δραστικά- την καθημερινή λειτουργία του υπολογιστή...

Απαραίτητα shortcuts για να παίζετε το PC στα δάχτυλα

Windows Shortcuts

Εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Όταν έχουμε πολλές εφαρμογές ανοιχτές, για να μεταβαίνουμε γρήγορα από τη μία στην άλλη, κρατάμε πατημένο το Alt και πατάμε επανειλημμένα το Tab μέχρι να βρούμε το ανοιχτό παράθυρο που ψάχνουμε∙ αφήνουμε τότε και τα δύο πλήκτρα. Παρατηρήστε ότι ένα γρήγορο Alt-Tab σας πηγαίνει στην αμέσως προηγούμενη εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε. Μάλιστα, ο συνδυασμός Alt-Shift-Tab σας μετακινεί ανάμεσα στα ανοιχτά παράθυρα με την αντίθετη φορά τουAlt-Tab.


http://galazioneiro.blogspot.com/

Επιστροφή στο desktop. Πρέπει να δείτε στα γρήγορα την επιφάνεια εργασίας σας; Κρατώντας το Πλήκτρο Windows πατημένο, πατήστε D. Μαγικό; Όταν ξαναπατήσετε το Windows Κey-D, θα ξαναγυρίσετε στο παράθυρο που βρισκόσασταν αρχικά. Επιπλέον, ο συνδυασμός Windows Κey-Eσας εκτοξεύει κατευθείαν στο «My Computer».

Ξορκίστε το Context Menu. Για να δείτε τον πίνακα περιεχομένων ενός αρχείου (εγγράφου ή αντικειμένου) τι κάνετε; Πατάτε δεξί κλικ στο mouse. Ε, τo ίδιο κάνει και το Shift-F10.

Application Shortcuts

Λειτουργούν στις περισσότερες εφαρμογές του Microsoft Office αλλά και σε πολλά Windows applications.

Άνοιξε, σώσε, κλείσε. Ενώ δουλεύετε σε μια εφαρμογή, για να μεταβείτε ακαριαία στο Open πατήστεCtrl-O. Με την ίδια συντόμευση μπορείτε να ανοίξετε ένα καινούριο web page στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Όχι πάντως στον δικό μου browser! Χρησιμοποιήστε το Ctrl-N για να ανοίξετε ένα νέο έγγραφο στην εφαρμογή που δουλεύετε ή μια νέα σελίδα ή session στον browser, ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Για να κάνετε Save στη δουλειά σας σε ένα έγγραφο, πατήστε Ctrl-S (το χρησιμοποιώ έπειτα από κάθε πρόταση που γράφω!). Το Ctrl-W (ήCtrl-F4) κλείνει αμέσως το ανοιχτό έγγραφο που βρίσκεστε (χωρίς ενοχλητικές ερωτήσεις), ενώ το Alt-F4 κλείνει το ίδιο βάναυσα το πρόγραμμα που εργάζεστε.

Πάνω, κάτω και… παντού. Κρατώντας πατημένο το Ctrl, πατήστε το πλήκτρο Home. Σωστά, τηλεμεταφερθήκατε στην αρχή του εγγράφου! Το Ctrl-End σας πάει αυτόματα στο τέλος του. Σε κάποιες εκδόσεις του Office βέβαια με τις συντομεύσεις αυτές ανεβοκατεβαίνετε σελίδα-σελίδα. Κάτι είναι κι αυτό… Τα βελάκια ξέρετε ότι σας πλοηγούν πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά κατά μία στιγμή (ή σειρά). Κρατώντας το Ctrl πατημένο πριν από τα βελάκια, ο κέρσορας θα κάνει «πηδηματάκια» μεταξύ λέξεων και παραγράφων στο Word ή κελιών στο Excel. Μεγαλύτερες σαφώς αποστάσεις από έναν χαρακτήρα!
http://galazioneiro.blogspot.com/

Cut, Copy, Paste. Το αλατοπίπερο των shortcuts! Αντί για δεξί κλικ στο μαρκαρισμένο αντικείμενο ή έγγραφο ώστε να σας εμφανιστεί το menu και να επιλέξετε Cut (κουράστηκα ήδη), πατήστε απλώς τον λατρεμένο συνδυασμό Ctrl-X. Ομοίως, με το Ctrl-C αντιγράφετε στο πρόχειρο το μαρκαρισμένο στοιχείο. Και για να το επικολλήσετε, ένα πανεύκολο Ctrl-V θα κάνει τη δουλειά και θα σας απαλλάξει από τα κοπιαστικά menu! Και μιας και μιλήσαμε για μαρκάρισμα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι, το Shift και τα βελάκια (ή Shift-Ctrl-βελάκια για πιο γρήγορα) θα σας επιτρέψει να μαρκάρετε το επιθυμητό κομμάτι με απόλυτη ακρίβεια.

Επίσκεψη στο Menu Bar. Πατώντας μία φορά το Alt, θα εμφανιστεί σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα το ενεργό Menu Bar της εφαρμογής. Είναι ο παράδεισος της συντόμευσης! Πατώντας απλά το πλήκτροπου ενεργοποιεί το πεδίο του menu που σας ενδιαφέρει, μεταβαίνετε στη στιγμή χωρίς τις περιττές κινήσεις του mouse. Και όλη η πλατφόρμα δουλεύει έτσι μόνο με τα πλήκτρα…

Internet Shortcuts

Υπάρχουν αναμφίβολα μικροδιαφορές μεταξύ των browsers και των εκδόσεών τους, αλλά πάνω-κάτω λειτουργούν ικανοποιητικά.

Προσθήκη στα favorites. Ένα ταπεινό Ctrl-D προσθέτει αυτόματα τη συγκεκριμένη web page στη λίστα με τα αγαπημένα σας. Προσέξτε απλώς να είστε στο Home της ιστοσελίδας και όχι σε κάποια κατηγορία της. Το Ctrl-B ανοίγει το menu Organize Favorites.

Πίσω, μπροστά και ξανά. Για να επιστρέψετε στην προηγούμενη ιστοσελίδα από αυτή που βλέπετε τώρα, κρατήστε πατημένο το Alt και πατήστε το αριστερό βελάκι. Πατώντας συνεχόμενα το βελάκι μετακινείστε όλο και πιο πίσω, φτάνοντας ως το Home Page του browser σας. Το Alt-δεξί βελάκι θα σας πάει και πάλι μπροστά, μέχρι την πιο πρόσφατη ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε. Με το Ctrl-Nανοίγετε μια καινούρια σελίδα ή session στον browser.

Επιστροφή στο Home. Οποιαδήποτε στιγμή στο σερφάρισμά σας θελήσετε, το Alt-Home θα σας μεταφέρει κατευθείαν στο Home Page του browser σας.

Refresh. Για να ανανεώσετε την ιστοσελίδα που βρίσκεστε, ένα Ctrl-F5 θα το κάνει στη στιγμή. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το τελευταίο λεπτό στις δημοπρασίες του eBay!

http://galazioneiro.blogspot.com/


σπιτάκι που στέκεται στη μέση ενός ποταμού


Δείτε το ηρωικό σπιτάκι που στέκεται στη μέση ενός ποταμού για 45 χρόνια 
http://galazioneiro.blogspot.com

Εδώ και 45 χρόνια, το περίεργο αυτό σπιτάκι έχει υπομείνει τα πάντα που μπορεί να του ρίξει η φύση. Ισορροπώντας επάνω σε έναν βράχο, στη μέση του ποταμού Ντρίνα στη Σερβία, η μικρή αυτή καλύβα έχει χτυπηθεί από πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους, και όμως στέκεται ακόμη περήφανη, χτισμένη επάνω σε έναν βράχο.


http://galazioneiro.blogspot.com

Το κτίσμα είναι τοποθετημένο κοντά στην πόλη Bajina Basta της Σερβίας και έχει μετατραπεί σε μία ξακουστή ατραξιόν, για επισκέπτες της περιοχής. Η ιδέα για το σπιτάκι ήρθε το 1968, όταν μία ομάδα νεαρών κολυμβητών που βρισκόταν στα νερά του ποταμού αποφάσισε πως χρειαζόταν ένα καταφύγιο για ξεκούραση.


http://galazioneiro.blogspot.com

Οι κολυμβητές εντόπισαν τον βράχο και ξεκίνησαν να τον χρησιμοποιούν συχνά για να ξεκουράζονται. Όσο περνούσε ο καιρός, ωστόσο, το γκρουπ των νεαρών κατέληξε πως χρειάζεται ένα πιο βολικό σημείο ξαπόστασης, και ξεκίνησε να τοποθετεί τάβλες στην επιφάνεια του βράχου. Επειδή όμως χρειάζονταν ένα μέρος για να προφυλάσσονται από τον ήλιο, οι κολυμβητές ξεκίνησαν σταδιακά να χτίζουν ένα μικρό καλυβάκι, καταλήγοντας να δημιουργήσουν το μοναδικό αυτό κρησφύγετο.

Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

Ο καθαρότερος ποταμός


Ο καθαρότερος ποταμός 

Ο ποταμός Verzasca, που ρέει κατά μήκος 30 χιλιομέτρων στη Ελβετία, είναι παγκοσμίως γνωστός για τα καταγάλανα νερά του. Μάλιστα είναι τόσο καθαρός, που μπορεί κάποιος από μια γέφυρα να διακρίνει το πάτο του, ο οποίος έχει βάθος 15 μέτρων.

Ο 38χρονος φωτογράφος, Claudio Gazzaroli, επισκέφθηκε το ποτάμι και συνέλαβε στο φακό του τα παρακάτω εκθαμβωτικά πλάνα, τα οποία παρουσιάζουν την απίστευτη καθαρότητα των υδάτων. Μάλιστα, δεν δίστασε να βουτήξει μέσα στο ποταμό και τράβηξε φωτογραφίες από το βυθό του, οι οποίες πραγματικά κόβουν την ανάσα.

http://galazioneiro.blogspot.com/

Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

του Τιτανικού Το βιολί βρέθηκε 101 χρόνια μετά το ναυάγιο




Το βιολί του Τιτανικού βρέθηκε 101 χρόνια μετά το ναυάγιο

http://galazioneiro.blogspot.com/Το βιολί του Τιτανικού βρέθηκε 101 χρόνια μετά το ναυάγιο
 
Το βιολί από ξύλο τριανταφυλλιάς που είχε ο βιολιστής της ορχήστρας του υπερωκεάνειου Τιτανικός βρέθηκε σε μια… σοφίτα στην Αγγλία και ταυτοποιήθηκε ως αυθεντικό, 101 χρόνια μετά το διασημότερο ναυάγιο στον κόσμο.


Το βιολί βρέθηκε πριν από 7 χρόνια και θεωρείται θαύμα ότι «επέζησε» από το τρομερό ναυάγιο. Ανήκε στον Wallace Hartley, επικεφαλής της ορχήστρας του Τιτανικού και έπαιζε ώσπου το πλοίο βυθίστηκε τον Απρίλιο του 1912. Το πτώμα του βιολιστή έμεινε έξι ημέρες στο νερό και «το βιολί του βρέθηκε σε μια δερμάτινη βαλίτσα η οποία ήταν δεμένη στο σώμα του» αναφέρει ο διευθυντής του οίκου Henry Aldridge & Son που ανέλαβε να το εξετάσει.

Το βιολί ήταν δώρο της αρραβωνιαστικιάς του Maria Robinson και είχε μια ασημένια αφιέρωση «Για τον Γουάλις, με την ευκαιρία των αρραβώνων μας, Μαρία», ένα στοιχείο που ήταν καθοριστικό για να ταυτοποιηθεί το όργανο μουσικής. Οι καναδικές αρχές έστειλαν το βιολί στη Maria όταν το ανέσυραν από το νερό και εκείνη, πριν τον θάνατό της το 1939 το εμπιστεύτηκε στον Οίκο των Φτωχών. Το βιολί δόθηκε στη συνέχεια σε μια οικογένεια η οποία το φύλαξε στη σοφίτα του σπιτιού της.Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

7 φαγητά που «καίνε» το σωματικό λίπος


Τα 7 φαγητά που «καίνε» το σωματικό λίπος

http://galazioneiro.blogspot.com/

 
Επτά θαυματουργές τροφές με διπλή ενίσχυση: καίνε το λίπος πιο γρήγορα και επιπλέον δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, άρα χορταίνετε και καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.
Πορτοκάλια: «εξοντώνουν» τα παχάκια
http://galazioneiro.blogspot.com/, portokalia

Ένα πορτοκάλι καταρχήν έχει μόλις 56 θερμίδες και αν μη τι άλλο είναι σε αφθονία αυτήν την εποχή. Βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, στη λίστα με τα 38 φαγητά που περιέχουν το μεγαλύτερο «δείκτη κορεσμού» και οι ίνες του καταπολεμούν το λίπος. Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που καταναλώνουν φαγητά με ίνες έχουν λιγότερα παχάκια.

Αυγά: για ενέργεια και πρωτεΐνες
http://galazioneiro.blogspot.com/
Προσθήκη λεζάντας
Τα αυγά, με μόλις 78 θερμίδες το ένα, όχι μόνο προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά αλλά σας «γεμίζουν» πρωτεΐνες που δίνουν την αίσθηση ότι έχετε χορτάσει. Ένα πρωινό με αυγά θα σας ικανοποιήσει αρκετά και θα έχετε «πάρει» περίπου 330 θερμίδες λιγότερες από ότι να τρώγατε κάτι άλλο.
Και εάν θέλετε ένα υγιεινό τηγανητό αυγό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο πρώτα έχετε ψεκάσει με λίγο λάδι. Με τον τρόπο αυτό το πρωινό σας θα είναι τραγανό, γευστικό και λιγότερο «αμαρτωλό».

Σκούρα σοκολάτα: γλυκός «πειρασμός»
http://galazioneiro.blogspot.com/

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν φάτε σκούρα σοκολάτα, στο αμέσως επόμενο γεύμα σας θα φάτε λιγότερο. Ο λόγος είναι ότι τα συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Επιπλέον δε, ένα κομμάτι σοκολάτας, με 170 θερμίδες, μπορεί να περιορίσει την όρεξη για κάτι αλμυρό, γλυκό ή λιπαρό.

Κουκουνάρι: ξεχάστε τα αμύγδαλα
http://galazioneiro.blogspot.com/ koukounari

Αν και δεν έχουμε συνηθίζει να τα τρώμε, ίσως τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε. Τα 15 γραμμάρια (84 περίπου σπόροι από κουκουνάρια) έχουν μόλις 95 θερμίδες, διαθέτουν οξέα που είναι φιλικά για την καρδιά και παράγουν ορμόνες που «ξεγελούν» την αίσθηση της πείνας.

Τυρί: ο αλμυρός σύμμαχος
http://galazioneiro.blogspot.com/, tyri

Η φέτα και το κατσικίσιο τυρί δουλεύουν…υπέρ σας. Τα 15 γραμμάρια έχουν μόλις 76 θερμίδες, χορταίνουν και συμβάλλουν δυναμικά στο κάψιμο περισσότερου λίπους.

Άπαχο γάλα: δεν είναι μόνο για παιδιά

http://galazioneiro.blogspot.com/, milk

Έχει μόλις 86 θερμίδες η κούπα και αν και οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είναι ιδανικό μόνο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έρευνες δείχνουν ότι ωφελεί ιδιαίτερα τους ενήλικες, και συγκεκριμένα όσους προσπαθούν να «κάψουν» ορισμένες θερμίδες. Οι πρωτεΐνες που περιέχει δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση ικανοποίησης στον οργανισμό από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, που περιέχει ζάχαρη.

Πατάτες: η παρεξηγημένη τροφή
http://galazioneiro.blogspot.com/, patates

Η πατάτα ως γνωστόν, περιέχει υδατάνθρακες. Γεγονός που την κατατάσσει στα μη διαιτητικά φαγητά. Κι όμως μία πατάτα αν και έχει 161 θερμίδες, δίνει την αίσθηση του κορεσμού, τρεις φορές περισσότερο από ότι μία φέτα λευκό ψωμί. Και μην ξεχνάτε βέβαια ότι το ανθεκτικό άμυλο της πατάτας βοηθάει τον οργανισμό να κάψει λίπος. Επομένως, για να λυθεί η παρεξήγηση, ο τρόπος μαγειρέματος κάνει μία πατάτα παχυντική και όχι το ίδιο το προϊόν, σύμφωνα με το dete.gr

weather -ΚΑΙΡΟΣ-