Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

οι άντρες διστάζουν να κάνουν στις γυναίκες

Δέκα ερωτήσεις που οι άντρες διστάζουν να κάνουν στις γυναίκες

Αν μπαίναμε, έστω για λίγο, στο μυαλό ενός άντρα εκτός από τα … προφανή θα βλέπαμε και μια σειρά από απορίες.

Δέκα ερωτήσεις που οι άντρες διστάζουν να κάνουν στις γυναίκες
Ερωτήσεις που οι άντρες διστάζουν να απευθύνουν στις συντρόφους τους (αρκετοί ίσως το έχουν πράξει…).
Εμείς σταχυολογήσαμε τις δέκα από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Αγάπη μου γιατί έχεις τόσα πολλά ζευγάρια παπούτσια;
Η γυναίκα μου συζητά με τις φίλες της τη σεξουαλική μας ζωή. Πως μπορούν και το κάνουν αυτό οι γυναίκες;
Λέτε να μην ξέρουμε ότι φοράτε ενισχυμένα σουτιέν;
Γιατί αγοράζετε υγιεινές τροφές αφού δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε;
Αλήθεια, το μέγεθος μετράει;
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πείσεις μια γυναίκα να κάνετε σεξ; 
Μήπως τελικά το «Ημερολόγιο» είναι μια σαχλή ταινία;
Γιατί οι γυναίκες αγχώνονται για τόσα πολλά θέματα;
Πώς γίνεται μια γυναίκα να είναι ανεκτική με τους άλλους και τόσο «αφεντικό» με τον σύντροφό της;
Κακά αγόρια;Γιατί εμείς δεν σας κάνουμε;

Πώς να κάνετε αθόρυβο σεξ σε ξένο σπίτι (στο οποίο σας φιλοξενούν)


Ναι, ΟΚ, είναι κι αυτός ένας τρόπος να κάνεις σεξ σε σπίτι όπου φιλοξενείσαι, με την γκόμενά σου που στην κορύφωσή της σκούζει λες και τη σφάζουν στο γόνατο!  
Ναι, ΟΚ, είναι κι αυτός ένας τρόπος να κάνεις σεξ σε σπίτι όπου φιλοξενείσαι, με την γκόμενά σου που στην κορύφωσή της σκούζει λες και τη σφάζουν στο γόνατο!
Το"μούγκα στη στρούγκα" είναι απλά η αρχή. Ακολουθούν συμβουλές για ακόμη πιο καγκελάτο σεξ σε ξένο σπίτι, χωρίς να σε πάρουν μυρωδιά οι οικοδεσπότες σου (καλά,  πάντα σε παίρνουν μυρωδιά εν τέλει, μην βλέπεις που είναι ευγενικοί, δαγκώνονται και δεν λένε κουβέντα. Άσε που σας ακούνε και παίρνουν επίσης μπρος. Αλλά ο "ηχοβλεψίας" είναι θέμα που θα αναπτύξουμε μια άλλη φορά..!).
Μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό και στο διά ταύτα, μιας και τέτοια "καίρια" ζητήματα δεν χρειάζονται εισαγωγές και φιοριτούρες.
Η μόνη λύση, λοιπόν, για το "σεξ του φιλοξενούμενου" είναι να πείσεις τη γκόμενά σου ότι το να αναστενάξετε στα μουγκά το στρώμα είναι ό, τι πιο kinky, αισθησιακό και αφροδισιακό. Για να αποφύγετε, τώρα, περαιτέρω θορύβους, βλέπε τριζαριστά κρεβάτια, ηχορυπαντικούς σομιέδες και κεφαλάρι κρεβατιού που κοπάνα-κοπάνα στον τοίχο μπορεί και να σε βγάλει τσούκου-τσούκου-γκολ στο δίπλα πλυσταριό για να "ξεπλύνεις τη ντροπή" (!), ρίξε τη βολική ζαριά του "σεξ στα όρθια". "Βάστα τοίχο γιατί θα ζμπρώξω" και λοιπές τρανές ιαχές τύπου Γκουσγκούνης, καλά θα κάνεις να τις βάλεις στο mute. Άντε, το πολύ σφύρα το της κλέφτικα στ' αυτί.
Από την άλλη τώρα, αν το σωστό σεξ για σένα συνεπάγεται ανεβασμένα ντεσιμπέλ τύπου σειρήνα πολέμου ενώ σκάει αεροεπιδρομή, καλύτερα μην καταχραστείς τη φιλοξενία των ανθρώπων, μιας και είναι σχεδόν βέβαιο ότι την επόμενη το πρωί, για παράδειγμα στον πρωινό καφέ, η πρώτη ατάκα που θα ακούσεις θα είναι (με πονηρό χαμογελάκι) "Περάσατε καλά χτες άκουσα, ε; Εντάξει, κάαατι πήρε τ' αυτί μας...". Πόσο ντροπή όμως μπορεί να νιώσεις εκείνη τη στιγμή, γιατί καλή η τσιρίδα όταν γίνεται το χοντροφάσωμα, αλλά η επόμενη μέρα είναι πάντα ενοχική, αν, όπως λέμε, φιλοξενείσαι. Στην τελική, σεβάσου τον οικοδεσπότη.
Βέβαια, υπάρχει κι άλλη δίοδος. Σουρεάλ, αλλά αν υπάρχει... ομαδικό πνεύμα, όλα είναι πιθανά. Αν το φιλικό ζευγάρι που σας φιλοξενεί είναι πραγματικά... φιλικό, τότε, προκειμένου να περάσουν στο ντούκου ενοχικά κι άλλα καταπιεστικά σύνδρομα, μήπως να συνεννοηθείτε στο timing και να κάνετε σεξ ταυτόχρονα; Ψιλοkinky! Ψιλοδιεστραμμένο! Ψιλοχαβαλέ! Ψιλο-ό, τι-να 'ναι! Εσείς θα ακούτε εκείνους, εκείνοι θα ακούνε εσάς, οπότε την επόμενη το πρωί κουβέντα καμία εκατέρωθεν! 
Το πιο επικίνδυνο, βέβαια, σε αυτό το (ψιλοτραβηγμένο) σενάριο είναι το σπίτι του φιλικού ζευγαριού να βγει στα τηλεπαράθυρα, με αεροφωτογραφία και συνεργεία τηλεοπτικά έξω από το μαντρότοιχο, με τιτλάκι κάτω από το ζωντανό ρεπορτάζ του STAR CHANNEL, "Η βίλα των οργίων στην Πάρο" (Νάξο/Σαντορίνη/Μύκονο/όπου φιλοξενείσαι τελοσπάντων).
Εν κατακλείδει, ζήτω το υπέροχο, απενοχοποιημένο σεξ του μουσαφίρη!

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Πώς φαντάζεται η Ελληνίδα τον τέλειο σύζυγο

Το κείμενο που ακολουθεί ασχολείται με ακραία έγγαμα φαινόμενα (ή και όχι).

Πώς φαντάζεται η Ελληνίδα τον τέλειο σύζυγο
Διακωμωδεί με σουρεαλιστικό τόνο τον ελληνικό έγγαμο βίο (ή και όχι). Όπως και να 'χει, έχει γραφτεί με σκοπό να ευθυμήσουμε! Γιατί, τελικά, στο μυαλό της Ελληνίδας, το παραμύθι του γάμου από την πραγματικότητα είναι μόλις μια μπυροκοιλιά δρόμος!

Από τρυφερή ηλικία η κάθε γυναίκα (συμπεριλαμβάνεται και η ράτσα της Ελληνίδας) ξεκινά να φαντάζεται με δέος, χαρά, όνειρα και λαχτάρα, την ημέρα που θα ντυθεί στα λευκά, νυφούλα.

Αυνανισμός

Αυνανισμός: Τι ποσοστό ανθρώπων το κάνει σόλο και πόσο συχνά;

Το 1977, στο κωμικό αριστούργημά του «Νευρικός εραστής», ο -γεμάτος νευρώσεις- Γούντι Άλεν είχε ξεστομίσει το αμίμητο απόφθεγμα σχετικά με τον αυνανισμό

Αυνανισμός: Τι ποσοστό ανθρώπων το κάνει σόλο και πόσο συχνά;
(πιθανώς απόσταγμα σοφίας μιας ολόκληρης ζωής που γαλούχησε επόμενες γενιές, απαντώντας τους τεκμηριωμένα στο δίλημμα «σόλο ή σόλο "κλαρίνο"»): «Μην κατηγορείς τον αυνανισμό! Είναι το σεξ που κάνω με κάποιον που αγαπώ». Ακολουθούν ποσοστά που δείχνουν πως οι Έλληνες έχουμε έφεση στο «τάκα-τούκα» (όχι τη ρακέτα του Κανάκη).
Υπάρχει μια... λαϊκή θυμοσοφία: «τάκα-τούκα τα χεράκια, κάνουν υγιή παιδάκια». Και οι Έλληνες, ως πιστοί στις παραδόσεις και λάτρεις των πατροπαράδοτων ρήσεων, φροντίζουμε και με το παραπάνω την... υγεία μας (αγνοώντας προφανώς τη ρήση-αντίποδα «το πολύ το τίκι-τάκα κάνει το παιδί μ@λ@κ@»)! Τα ποσοστά που ακολουθούν, δείχνουν πως τελικά «η μ@λ@κί@ πάει σύννεφο!».

online ψηστήρι

Γιατί είμαστε τόσο επιρρεπείς στο online ψηστήρι;

Τι μας κάνει πραγματικά "σκυλάκια" των σχέσεων μέσω κοινωνικών δικτύων;

Γιατί είμαστε τόσο επιρρεπείς στο online ψηστήρι;
Γιατί δεν μασάμε μία, ενώ έχουμε ήδη σχέση (σύζυγο, γκόμενα ή ερωμένη), να "κωλοτριφτούμε" με μία άγνωστη στην άλλη άκρη του Facebook, χωρίς φόβο και πάθος; Γιατί εκεί δεν κολλάμε να πούμε αυτά που λέμε στο chat, ενώ στην αληθινή ζωή, σε μια αντίστοιχη φάση, θα αποδεικνυόμασταν μέγιστες "κότες"; Ακολουθούν 6 λόγοι που δικαιολογούν το γιατί ήμαστε τόσο πιο ανοιχτοί στις σχέσεις μέσω social media.
1. Η άμεση απάντηση/αντίδραση:
Κακά τα ψέματα, η άμεση και μες στη σπιρτάδα ικανοποίηση της online πρόσβασης δίνει με τη σειρά της "πρόσβαση" (σαν αλυσιδωτή αντίδραση) σε ταχύτατη ενίσχυση-ντοπάρισμα της συμπεριφοράς σου (ακόμα κι αν είναι χαμηλή η αυτοεκτίμηση ή αν είσαι μια στάλα ντροπαλούλης), κάτι που τελικά έχει ως αποτέλεσμα τα συναισθήματα να οδηγούν τις εξελίξεις (χωρίς φρένο, φουλ γκάζι), παρά η λογική πλευρά του εαυτού μας. Κι όταν οι ατάκες στο online ψηστήρι πάνε "πινγκ-πονγκ" και το αντικείμενό τους σιγά-σιγά γίνεται ολοένα και πιο "ζουμερό", εκεί το μόνο που μπορεί να σε φρενάρει είναι η διακοπή ρεύματος και η ταυτόχρονη έλλειψη καβάτζας μπαταρίας για το laptop.

SEX ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γιατί οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ από τις γυναίκες;

Είναι στη φύση τους!

Γιατί οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ από τις γυναίκες;

Κατ' αρχάς ας ξεκινήσουμε από το ότι ο άνδρας δεν δύναται να είναι 100% έτοιμος για σεξ 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα- από βιολογικής άποψης είναι αδύνατο υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η γυναίκα παρότι δεν το επιζητά τόσο φανερά είναι σωματικά περισσότερο έτοιμη να κάνει σεξ ανά πάσα στιγμή αρκεί να έχει τη διάθεση.
Το σεξ όμως για τον άντρα, και ειδικά η στύση του, μιας και οι περισσότεροι αισθάνονται πως ο ανδρισμός τους είναι ταυτισμένος με τη σεξουαλικότητά τους. Ένα καλό κρεβάτι ή έστω μία επιτυχής κατάληξη του φλερτ στο κρεβάτι, τους κάνει να νιώθουν επιτυχημένοι και συχνά ευτυχισμένη καθότι μπόρεσαν να βρουν στο στόχο- κατακτώντας το θηλυκό.

Παρατσούκλια ανα πόλη

Παρατσούκλια κατοίκων ανά πόλη

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη, πχ Αθήνα – Αθηναίοι, αλλά κάποιες ειδικές ονομασίες, οι οποίες έχουν βγει για διάφορους λόγους...

Παρατσούκλια κατοίκων ανά πόλη
Σίγουρα έχετε ακούσει μερικά από τα παρατσούκλια αλλά ας δούμε πώς αποκαλούνται οι κάτοικοι διαφορων πόλεων!
• Κως – Μπόχαλοι
Προέρχεται από την τοπική διάλεκτο στην οποία το μπουκάλι το λένε μποχάλι.
• Ρόδος – Τσαμπίκοι
Από το γνωστό τοπικό όνομα.
• Θεσσαλονίκη – Καρντάσια
Καρντάσι είναι ο αδερφός στα τουρκικά. Παλιά επεφτε πολυ δούλεμα από τους Αθηναίους επί του θέματος. Σαλονίκη δε, γνωστή και ως Καρντασούπολη! Οι θεσσαλονικείς είναι επίσης γνωστοί ως μπαγιάτηδες και ως παυλοκαταραμένοι.
• Έβρος – Γκάτζοι ή Γκάτζολοι
Στο Σουφλί του νομού Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία τα έλεγαν αλλιώς και γκάτζους. Έτσι οι φαντάροι έβγαλαν κοροϊδευτικά την περιοχή Γκατζολία και έμεινε να φωνάζουν τους κατοίκους Γκάτζολους. Η ιστορική αμαξοστοιχία 604 ΕΒΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ λέγεται και Γκάτζος Εξπρές.
• Πτολεμαΐδα – Καϊλαριώτες
Αυτό συμβαίνει γιατί η Πτολεμαϊδα λέγεται αλλιώς και Καϊλάρια. Επίσης λέγεται και λασποχώρι γιατί παλιά όταν έβρεχε ήταν ένα χωριό γεμάτο λάσπες.
• Κοζάνη – Σούρδοι
Λέγονται έτσι διότι προσποιούνταν ότι δεν άκουσαν κάτι – κοινώς ποιούσαν τη νήσσαν – όταν φυσικά δεν τους συνέφερε. Και ενώ οι μεν υπόλοιποι Έλληνες τους δέχτηκαν με αυτήν τους τη νοοτροποία, οι δε Εβραίοι δεν κατάφεραν να στεργιώσουν ούτε στιγμή στην περιοχή. Στα βλάχικα σούρδος σημαίνει κουφός / βλάκας.
• Κέρκυρα – Παγανέλια ή Φρανκολαντσέρηδες
Ονομάστηκαν έτσι γιατί παγανέλι στην κερκυραϊκή διάλεκτο σημαίνει περιστέρι και η Κέρκυρα (κυρίως οι πλατείες, αλλα γενικά όλη η πόλη της) είναι γεμάτη περιστέρια. Το φρανκολαντσέρηδες είναι άγνωστο από που βγαίνει.
• Ιωάννινα – Παγουράδες
Αποκαλούνται έτσι, γιατί παλιά λέγανε ότι στη λίμνη στα Γιάννενα καθρεπτιζόταν το φεγγάρι και οι Γιαννιώτες έτρεχαν με τα παγούρια για να μαζέψουν και καλά το μαγικό νερό!
• Λάρισα – Πλατυποδαράδες ή Πλατύποδες ή Τυρόγαλα
Οι Λαρισαίοι λέγονται έτσι λόγω του κάμπου που είναι επίπεδος και δεν βοηθάει στο σχηματισμό καμάρας στο πόδι. Το τυρόγαλα βγαίνει απ' το τοπικό προϊόν.
• Βόλος – Αυστριακοί
Kυκλοφορούν διάφορες εκδοχές:
* Διότι οι Βολιώτες είναι τσιγκούνηδες – σαν τους Αυστριακούς
* Διότι είναι ψυχροί άνθρωποι – σαν τους Αυστριακούς
* Διότι είναι μοχθηροί – επί Τουρκοκρατίας, οι Αυστριακοί είχαν χειρότερη φήμη κι απ' τους Τούρκους.
* Διότι στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μπήκε στον Παγασητικό ένα αυστριακό πολεμικό, αν και εχθρικό, οι Βολιώτες το υποδέχθηκαν με μπάντες και αυστριακές σημαίες.
Αυτά τα λένε οι Λαρισαίοι. Οι εξηγήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι Βολιώτες είναι:
* Επί Τουρκοκρατίας, η πόλη είχε διάφορα εμπορικά προνόμια, ένα από τα οποία ήταν και η ύπαρξη αυστριακού προξενείου και η δυνατότητα που είχαν οι Βολιώτες να εμπορεύονται υπό αυστριακή προστασία.
* Μετά το 1881, που ο Βόλος ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος, η νέα διοίκηση φορολόγησε βαριά τη Θεσσαλία. Μπήκε ένας ιδιότυπος νέος κεφαλικός φόρος σε όλους τους <<Έλληνες το γένος>> (κατά κύριο λόγο εμπόρους), κάτι το οποίο οδήγησε στους μαγαζάτορες να βάλουν ξένες, αυστριακές σημαίες στα μαγαζιά τους για να αποφύγουν να φορολογηθούν.
Υπάρχει και η εκδοχή της Φρικηπαίδειας.
* Ο Βόλος είναι μία πόλη στην κεντρική Ελλάδα. Γνωστή αυστριακή αποικία που εξελίχθηκε σε αποικία των ΕΛ, μετά την εκδίωξή τους από την αφιλόξενη προσωρινή τους κατοικία, τη γνωστή υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας.
• Άρτα – Νερατζοκώληδες
Λόγω του ότι στην Άρτα έχουν πολλά νεράτζια και μεγάλους κώλους, άρα έχουν κώλους σαν νεράτζια.
• Πρέβεζα – Σαρδέλες
Διότι λέγεται ότι βάζουν τις σαρδέλες στο κλουβί.
• Αθήνα – Γκάγκαροι
Γκάγκαρο ήταν το βαρύ ξύλο που ήταν κρεμασμένο με σκοινί πίσω από τις αυλόπορτες, τις οποίες έκλεινε με το βάρος του (gaga στα τούρκικα το ράμφος). Γκάγκαρος λεγόταν επί τουρκοκρατίας ο Αθηναίος της ανώτερης κοινωνικής τάξης, ο οποίος στην πόρτα του είχε γκάγκαρο. Σημαίνει σήμερα ο γνήσιος Αθηναίος.
• Φλώρινα – Απόγονοι της Γιουργίας
Γιατί η γιούργα ήταν η Γεωργία στα φλωρινιώτικα. Ήταν η μεγαλύτερη πόρνη της Φλώρινας. Απ' τις μεγαλύτερες βρισιές για τους Φλωρινιώτες!
Πόντος – Ντουντούμια / Τουρκούλια
Άγνωστη προέλευση.
Λέσβος – Γκαζμάδες
Τη Μυτιλήνη τη λένε Γκασμαδία ή Κασμαδία οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί, επειδή η στρατιωτική ζωή εκεί έχει πολύ σκάψιμο, σκάβουν ορύγματα. Επίσης, υπάρχει και ο παλιός μύθος που λέει ότι (σύμφωνα με την παράδοση από στόμα σε στόμα των φαντάρων) όταν ήταν να φτιαχτεί το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όλοι οι κάτοικοι πήγαν να συνδράμουν κρατώντας από έναν κασμά (και κανένας δεν κρατούσε φτυάρι ή σκαπέτι).
• Σέρρες – Ακανέδες
Λόγω του ότι στη πόλη των Σερρών φτιάχνονται ακανέδες (ένα είδος γλυκού σαν λουκούμι).
• Πάτρα – Μινάρες
Λίγο υποτιμητική λέξη για τους Πατρινούς που σημαίνει μ..άκας αλλά σε πιο light εκδοχή. Τυπικός χαιρετισμός: "που 'σαι ρε μιναρα"
• Ηράκλειο – Σουμπερίτες ή Καστρινούς
Σουμπερίτες, διότι στην κατοχή ο Σούμπερ είχε την έδρα του στο Hράκλειο και Καστρινούς επειδή το Ηράκλειο ονομαζόταν και Κάστρο.
• Αγρίνιο – Βλάχοι
Έτσι τους αποκαλούν οι Μεσολογγίτες, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους πολύ διακεκριμένο.
Ναύπλιο – Κωλοπλένηδες
Οι Aργίτες τους αποκαλούν έτσι διότι πλένονταν στις τούρκικες τουαλέτες.
• Άργος – Πρασάδες
Ως αντίποινα τους έβγαλαν έτσι, διότι έτρωγαν το πράσο με το οποίο χτυπούσαν το γαϊδούρι τους.
• Καβάλα – Ψαροκασέλες
Έτσι τους αποκαλούν οι Ξανθιώτες.
• Αρκαδία – Σκορδάς ή Αβγοζύγης
Σκορδάς λόγω των τοπικών προϊόντων και αβγοζύγης γιατί πρώτοι οι Αρκάδες πουλούσαν αυγά βάσει του μεγέθους τους – των αυγών -.
• Κόρινθος – Λαΐδες
Γιατί Λαΐδα ήταν μια εταίρα της αρχαιότητας από την Κόρινθο.
• Κρήτη – Πέτσακες ή Σβούρους
Μάλλον από Ρέθυμνο, Ηράκλειο. Ο ορεσίβιος ή χωρικός που κατεβαίνει στην πόλη με ιμπεριαλιστικές διαθέσεις ως προς γυναίκες, μπάρια κλπ. με τα γνωστά αξεσουάρ (4χ4, μαύρο πουκάμισο κλπ κλπ). Τείνει να αντικαταστήσει και στα Χανιά το <<κούργιαλος>>. Σβούροι είναι οι κάγκουρες στην τοπική διάλεκτο.
• Σαλαμίνα – Μπακαουκες ή Μανάρια
Για το "Μπακαουκας" υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο ότι στη σαλαμίνα επικρατεί... εμφύλιος μεταξύ των Μπακις και των Ουκας.
• Xαλκίδα – Τρελονερίτες
Απο το φαινόμενο της παλίρροιας. Τα τρελά νερά του Ευρίπου λένε οτι έχουν πειράξει και τα μυάλα των Χαλκιδέων.
• Τρίκαλα – Κασέρια ή Σακαφλιάδες
Κασέρια λόγω τοπικού τυριού και Σακαφλιάδες λόγω του Σακαφλιά, ο οποίος έζησε την εποχή του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν ο Δον Ζουάν της εποχής. Ήταν ένας ωραίος άντρας που είχε αναστατώσει την τρικαλινή κοινωνία με τα καμώματά του, ώσπου κάποιοι του στήσανε καρτέρι στα στενά σοκάκια του Βαρουσίου και τον μαχαιρώσανε (εξού και το γνωστό στιχάκι "Στα τρίκαλα στα δυό στενά σκοτώσανε τον Σακαφλιά"). Το σακαφλιάς κατά λέξη σημαίνει ο φίλος της σάρκας

Γέροντας Παΐσιος για το Αιγαίο

Γέροντας Παΐσιος: Να τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε

Aναφέρονται μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, απο το 1992, που αφορούν τις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία θα μας ... επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια».

Γέροντας Παΐσιος: Να τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε
(Όπως τα κατέγραψε ο Νικ. Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του.)
Προβλέπονται διάφορα γεγονότα με χρονολογική σειρά που.....
Ο Γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα!
Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» .
Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν τις σχέσεις με την αμετανόητη Τουρκία, η οποία όπως γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ήδη από τον Άγιο Κοσμά τον Αίτωλο θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια»...
αφορούν σημερινά δεδομένα και εξελίξεις που 20 χρόνια πρίν δεν είχαν ουδεμία βάση. Και όμως ...
Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο
«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν... Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»... σελ. 410
«Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412
«Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413
«Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413
«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417
«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους.....Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη.... Την Πόλη θα μας τη δώσουν..... Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς...... Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν...» σελ. 417 - 418
Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν....» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
«Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει...» σελ. 419
«Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422
«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)....Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431
«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432
Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, "θα πούμε το ψωμί ψωμάκι"» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε ... «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436
«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί....Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: "Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;" Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο.....Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε...»... 434
«Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439
«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 - 441
«Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435
«Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435
Όπως τα κατέγραψε ο Ν. Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του.

weather -ΚΑΙΡΟΣ-