Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

39η η Αθήνα για το κόστος ζωής της

39η η Αθήνα για το κόστος ζωής της

Σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση στον κόσμο όσον αφορά το κόστος ζωής, ενώ σε επίπεδο μισθών βρίσκεται στη 32η θέση. Η ακριβότερη πόλη στον κόσμο παραμένει η Νέα Υόρκη.

39η η Αθήνα για το κόστος ζωής της
Στην 39η θέση βρίσκεται η Αθήνα όσον αφορά το κόστος ζωής, μη λαμβανομένου υπ’ όψιν του ύψους των ενοικίων, ενώ σε επίπεδο μισθών βρίσκεται στη 32η θέση, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS.

Ωστόσο, η Νέα Υόρκη παραμένει η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, αλλά η Ελβετία εξακολουθεί να καταβάλλει τους υψηλότερους μισθούς. Συμπεριλαμβανομένου και του ύψους των ενοικίων, η Νέα Υόρκη παραμένει η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, ενώ ακολουθούν το Όσλο, η Γενεύη και Ζυρίχη, αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 73 πόλεις του κόσμου και καλύπτει 112 διαφορετικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Στην Ευρώπη, η διαφορά του κόστους διαβίωσης μεταξύ ανατολικής και δυτικής μειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, στο 26% από 35% το 2009, σύμφωνα με την τράπεζα.

Όσον αφορά τους μισθούς, η Ελβετία παραμένει παγκόσμια πρωταθλήτρια: οι υψηλότερες καθαρές αποδοχές καταβάλλονται στη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ενώ η Νέα Υόρκη έρχεται τρίτη.

Στο άλλο άκρο της κατάταξης, οι ασιατικές πόλεις Μουμπάι, Μανίλα και Κουάλα Λουμπούρ είναι οι φθηνότερες του πλανήτη, αλλά στο Μουμπάι και στη Μανίλα οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στον κόσμο.

Περιπέτεια εν πλω για τουρίστες στην Κω

Περιπέτεια εν πλω για τουρίστες στην Κω



Μόνο δύο από τους συνολικά 28 τραυματίες που προέκυψαν από τη διπλή πρόσκρουση στον προβλήτα της Κω ενός τουρκικού καταμαράν εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού. Για μηχανική βλάβη κάνει λόγο ο πλοίαρχος.

Περιπέτεια εν πλω για τουρίστες στην Κω
28 τραυματίες, εκ των οποίων οι 22 ελαφρά και οι έξι σοβαρότερα, είναι ο απολογισμός από την διπλή πρόσκρουση τουρκικής σημαίας καταμαράν στον προβλήτα του λιμανιού της Κω.

Όλα ξεκίνησαν στις 11:20 το πρωί της Τετάρτης, όταν το σκάφος «Aegean Cat» επεχείρησε ανεπιτυχώς να προσδέσει στον προβλήτα του νησιού. Έχοντας προσκρούσει ήδη μία φορά, προσπάθησε και πάλι να πλαγιοδετήσει, με αποτέλεσμα να προσκρούσει εκ νέου, λίγα μέτρα πιο πέρα από το πρώτο σημείο, για να καταφέρει τελικά να δέσει με την αριστερή πλευρά.

Στους 22 ελαφρά τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Κω, ενώ οι υπόλοιποι έξι, πιο σοβαρά τραυματισμένοι, διακομίσθηκαν εκεί με ασθενοφόρο για να νοσηλευθούν. Από τους έξι οι τέσσερις εξήλθαν με δική τους ευθύνη από το νοσοκομείο, όπου εξακολουθούν να νοσηλεύονται ακόμη δύο άτομα. Συνολικά στο καταμαράν επέβαιναν 209 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων βρετανικής υπηκοότητας, και εξαμελές πλήρωμα τουρκικής υπηκοότητας.

Από τις προσκρούσεις το σκάφος υπέστη σχετικά ελαφρές ζημιές, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το καταμαράν παραμένει στο λιμάνι της Κω για τους απαραίτητους ελέγχους, ενώ οι επιβάτες του που εξήλθαν από το νοσοκομείο μεταφέρθηκαν στο Μπόντρουμ και από εκεί στο Ντιντίμ μερίμνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Ο πλοίαρχος του «Aegean Cat», ο οποίος απέδωσε το συμβάν σε μηχανική βλάβη, συνελήφθη.

Αιματηρά επεισόδια στο ινδικό Κασμίρ

Αιματηρά επεισόδια στο ινδικό Κασμίρ
Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον μουσουλμάνων στο ινδικό Κσμίρ που διαδήλωναν κατά της εξουσίας του Νέου Δελχί, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περίπου είκοσι να τραυματιστούν.

Αιματηρά επεισόδια στο ινδικό Κασμίρ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ινδικό Κασμίρ, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον μουσουλμάνων που διαδήλωναν κατά της εξουσίας του Νέου Δελχί, την ώρα που εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων αντιπολίτευσης συναντώνται στην ινδική πρωτεύουσα σε μία προσπάθεια τερματισμού του χειρότερου κύματος βίας των τελευταίων ετών.

Το πλήθος των τριών χιλιάδων διαδηλωτών κατευθυνόταν προς σχολείο χριστιανικής ιεραποστολής στο Μεντχάρ, 225 χιλιόμετρα ανατολικά του Σριναγκάρ, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία τους, δήλωσε αστυνομική πηγή, διευκρινίζοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ όταν το πλήθος αρνήθηκε να διαλυθεί. Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περί τους είκοσι τραυματίσθηκαν.

Οι διαδηλωτές αψηφούν τις τελευταίες ημέρες τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Κασμίρ, έπειτα από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που άρχισαν τη Δευτέρα κατά της εξουσίας του Νέου Δελχί και με αφορμή τα σχέδια για την καύση του κορανίου στις ΗΠΑ.

Οι 10 πιο μολυσμένες περιοχές του πλανήτη

Οι 10 πιο μολυσμένες περιοχές του πλανήτη

Μαύρα σύννεφα με θανατηφόρα τοξικά, παχιά στρώματα άνθρακα και δριμύς καρκινογενής αέρας: καλώς ήλθατε στη ζωή των πιο μολυσμένων περιοχών του πλανήτη. Το αμερικανικό ινστιτούτο Blacksmith, ένα ανεξάρτητο περιβαλλοντικό γκρουπ, μας ταξιδεύει σε μέρη που δεν θα θέλαμε να πάμε αλλά που καλό θα είναι να γνωρίζουμε και τα οποία επηρεάζουν την υγεία άνω των 12 εκατομμυρίων ανθρώπων

Kabwe, Ζάμπια



Chernobyl, Ουκρανία



Norilsk, Ρωσία



Dzerzhinsk, Ρωσία



La Oroya, Περού



Vapi, Ινδία


Sukinda, Ινδία


Tianying, Κίνα



Sumgayit, Αζερμπαϊτζάν

weather -ΚΑΙΡΟΣ-