Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Περπάτημα, τζόγκινγκ ή τρέξιμο;


Περπάτημα, τζόγκινγκ ή τρέξιμο;

Είναι όλα αερόβιες δραστηριότητες, που γυμνάζουν το κυκλοφορικό σύστημα, τονώνουν τη λειτουργία της καρδιάς, βελτιώνουν το αναπνευστικό σύστημα και δυναμώνουν -κυρίως, αλλά όχι μόνο- το μυϊκό σύστημα των κάτω άκρων. Επειδή είναι δραστηριότητες που απαιτούν τη μεταφορά του βάρους του σώματος, ωφελούν και το σκελετικό σύστημα, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση και -με διαφορετική διαβάθμιση- προκαλούν σημαντική απώλεια θερμίδων. Μιλάμε για το περπάτημα, το αθλητικό περπάτημα (fitness walking), το τζόγκινγκ και το τρέξιμο, που έχουν πολλά να σας προσφέρουν.

Πόσο συχνά;
Για να έχετε αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το αν ο στόχος σας είναι ο έλεγχος του σωματικού βάρους ή η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας σας, θα πρέπει ξεκινώντας να κάνετε 2-3 φορές/εβδομάδα όποια από αυτές τις δραστηριότητες διαλέξετε, για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφού βελτιωθεί η φυσική σας κατάσταση, καλό είναι να γίνονται 4-5 φορές/εβδομάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Τα κριτήρια της επιλογής
Οι διαφορές, τα υπέρ και τα κατά κάθε είδους δραστηριότητας ξεχωριστά που θα βρείτε παρακάτω, θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το είδος της άσκησης που είναι πιο κατάλληλο για εσάς. Για να καταλήξετε όμως, πρέπει να συνυπολογίσετε τη φυσική σας κατάσταση, το μυοσκελετικό σας σύστημα, το βάρος, την ηλικία και τους στόχους που έχετε βάλει. Συνήθως, η τελική επιλογή εξαρτάται από τη δραστηριότητα που σας βολεύει περισσότερο από άποψη χρόνου, σας είναι πιο εύκολη και σας ευχαριστεί (άρα την κάνετε αγόγγυστα, τακτικά και συστηματικά).

Περπάτημα
Περιγραφή Γίνεται με μικρό διασκελισμό και συνήθως με ταχύτητα 3-4 χλμ./ώρα, κάτι που αντιστοιχεί σε κάλυψη 1 χλμ. σε 15 έως 20 λεπτά.
Μέση καύση θερμίδων = 0,042 θερμίδες/λεπτό/κιλό σωματικού βάρους.
Δηλαδή, για παράδειγμα, ένα άτομο 75 κιλών θα κάψει σε 20 λεπτά 63 περίπου θερμίδες.

ΤΑ ΣΥΝ
• Είναι εύκολο.
Είναι κατάλληλο και ασφαλές για όλους.
Είναι ιδανικό για ευπαθείς ομάδες και για αποκατάσταση (π.χ. εγκύους, καρδιοπαθείς, παχύσαρκους κ.ά.).
Μπορεί να γίνει οπουδήποτε.
Δεν έχει κραδασμούς.
Μπορεί να γίνει έντονο (αν περπατάτε σε ανηφόρα).

ΤΑ ΠΛΗΝ
Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα.
Προκαλεί χαμηλή σχετικά καύση θερμίδων.
Δεν βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.
Επιφέρει μικρές βελτιώσεις στη φυσική κατάσταση.

Αθλητικό περπάτημα
Περιγραφή Γίνεται με μεγαλύτερο διασκελισμό (πάνω από 50 εκ.), τον κορμό γερμένο ελαφρά προς τα εμπρός, και με συμμετοχή και των χεριών για μεγαλύτερη ταχύτητα (γύρω στα 5-6,5 χλμ. την ώρα), καλύπτοντας δηλαδή 1 χλμ. σε 9 έως 12 λεπτά.
Η ένταση Μπορεί να κυμανθεί, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του ανθρώπου που ασκείται, μεταξύ 50-60% της ΜΚΣ (όπου Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα = 220-ηλικία), δηλαδή για έναν άνθρωπο 40 ετών στους 90-108 χτύπους/λεπτό.
Μέση καύση θερμίδων = 0,05-0,12 θερμίδες/λεπτό/κιλό σωματικού βάρους. Δηλαδή, ένα άνθρωπος π.χ. 75 κιλών θα κάψει σε 30 λεπτά περίπου 112-270 θερμίδες.

ΤΑ ΣΥΝ
Είναι ασφαλές.
Απευθύνεται στους περισσότερους.
Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.
Γυμνάζει και τα πάνω άκρα, που συμμετέχουν αρκετά.
Δίνει αρκετή ένταση χωρίς κραδασμούς.

ΤΑ ΠΛΗΝ
Είναι ίσως λίγο δύσκολο για κάποιους να το υιοθετήσουν.
Είναι λίγο άβολο.

Τζόκινγκ
Περιγραφή Η ταχύτητα πλέον ανεβαίνει στα 6,5-8 χλμ./ώρα, δηλαδή κάνετε το χιλιόμετρο σε 7,5 έως 9 λεπτά. Ο διασκελισμός είναι περίπου ίδιος ή λίγο μικρότερος από τα δύο είδη περπατήματος (30-45 εκ.). Εδώ ακουμπά στο έδαφος μόνο το ένα πόδι και όχι και τα δύο, όπως στο περπάτημα, κάτι που σημαίνει αυτόματα μεγαλύτερη επιβάρυνση στις αρθρώσεις.
Η ένταση Ανεβαίνει περίπου στο 60-70% της ΜΚΣ, δηλαδή για έναν άνθρωπο 40 ετών στους 108-126 χτύπους/λεπτό.
Μέση καύση θερμίδων = 0,12-0,20 θερμίδες/λεπτό/κιλό σωματικού βάρους. Δηλαδή, ένας άνθρωπος π.χ. 75 κιλών θα κάψει σε 30 λεπτά περίπου 270-450 θερμίδες.

ΤΑ ΣΥΝ
Επιτυγχάνεται μεγαλύτερη καύση θερμίδων από τα προηγούμενα είδη άσκησης.
Είναι αρκετά αποτελεσματικό στη βελτίωση της αντοχής.
Απευθύνεται σε πολύ κόσμο.
Είναι αρκετά ασφαλές.

ΤΑ ΠΛΗΝ
Απαιτεί μια μέτρια, τουλάχιστον, φυσική κατάσταση.
Γίνεται σε σχετικά υψηλή ένταση.
Προξενεί κραδασμούς που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις.
Δεν ενδείκνυται για όσους έχουν προβλήματα στη μέση και στα γόνατα. Ανάλογα με την ταχύτητα, το βάρος
του ασκουμένου αυξάνεται έως 4 φορές όταν τρέχει. Δηλαδή, ένα άτομο 75 κιλών όταν τρέχει επιβαρύνει το κάθε πόδι του με φορτίο 300 κιλών.

Τρέξιμο
Περιγραφή H ταχύτητα είναι πάνω από 8 χλμ./ώρα, που σημαίνει ότι κάνετε το χιλιόμετρο σε λιγότερο από 7,5 λεπτά. Στο τρέξιμο μόνο το ένα πόδι βρίσκεται συνέχεια σε επαφή με το έδαφος ή υπάρχουν και στιγμές που μπορεί και τα δύο πόδια να βρίσκονται στον αέρα. Ο διασκελισμός είναι μεγαλύτερος (πάνω από 50 εκ.). Το καινούργιο στοιχείο, σε σχέση με τα άλλα είδη δραστηριοτήτων, είναι ότι στο τρέξιμο έχουμε αρκετή αναπήδηση, κάτι που προξενεί μεγαλύτερους κραδασμούς στο σώμα και, φυσικά, στις αρθρώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, ανάλογα πάντα με την ταχύτητα, το βάρος του ασκουμένου αυξάνεται έως 4 φορές όταν τρέχει. Δηλαδή, ένα άτομο 75 κιλών, όταν τρέχει, επιβαρύνει το κάθε πόδι του με φορτίο 300 κιλών κάθε φορά που ακουμπά στο έδαφος! Τα χέρια κινούνται, επίσης, γρήγορα για να παρα κολουθούν την κίνηση των ποδιών. Η ένταση Πάντα ανάλογη με τη φυσική κατάσταση του ασκουμένου, μπορεί να φτάσει έως και το 85% της ΜΚΣ, δηλαδή για έναν άνθρωπο 40 ετών έως τους 153 χτύπους/λεπτό.
Μέση καύση θερμίδων = 0,20-0,28 θερμίδες/λεπτό/κιλό σωματικού βάρους. Δηλαδή, ένας άνθρωπος π.χ. 75 κιλών θα κάψει σε 30 λεπτά 450-630 περίπου θερμίδες.

ΤΑ ΣΥΝ
Επιτυγχάνεται μεγαλύτερη καύση θερμίδων από όλα τα άλλα είδη που αναφέραμε.
Είναι πιο αποτελεσματικό στη βελτίωση της αντοχής.
Απαιτεί λιγότερο χρόνο για τα ίδια αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΛΗΝ
Προκαλεί περισσότερους κραδασμούς.
Απευθύνεται σε λιγότερους.
Όσοι έχουν κακή φυσική κατάσταση κουράζονται γρήγορα.
Μπορεί να προκαλέ-σει περισσότερους τραυματισμούς.
Απαιτεί έλεγχο των καρδιακών χτύπων.

21 Μαΐου Γιορτάζουν


Ελένη, Ελενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Ελενιώ, Ελενίτσα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεωνόρα, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Κωνσταντίνος, Κωσταντίνος, Κων/νος, Κων/τίνος, Κώστας, Κωστής, Κώτσος, Κώτσαρης, Κωστάκης, Κωτσάκης, Κωστάρας, Κωστάλας, Νάντια, Κωνσταντίνα, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Τίνα

Φάτε ψωμί για να μην... παχύνετε


Φάτε ψωμί για να μην... παχύνετε


Η μη κατανάλωση τροφών με γλουτένη οδηγεί σε αύξηση βάρους, έλλειψη θρεπτικών στοιχείων, πονοκεφάλους και κόπωση
ΛΟΝΔΙΝΟ Μπορεί να αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις σε ό,τι αφορά τις δίαιτες, ωστόσο η αποφυγή κατανάλωσης τροφών που περιέχουν γλουτένη, όπως είναι το ψωμί, δεν αποτελεί «σύμμαχο» στη μάχη με τα περιττά κιλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι και αποτελεί «συστατικό» πλήθους τροφίμων, από το ψωμί και τα ζυμαρικά ως τις διαφορετικές σάλτσες και την μπίρα. Υπάρχουν άτομα που εμφανίζουν δυσανεξία στη γλουτένηπρόκειται για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη-, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται να την καταναλώνουν για ιατρικούς λόγους. Η κοιλιοκάκη συνδέεται με προβλήματα γονιμότητας, με αποβολές, οστεοπόρωση και καρκίνο του λεπτού εντέρου. Διαγιγνώσκεται μέσω βιοψίας στο έντερο ή εξειδικευμένων εξετάσεων αίματος και οι πάσχοντες πρέπει να σταματούν την κατανάλωση της πρωτεΐνης.

Ωστόσο οι επιστήμονες σημειώνουν ότι, εκτός από τις περιπτώσεις που υπάρχει ιατρικός λόγος για αποφυγή κατανάλωσης της πρωτεΐνης, οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν πρέπει να την... εξοστρακίζουν από τη διατροφή τους. Και αυτό διότι η έλλειψη της γλουτένης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους, σε κόπωση, σε πονοκεφάλους και σε έλλειψη σημαντικών θρεπτικών στοιχείων.

«Η δυσανεξία στη γλουτένη είναι υπαρκτό πρόβλημα» αναφέρει η Τάνια Τόμας, εκπρόσωπος της Βρετανικής Ενωσης Διαιτολόγων. Σπεύδει όμως να προσθέσει: «Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των ατόμων που εμφανίζουν πραγματικά συμπτώματα κοιλιοκάκης είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον των ατόμων που σταματούν να καταναλώνουν γλουτένη».

Η δρ Τόμας τονίζει ότι άτομα που δεν έχουν πρόβλημα κοιλιοκάκης αλλά δεν καταναλώνουν γλουτένη μπορεί μακροπρόθεσμα να παρουσιάσουν αύξηση του βάρους τους. Και αυτό διότι, μεταξύ άλλων, πολλά από τα προϊόντα χωρίς γλουτένη περιέχουν επιπλέον ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά ώστε να είναι πιο νόστιμα.

Παράλληλα η αποφυγή κατανάλωσης προϊόντων με γλουτένη μπορεί να σημάνει και έλλειψη θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, ω-3 λιπαρά οξέα, πλήθος μετάλλων, αντιοξειδωτικών ουσιών και φυτικών ινών. Τέλος η έλλειψη υδατανθράκων συνδέεται με μείωση των επιπέδων ενέργειας και με πονοκεφάλους εξαιτίας υπογλυκαιμίας.

Η καισαρική «ένοχη» για κοιλιοκάκη;

Αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν κοιλιοκάκη έχουν τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική τομή, σύμφωνα με ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ανοβέρου στη Γερμανία. Οι ερευνητές μελέτησαν παιδιά και εφήβους με διαφορετικά προβλήματα του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα και η κοιλιοκάκη, παιδιά με άλλου τύπου γαστρεντερικά προβλήματα, καθώς και υγιή παιδιά. Οπως προέκυψε, τα παιδιά με κοιλιοκάκη είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχουν γεννηθεί με καισαρική τομή σε σύγκριση με τα παιδιά των άλλων ομάδων (για την ακρίβεια, τα ποσοστά ήταν 28% έναντι 19%).

το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης Στα 310,384 δισ.


το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης

Στα 310,384 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου 2010, έναντι 298,524 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη σήμερα δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010 ανέρχονταν στα 7,159 δισ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2009.


φρουτάκια , επιστρέφουν


ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σε όλους του χώρους, εκτός των καζίνο, επιστρέφουν τα "φρουτάκια" μετά από την απόσυρσή τους 11 χρόνια πριν, μια και είχε θεωρηθεί πως προκαλούσαν κοινωνικά προβλήματα. Με μέτρα για την προστασία των παικτών το νομοσχέδιο. Η συμφωνία δείχνει ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Σωκράτη Κόκκαλη.

Νομοσχέδιο με είκοσι δύο άρθρα εισάγει η κυβέρνηση για την επιστροφή 50.000 τερματικών μηχανών, βιντεολόττο με σκοπό την είσπραξη 550 εκατ .ευρώ και ετήσιο τζίρο 3,5 δις.

Μετά την απόσυρση των μηχανών τζόγου το 1999 , τα περίφημα φρουτάκια επανέρχονται έντεκα χρόνια μετά, στους χώρους από τους οποίους είχαν απομακρυνθεί (καφενεία, λέσχες, καταστήματα ψιλικών, ακόμη και ταβέρνες) καθώς είχαν θεωρηθεί κοινωνική μάστιγα λόγω των μεγάλων ποσών που παίζονταν από καθημερινούς ανθρώπους. Μάλιστα ο θόρυβος που είχε προκληθεί από περιπτώσεις αυτοκτονιών, ήταν ο κρίσιμος παράγοντας που οδήγησε την κυβέρνηση Σημίτη στην απόσυρσή τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η τοποθέτηση 50.000 τερματικών μηχανών σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή ένα ανά 250 κατοίκους και την εγκατάστασή τους ακόμη και σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια στο εσωτερικό.

Μεταξύ άλλων, σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διατηρηθεί σε ελεγχόμενο επίπεδο η συμμετοχή των πολιτών στα τυχερά και στα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια και να διασφαλιστεί ότι τα παίγνια δεν γίνονται αντικείμενο αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λειτουργίας των μηχανημάτων "φωτογραφίζει" τον ΟΠΑΠ και τον βασικό του προμηθευτή στα συστήματα διαχείρισης τέτοιων συστημάτων, την Intralot του Σ. Κόκαλλη , η οποία επιδιώκει τη σύμβαση για την πλατφόρμα που θα "τρέξει" το σύστημα, δεδομένης και της μακροχρόνιας συνεργασίας του ημικρατικού ΟΠΑΠ με την Intralot.

Οι βασικότερες διατάξεις

*Μετά από ανοιχτό διαγωνισμό το υπουργείο Οικονομικών θα χορηγήσει 3 άδειες, με διάρκεια 10 ετών και δυνατότητα 5ετούς παράτασης. Ο πρώτος ανάδοχος θα λάβει άδεια 25.000 τερματικά, ο δεύτερος 15.000 και ο τρίτος 10.000.

*Για κάθε τερματικό το Δημόσιο θα λάβει τουλάχιστον 10.000 για κάθε μηχάνημα που θα κατοχυρωθεί και 1.000 ευρώ εφάπαξ για τη χορήγηση αδείας, ενώ θα έχει ετήσιο έσοδο στο 4% του μικτού κέρδους ανά μηχάνημα.

*Είναι αδύνατο άλλος φορέας πλην του ΟΠΑΠ να πάρει πιστοποίηση για άδεια όταν απαιτούνται ακόμα και κατόψεις χώρων, πιστοποιητικά πυρασφάλειας και δήλωση απόστασης του χώρου 500 μέτρα από σχολείο, εκκλησία κ.τ.λ.

*Στους χώρους που θα εγκατασταθούν οι τερματικές μηχανές απαγορεύεται το κάπνισμα, η είσοδος ατόμων κάτω των 18 και η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Έτσι, καθίσταται σαφές ότι τα καζίνα αποκλείονται.

*Κάθε παίκτης θα μπορεί να παίζει με μάρκες αξίας ένας ευρώ και το μέγιστο ποσό πονταρίσματος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις δέκα μάρκες. Το ανώτατο ποσό κέρδους ανά μάρκα δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

*Θα συσταθεί 7ετής Επιτροπή Εποπτείας Παιγνίων, με τριετή θητεία υπέρ της οποίας θα περιέρχονται τα έσοδα από το 4% του τέλους εγκατάστασης και το 1% από το τέλος διενέργειας τεχνικών παιγνίων. Οι ανάδοχοι υποχρεούνται να εγκαταστήσουν διασύνδεση με κεντρικό πληροφοριακό σύστημα με έδρα την Επιτροπή.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η μεσημεριανή ξεκούραση


Η μεσημεριανή ξεκούραση μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος


Περίπου 30- 45 λεπτά μεσημεριανού ύπνου ή χαλάρωσης μειώνει σε μεγάλο βαθμό το στρες και ελαττώνει τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών σε Αμερική κι Ελλάδα, το έντονο στρες μπορεί να προκαλέσει καρδιακά επεισόδια ακόμη και σε υγιή άτομα, καθώς επιφέρει την υπερπαραγωγή των κατεχολαμινών, δηλαδή της αδρεναλίνης και της νοραδρεναλίνης, οι οποίες σχετίζονται -άμεσα ή έμμεσα- με τον αγγειοσπασμό και τις αρρυθμίες.

Κατά τη διάρκεια του 9ου Βορειοελλαδικού Καρδιολογικού Συνεδρίου, ο καθηγητής καρδιολογίας στο ΑΠΘ, Παράσχος Γκελερής, ανέφερε ότι «η χαλάρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ευεργετική, γιατί μειώνει το στρες και την πίεση και ξεκουράζει το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Τα αποτελέσματα μελετών έδειξαν ότι μια χαλάρωση 30-45 λεπτών, κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντική».

Μελέτη που διενεργήθηκε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα μεγάλο σεισμό, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατέδειξε ότι, κατά την εβδομάδα του σεισμού, αυξήθηκε ο αριθμός των εμφραγμάτων εξαιτίας του στρες που διακατείχε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της περιοχής. Αντίστοιχα ήταν και τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε σχετικά με το στρες και τα εμφράγματα, κατά τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας.

Το στρες, όπως ανέφερε ο κ. Γκελερής, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την πρόκληση οξέων στεφανιαίων επεισοδίων, τα οποία αποτελούν αιτία του αγγειοσπασμού, συνέπεια του οποίου είναι το σπάσιμο της αθηρωματικής πλάκας στα άτομα που πάσχουν από αθηροσκλήρωση. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και σε άτομα στα οποία η βλάβη δεν είναι πολύ μεγάλη, δηλαδή σε άτομα, στα οποία η αθηρωματική πλάκα έχει προκαλέσει στένωση των αρτηριών της τάξεως του 40-50%. Όταν σπάσει η πλάκα, αναμειγνύεται με τα αιμοπετάλια και αυτό οδηγεί σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Έχει παρατηρηθεί ότι το οξύ στρες μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και σε φυσιολογικά άτομα, τόνισε ο κ. Γκελερής, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση ατόμου που υπέστη έμφραγμα, όταν πληροφορήθηκε ότι πέθανε ο αδελφός του.

Ο κ. Γκελερής επεσήμανε τη σημασία που έχει για τη ζωή του ανθρώπου η έγκαιρη αντιμετώπιση του εμφράγματος, με άμεση στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική, μέσα στις πρώτες 1-2 ώρες μετά την εκδήλωσή του.

Οι γονείς δεν πιστεύουν πως τα παιδιά τους κάνουν σεξ






Οι γονείς δεν πιστεύουν πως τα παιδιά τους κάνουν σεξ


Έρευνα λέει πως οι περισσότερες μαμάδες και μπαμπάδες δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως πολλοί γονείς πιστεύουν πως τα δικά τους παιδιά δεν ενδιαφέρονται για το σεξ, όμως ενδιαφέρονται τα παιδιά όλων των άλλων.

Οι ερευνητές δήλωσαν πως οι γονείς με τους οποίους μίλησαν δυσκολεύονταν πάρα πολύ να σκεφτούν τα παιδιά τους ως όντα με σεξουαλικές επιθυμίες, όμως, παράλληλα, θεωρούν πως οι συνομήλικοί τους είναι σεξουαλικά ενεργοί ακόμα και επικίνδυνοι για σεξουαλικές επιθέσεις.

Αυτοί οι απογοητευμένοι γονείς εκ των πραγμάτων κάνουν λάθος, καθώς υπήρξαν 435.436 γεννήσεις παιδιών από νέους 15-19 ετών το 2006 και 6.396 απ’ αυτούς ήταν 10 -14 ετών. Αυτή η «διπλή» σκέψη των γονιών για το σεξ στους εφήβους έχει τις συνέπειές της. Θεωρώντας τα παιδιά τους «Παναγίες», οι γονείς μεταθέτουν την ευθύνη για πιθανή σεξουαλική δραστηριότητα σε άλλους. Αν η κορούλα τους μείνει έγκυος, ο μπαμπάς κι η μαμά ίσως πουν πως την παρέσυραν άλλοι σύμφωνα με αυτό τον τρόπο σκέψης.

Οι ερευνητές μίλησαν με 47 γονείς εφήβων, 6 από τους οποίους ήταν πατέρες. Οι συνεντεύξεις, που κράτησαν από 1 έως 2,5 ώρες, περιλάμβαναν ερωτήσεις για τα πιστεύω και τις εμπειρίες των γονέων σχετικά με το σεξ στην εφηβεία. Οι ερωτήσεις για τη σεξουαλικότητα επικεντρώνονταν σε αυτό που οι γονείς διδάσκουν στα παιδιά τους για το σεξ και τη δυναμική αυτών των συζητήσεων, συμπεριλαμβανομένων: γιατί οι γονείς λένε όσα λένε, πώς αισθάνονται όταν μιλούν στους έφηβους για το σεξ και τι πιστεύουν για την εφηβική σεξουαλικότητα.

Σχεδόν όλοι οι γονείς χαρακτήριζαν τα παιδιά τους ως νέα, ανώριμα και αφελή.

Για παράδειγμα, μια μητέρα 52 ετών έκανε το εξής σχόλιο για τη 16χρονη κόρη της: «Κάτι που έχω παρατηρήσει είναι πως είναι μάλλον κάπως πιο ανώριμη από κάποιους φίλους της, κι αυτό δεν πειράζει, πιστεύω πως θα αλλάξει».

Αν και ερωτήθηκαν πολύ περισσότερες μητέρες, βρέθηκε πως ομοίως οι πατέρες θεωρούσαν τις κόρες τους ανώριμες.

Άλλη μητέρα, 39 ετών, πίστευε πως ο 16χρονος γιος της δεν είχε κάνει ποτέ σεξ επειδή αυτό της είπε, και επειδή δεν έβγαινε με κάποια. Αυτή η μητέρα πρόσθεσε: «Όταν κοιτάζεις το παιδί σου, είναι τόσο μικρό και νεαρό. Δεν θεωρείς πως μπορεί να σκέφτεται το σεξ. Είναι δύσκολο ακόμα και να σκεφτείς τι είναι σωστό να πεις στα παιδιά. Δεν τα θεωρείς αρκετά μεγάλα όταν σκέφτεσαι αυτά τα πράγματα».

Επίσης, μιλώντας για τον 14χρονο γιο της, μια μητέρα είπε: « Δεν πιστεύω πως είναι ασφαλές για την ηλικία του. Ίσως είναι μόνο ο ίδιος, δεν ξέρω... αλλά είναι λιγάκι αφελής».

Όσον αφορά το γιατί δεν θεωρούσε πως θα ήταν ασφαλές, είπε: «Μάλλον, γιατί θα έκανε κάτι που δεν θα ήθελε να κάνει. Θα το έκανε με το ζόρι. Αυτό σίγουρα θα το έκανε για να μην τον κοροϊδεύουν αν δε το κάνει».

Ουσιαστικά, αυτοί οι γονείς θεωρούσαν τους εφήβους ως σεξουαλικά αθώους, ακόμα και αδιάφορους για το σεξ (ασέξουαλ δηλαδή!).

Άλλο ένα θέμα που ανέκυψε ήταν η σχέση του εφηβικού σεξ με την παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Μια μητέρα, 46 ετών, μίλησε για το σοκ της όταν ο τότε 15άχρονος γιος της είπε πως η κοπέλα του ίσως ήταν έγκυος: «Επειδή ήταν τόσο νέος και δεν το είχα σκεφτεί. Κι επίσης, είναι ένα καλό, σοβαρό παιδί.» Έκτοτε, δεν έχει συζητήσει με τον τώρα 16άχρονο γιο της για αντισύλληψη και δε σκοπεύει να το κάνει μέχρι να πάει στο πανεπιστήμιο, γιατί « είναι ένα καλό παιδί που έμπλεξε».

Οι γονείς δεν φαίνονταν να έχουν δυσκολία να φανταστούν πως τα παιδιά των άλλων κάνουν σεξ, και τα θεωρούσαν «πολύ ενεργά σεξουαλικά» και «ασύδωτα». Ένας γονιός είπε: «Οι έφηβοι έχουν τα ωραία σωματάκια τους και αχαλίνωτες ορμόνες. Είναι ασυγκράτητοι».

Κάποιοι γονείς ειδικά τόνισαν την αντίθεση των παιδιών τους και της έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας σ’ αυτά, και τις ηδονιστικές τάσεις όλων των άλλων.

«Αυτή η διπλή σκέψη δεν καθιστά μόνο τα παιδιά τους ασέξουαλ, κι επομένως καλά, δημιουργεί το σενάριο στο οποίο οι έφηβοί τους κινδυνεύουν από όλους τους άλλους» λένε οι ερευνητές.

Για παράδειγμα, οι γονείς έφηβων αγοριών συχνά ανέφεραν την ανησυχία τους πως τα αγόρια τους θα παρασυρθούν σε σεξουαλικές καταστάσεις από έφηβα κορίτσια που, κατά τους γονείς, θα χρησιμοποιήσουν το σεξ σαν προσπάθεια εδραίωσης μιας σχέσης. Εν τω μεταξύ, οι γονείς έφηβων κοριτσιών εξέφρασαν φόβους πως οι κόρες τους θα πέσουν θύματα εκμετάλλευσης από έφηβα αγόρια, που το μόνο που θέλουν είναι το σεξ...

Αυτές οι πεποιθήσεις όχι μόνο μεταθέτουν την ευθύνη οποιασδήποτε σεξουαλικής δραστηριότητας από τους έφηβους, αλλά και συμβάλλουν στην εδραίωση στερεοτύπων σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Χρησιμοποιώντας σεξουαλικά στερεότυπα για να απαλλάξουμε τα παιδιά από την ευθύνη της σεξουαλικής δραστηριότητας, τελικά, εμείς οι γονείς ενισχύουμε τα ίδια τα στερεότυπα…

ΑΝΕΓΔΟΤΑ -ΑΡΚΕΤΑ

ΑΝΕΓΔΟΤΑ -ΑΡΚΕΤΑ


Πώς λένε οι ανθρωποφάγοι έναν άνθρωπο που τρέχει;.
.
.
.
.
.
Fast-food!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ποιό είναι το αντίθετο του πείθω;

Το μπροθτά. :D
======================================================================

Πότε πήρε η πάπια κλήση από την τροχαία;


Μικρή, όταν ήταν παπάκι! 8)
=-------------------------------------------===============================================
Πώς θα βγάλουμε μια γάτα που έχει πέσει μέσα σε πηγάδι;

Βρεγμένη. ;D

______________________________________________________________________
και πως λένε οι ανθρωποφάγοι μια έγκυο που τρέχει;;;


Kinder Έκπληξη!!

-______________________________________________________________________

Τί διαφορά έχει ένας Εβραίος,από μια πίτσα;;

Η πίτσα δεν κάνει τακ-τακ στο τζαμάκι του φούρνου..

___________________________________________________________________

Τί είπε ο Θεός όταν έφτιαξε τον πρώτο αράπη;;

φτού σου ρε μου κάηκε!!
_________________________________________________________________

Βγαίνει τώρα ο Χίτλερ στο μπαλκονάκι του αρχηγείου του Άουσβιτς και λέει στους φυλακισμένους Εβραίους:Σήμερα θα αλλάξετε ρούχα!!! Μπράβο!!! Ζήτωωω!!! φωνές,χαρά,παλαμάκια οι Εβραίοι...

Οπότε συνεχίζει ο Χίτλερ και λέει:Εσύ εκεί θα αλλάξεις με τον διπλανό σου,εσύ ο ψηλός με τον κοντό......

Ελπίζω να μην είναι κανένας Εβραίος και μ' αρχίσει στο κυνήγι,ε!! :P :PΌλα για πλάκα τα λέμε!Δεν είμαι ρατσιστής!Προς θεού!!!
_________________________________________________________________


Mπαίνει ένας τύπος φουριόζος στο σπίτι του.....
-Γυναίκα κερδίσαμε 10 εκατομμύρια ευρώ στο λαχείο!!!
Τ' ακούει η γυναίκα του, παθαίνει καρδιακή προσβολή και τέζα....
Τη βλέπει ο τύπος και λέει:
-Άμα σε θέλει η "μπίιιπ" η τύχη!!!
___________________________________________________________________

SEX, Μύθοι και πραγματικότητες




SEX, Μύθοι και πραγματικότητες

1. Ο HIV μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών, όπως είναι το αίμα και το σπέρμα.
2. Ο μισός πληθυσμός των 40 εκατομμυρίων ατόμων με HIV/AIDS είναι γυναίκες.
3. Η σεξολογία είναι η επιστημονική μελέτη της σεξουαλικότητας.
4. Ο HPV μεταδίδεται μέσω του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ αλλά και με την άμεση δερματική επαφή στις περιοχές αυτές.
5. Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό κάθε φορά που κάνουμε σεξ, μειώνουμε το κίνδυνο HIV μόλυνσης δραματικά.
6. Για μερικές γυναίκες, η στάση του «σκύλου» προσδίδει μεγαλύτερο ερεθισμό του σημείου G, αλλά μηδαμινό ερεθισμό της κλειτορίδας.
7. Η κοκαΐνη αυξάνει την ερωτική επιθυμία, αλλά καθυστερεί τον οργασμό.
8. Αρκετές χώρες είναι πρώτες στις προτιμήσεις των λεγόμενων σεξ-τουριστών, όπως η Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Σρι-Λάνκα, Κόστα Ρίκα, Κούβα και Κένυα.
9. Υπολογίζεται ότι περίπου 650.000 γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία των σεξ-τουριστών.
10. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο αυνανισμός μπορεί να χρησιμεύει και σαν καρδιαγγειακή άσκηση.
11. Αλγολαγνεία είναι η σεξουαλική ικανοποίηση προερχόμενη από τη λήψη πόνου (μαζοχισμός) ή την πρόκληση πόνου (σαδισμός).
12. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα χαλαρό πέος και σε ένα πέος σε στύση, όσον αφορά το μέγεθος, έχει μεγάλη διακύμανση, από 0,7 εκ. έως και 6,5 εκ.
13. Το σπέρμα περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο, φρουκτόζη και ελεύθερα αμινοξέα.
14. Το ποσοστό σπασίματος ενός προφυλακτικού είναι μεταξύ 0,4% και 2,3%.
15. Ένα κουταλάκι του γλυκού σπέρμα περιέχει 5 θερμίδες cal.
16. Η χρονική διάρκεια έναρξης του ανδρικού οργασμού είναι 3 με 10 δευτερόλεπτα.
17. Το μέσο πέος έχει μήκος 13 εκ. σε στύση και 7,5 εκ. σε χαλάρωση.
18. Περίπου το 50% των ανδρών και το 10% των γυναικών (που συμμετείχαν σε έρευνα) έχουν κάνει σεξ στη δουλειά τους.
19. Περίπου το 52% των γυναικών προσποιείται τον οργασμό σε τακτική βάση.
20. Χωρίς τα «προκαταρτικά», η μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι περίπου 7 λεπτά.
21. Οι γυναίκες που «μιλούν βρόμικα» κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περισσότερες από τους άνδρες.
22. Οι κυριότεροι προορισμοί για τις γυναίκες «σεξ- τουρίστριες» είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Τουρκία, η Σλοβενία και η Ισπανία.
23. Δεν υπάρχει συσχέτιση μεγέθους πέους και μεγεθών ποδιών, χεριών, και μύτης. Τα όσα ξέρουμε... είναι μύθος.
24. Το σεξ σταματά τον πονοκέφαλο, απλά γιατί εκλύει ενδορφίνες, που είναι φυσικά παυσίπονα του οργανισμού.
25. Καθυστερημένος οργασμός μπορεί να οφείλεται (συνήθως) σε φάρμακα και ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της πολυφαρμακίας. Προσοχή!
26. Το σημείο G (αν υπάρχει) υπολογίστε το 5 εκ. από την είσοδο του κόλπου (περίπου 2 φάλαγγες δακτύλου).
27. Ανανάς και Σέλερι κάνουν το σπέρμα γλυκό, ενώ ο Καφές και το Αλκοόλ πικρό.
28. Μερικές γυναίκες προ την ανοργασμία τους, δηλώνουν ευχαρίστηση από την σεξουαλική ζωή τους.
29. Τα Κέντρα Πρόληψης Ασθενειών ( C.D.C. ) αναφέρουν ότι 50% των εφήβων 15 έως 19 ετών έχουν εμπειρία στοματικού sex.
30. Οι μελέτες λένε πως οι γυναίκες κάνουν πιο εύκολα οργασμό όταν είναι μόνες παρά με σύντροφο.
31. Ο Αυνανισμός είναι υγιής ως πρακτική συνολικά και για άνδρες και για γυναίκες.
32. 50% των ανδρών που κάνουν σεξ είναι φορείς του HPV, υπαίτιου των κονδυλωμάτων.
33. Το σπέρμα έχει ουδέτερο ή ελαφρά αλκαλικό ph από 7,1 – 8,0 φέρνει προς το γλυκό δηλαδή.
34. Στις ηλικίες των 15-19 ετών η χρήση προφυλακτικού στην πρώτη σεξουαλική επαφή αυξήθηκε μόλις κατά 2%( 69-71% ) από 1995 – 2009 ( μάλλον δεν αρκεί ).
35. Πριαπισμός είναι η παράταση στύσης που επιμένει ακόμα και μετά τον οργασμό και με απουσία οποιασδήποτε ερωτικής διάθεσης.
36. Μερικές γυναίκες ( αρκετές ) έχουν καλύτερους οργασμούς όταν είναι έγκυες.
37. Ο μεγάλος προστάτης ( υπερτροφία ) προκαλεί διαταραχές στύσης και πρόωρη εκσπερμάτιση ( προσοχή όχι σε όλους )!
38. Περίπου 1.000.000 γυναίκες από την δύση συνολικά ( Ευρώπη Αμερική) κάνουν σεξουαλικό τουρισμό κατ΄ επανάληψη.
39. Οι ανύπανδροι (ες) άνδρες – γυναίκες έχουν συχνότητα σεξουαλικών επαφών κατά μέσο όρο 4 φορές τον μήνα.
40. Το 1995 21% των ανδρών έκαναν σεξ πριν από 15 χρόνων, ενώ το 2005 το ποσοστό έπεσε στο 15%.
41. Η λέξη sex περιγράφεται για πρώτη φορά το 1382
42. Πολλοί νέοι άνδρες μπορούν να έχουν στύση αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Άλλοι ( οι περισσότεροι ) τουλάχιστον 15 λεπτά μετά.
43. Οι νέοι 15-19 ετών κάνουν πολύ πιο συχνά στοματικό sex παρά συνουσία.
44. Από τον παγκόσμιο πληθυσμό μόνο 30% των ανδρών > 15 ετών έχουν κάνει περιτομή.
45. Τα φιλιά αποστειρώνουν το στόμα και καθαρίζουν τα δόντια.
46. Την τελευταία 10ετία ο αριθμός των ανδρών με υψηλή μόρφωση που συντηρούν 4 (δεσμούς τουλάχιστον) έπεσε δραματικά (ίσως λόγω της κρίσης).
47. Τα γυναικεία στήθη είναι για την πλειοψηφία των ανδρών από τα πιο διεγερτικά σημεία (ανεξαρτήτως μεγέθους).
48. Η οργασμική φάση (τελική κορύφωση) από 3΄΄ έως 10΄΄και προκαλεί αυτό το ζεστό και ευχάριστο συναίσθημα.
49. Από τα 4,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα παγκοσμίως (2005), το 40% των λοιμώξεων από HIV αφορά σε νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών.
50. Με την ηλικία πέφτει και η ερωτική ικανότητα.
51. 9.000.000.000 προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο.
52. Καθυστερημένη εκσπερμάτιση είναι η σεξουαλική διαταραχή, κατά την οποία ο άνδρας, παρά την καλή στύση και επιθυμία, δεν μπορεί να τελειώσει.
53. Για τις γυναίκες οι γοφοί του άνδρα είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι.
54. 75% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό από το στοματικό σεξ
συγκριτικά με το 25% που φτάνει από την συνουσία.
55. Το σπέρμα περιέχει , ψευδάργυρο , φρουκτόζη , αμινοξέα και γαμέτες.
56. Μια εκσπερμάτιση είναι περίπου όσο ένα κουταλάκι γλυκού ή και σούπας μερικές φορές.
57. Το συνολικό εισόδημα από την βιομηχανία πορνό στην Αμερική είναι 13 δις και στον κόσμο συνολικά 97 δις.
58. Το προφυλακτικό αντέχει ένα μήνα στο πορτοφόλι μετά καταστρέφεται.
59. Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να αποφύγουν τα προκαταρκτικά και προτιμούν την διείσδυση.
60. 200 θερμίδες θα κάψετε στη διάρκεια πολύ έντονου sex για 30 λεπτά.
61. 15% των ανδρών και 60% των γυναικών δεν ευχαριστιούνται το sex την πρώτη φορά.

Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Μια χωρική πήγε να εξομολογηθεί τον 15αύγουστο στον παπά του χωριού.
- Παπά μου έκανα πολλές αμαρτίες.
- Λέγε τέκνο μου!
- Να .. ξέρεις πήγα με πολλούς άντρες
- Ναι .. Τίποτε άλλο;
- Το χειρότερο είναι που πήγα και με τον παπά του διπλανού χωριού.
- Αυτό είναι μεγάλο κρίμα..ασυγχώρητο!
- Τι να κάνω παπά μου να συγχωρηθώ;
- Μμμμμμμμμ...Ανέβα στο καμπαναριό και πήδα κάτω.
_ Μα παπά μου.... θα γκρεμοτσακιστώωωωωω!
- Κομμάτια να γίνεις αμαρτωλή....Δεν είχε παπά το χωριό;

ΣΕΞ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


ΣΕΞ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

- Γιατί οι ΕΛΛΗΝΕΣ όταν δουλεύουνε κάνουνε σεξ με την συνάδερφό τους;
- Για να λένε μετά οτι γαμήθηκαν σήμερα στην δουλειά....!!!

e-mails (αλυσιδωτά e-mails)




Σας παρακαλώ σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails στους φίλους σας. Απλώς σταματήστε, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνετε το γιατί.
Αν παρόλα αυτά, θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα, διαβάστε το παρακάτω κείμενο.

Σας αφορά άμεσα.

Εντάξει, τώρα που έχω την προσοχή σας, μπορώ να σας εξηγήσω περισσότερα.
Σίγουρα έχετε λάβει κατά το παρελθόν e-mails τα οποία περιείχαν κάποια από τις παρακάτω φράσεις:

Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους και η Microsoft θα το ανιχνεύσει και θα σου στείλει 1000 δολάρια στον λογαριασμό σου.

Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους για να έχεις καλή τύχη. Ένας που δεν το έστειλε, πέθανε μετά από 7 ημέρες.

Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους γιατί το παιδάκι μου πάσχει από καρκίνο. Η AOL για κάθε e-mail που στέλνεις εσύ και οι φίλοι σου θα δίνει 5 cents για τη θεραπεία του παιδιού.

Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους για να ενημερωθούν για τον νέο ιό που κατακλύζει το internet.

Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους. Οι πρώτοι 50 που θα το λάβουν, θα κερδίσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια από την ΝΙΚΕ. .
και διάφορα άλλα τέτοια.

Παρατηρήστε ότι όλες οι παραπάνω φράσεις (σε όποια γλώσσα κι αν είναι γραμμένες στο e-mail που θα λάβετε) εμπεριέχουν την πρόταση «στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους» η οποία σχεδόν πάντα ακολουθείται από κάτι θετικό, είτε πρόκειται για χρηματική απολαβή, είτε για δώρο, είτε απλά για καλή τύχη.

Όλοι οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια e-mails (αλυσιδωτά e-mails ή chain mails) έχουν δύο επιλογές. Ή να τα αγνοήσουν ή να κάνουν αυτό που τους ζητάει το μήνυμα. Και επειδή συνήθως αυτό που ζητάει το μήνυμα είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να πατήσουν 2 clicks, απλώς το κάνουν.
Χωρίς να το σκεφτούν.
Χωρίς να σκεφτούν καν το κατά πόσο αυτό που αναφέρει το μήνυμα έχει έστω και την παραμικρή δόση αληθείας.
Απλώς το κάνουν.
Αγνοώντας όμως όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που αυτό επιφέρει.
Πρόθεσή μου δεν είναι ούτε να σας αγχώσω, ούτε να δαιμονολογήσω τις καταστάσεις.
Θα σας εξηγήσω όμως με απλά λόγια
α) γιατί συμβαίνει αυτό
και β) γιατί δεν πρέπει να το κάνετε.
Τόσο απλά.
Ας πούμε λοιπόν μερικές αλήθειες:
Δεν υπάρχει κανένα σύστημα εντοπισμού των e-mails σήμερα παγκοσμίως. Όταν κάποιο e-mail ισχυρίζεται ότι η Χ εταιρία εντοπίζει τα e-mails που στέλνονται ή προωθούνται στο internet με σκοπό να σας αποδώσει χρήματα, δώρα ή να βοηθήσει για κάποιον κοινωφελή σκοπό, απλώς λέει ψέματα. Μάλιστα λέει τόσο τραγικά ψέματα που, εμείς που ασχολούμαστε με την πληροφορική, κρατάμε κάθε φορά τις κοιλιές μας από τα γέλια - όχι γι' αυτούς που τα γράφουν, αλλά γι' αυτούς που τα πιστεύουν. Εσάς δηλαδή. Μάθετε λοιπόν ότι είναι τεχνικώς αδύνατον (λόγω της φύσης του ίδιου του internet) να εντοπιστεί ο αριθμός αυτών των μηνυμάτων που στέλνει ο ένας στον άλλο. Απλώς δε γίνεται. Όχι από τις εταιρίες, ούτε καν από τις κυβερνήσεις, τον στρατό ή τους εξωγήινους. Δεν γίνεται. Σας κοροϊδεύουν. Ακόμη κι αν ένα τέτοιο σύστημα υπήρχε, ποιος αφελής πιστεύει ότι μια εταιρία θα το κοινοποιούσε τόσο απλά δημοσίως, χωρίς να της επιτεθεί το σύμπαν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων; Σκεφθείτε το λίγο. Κανείς δε σκορπάει τα χρήματά του στο internet. Αλήθεια, σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε έστω και 1 cent από τα μηνύματα που προωθείτε στους φίλους σας; Ακόμη κι αν κάποια από αυτά περιέχουν αναφορές ότι ο Μήτσος κέρδισε 1000 ευρώ και η Κούλα που δεν το πίστευε στην αρχή, έλαβε μια επιταγή με 783 ευρώ, αποσκοπούν απλώς στο να γίνουν πιο δελεαστικά και να σας πείσουν να πράξετε κι εσείς το ίδιο. Κανείς δεν έχει λάβει το παραμικρό ποτέ από αυτά τα e-mails και ούτε πρόκειται, σας διαβεβαιώνω γι' αυτό.

Ε, τότε ποιος τα οργανώνει όλα αυτά; Πού αποσκοπούν; Εδώ είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Παρατηρήστε λίγο καλύτερα αυτά τα μηνύματα που τυχόν έχουν ξεμείνει στο mailbox σας. Αν τα ανοίξετε, θα δείτε ότι περιέχουν μέσα ένα σωρό διευθύνσεις e-mail. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά όταν προωθείτε ένα μήνυμα, τις περισσότερες φορές οι προηγούμενες διευθύνσεις e-mail «ξεμένουν»είτε μέσα σ' αυτό, είτε στο πεδίο «Προς» του μηνύματος. Σε ένα τυχαίο αντίστοιχο μήνυμα που μου έστειλαν πριν από λίγο, υπάρχουν μέσα πάνω από 1000 πραγματικές διευθύνσεις e-mail ανυποψίαστων ανθρώπων στους οποίους κάποιος «φίλος» έστειλε αυτό το μήνυμα.

Αν ένας από αυτούς προωθήσει το μήνυμα, χωρίς να καθαρίσει τις προηγούμενες διευθύνσεις, όλες αυτές (μαζί και η δική μου που δεν έστειλα τίποτα σε κανέναν) θα φτάσουν σε κάποιον άλλον, ο οποίος με τη σειρά του θα τις στείλει σε κάποιον άλλον και πάει λέγοντας. Για να το πούμε με απλά μαθηματικά, αν κάποιος συντάξει ένα e-mail και το στείλει σε 100 ανθρώπους, ένας από τους 100 το στείλει σε άλλους 100 και ένας από αυτούς σε άλλους 100, μέσα στο e-mail αυτό θα έχουν μαζευτεί πολύ εύκολα 300 διευθύνσεις e-mail μόνο με 3 αποστολές. Γεωμετρικά, οι διευθύνσεις αυτές καταλήγουν να είναι άπειρες.

Αυτό είναι και το μυστικό αυτών των μηνυμάτων. Συλλέγουν διευθύνσεις e-mail. Και όχι απλές διευθύνσεις. Πραγματικές διευθύνσεις, πραγματικών ανθρώπων που ανοίγουν το mailbox τους κάθε ημέρα. Αυτό, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, έχει μεγάλη αξία για κάποιους στο internet και μεταφράζεται σε μετρητά. Μετρητά που δεν φτάνουν ποτέ στην τσέπη σας όμως. Αυτό που θα φτάσει σε εσάς με αυτή τη διαδικασία, θα είναι περισσότερα spam e-mails.

Διαφημιστικά μηνύματα πορνογραφικού περιεχομένου, αγοράς ναρκωτικών, Viagra, μηνύματα που περιέχουν ιούς (που σκοπό έχουν συνήθως να συλλέξουν ΟΛΕΣ τις διευθύνσεις e-mail από τα μηνύματά σας και να τις προωθήσουν πίσω στους spammers) και ένα σωρό άλλα τα οποία θα απορείτε είτε από ποιόν τα λάβατε είτε για το πού βρήκε τη διεύθυνσή σας και σας τα έστειλε. Πολύ απλά η e-mail διεύθυνσή σας που συλλέχθηκε από ένα τέτοιο αλυσιδωτό e-mail στο παρελθόν, πουλήθηκε μαζί με εκατοντάδες άλλες σε κάποια εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά: στέλνει διαφημιστικά e-mails. Όσο ανόητο κι αν σας ακούγεται, όταν τα διαφημιστικά e-mails σήμερα ξεπερνούν τα 83 δισεκατομμύρια ετησίως, ακόμη κι αν ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού εξαπατάται από αυτά, ο τζίρος είναι σημαντικός. Για κάτι που δεν έχει κόστος (όπως τα e-mails) τα κέρδη είναι πραγματικά τεράστια, δε νομίζετε;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα προωθήσετε ένα παρόμοιο e-mail σκεφθείτε το καλά. Και αν αποφασίσετε παρόλα αυτά να το κάνετε, για τους δικούς σας λόγους, βεβαιωθείτε ότι αφιερώσατε 4 δευτερόλεπτα για να σβήσετε από το σώμα του μηνύματος όλες τις περιττές διευθύνσεις e-mail που περιείχε από τον προηγούμενο αποστολέα. Τη διαφορά θα τη δείτε στο mailbox σας με τον καιρό. Αν αποφασίσετε να ενημερώσετε τους φίλους σας σχετικά με αυτό προωθώντας το e-mail κυρίως σε όσους σας έχουν ενοχλήσει κατά καιρούς με άσκοπα μηνύματα, απλώς κάντε το σωστά, σύμφωνα με τις συμβουλές της τελευταίας παραγράφου, όσοι δεν ξέρετε να κάνετε αυτά τα βήματα για να μην υπάρχουν ανάλογες προωθήσεις, ποτέ δεν είναι αργά να μάθετε το πώς από την-τον κολλητό σας που ρωτάτε τόσα και τόσα άλλα πράγματα για τον υπολογιστή σας ή το internet..

H πετσέτα...........




H πετσέτα............ :)))


Ήταν τρεις φίλες, η Αννα, η Βαρβάρα και η Γωγώ. Αυτές λοιπόν οι τρεις φίλες, πήγαιναν κάθε απόγευμα για καφέ. Ένα απόγευμα λοιπόν λέει η Αννα:
- "Κορίτσια, δεν θα πιστέψετε τι μου συνέβη χθες. Ήρθε ο Ανδρέας αργά από την δουλειά του, κατασκοτωμένος από την κούραση και του λέω:
- "Πήγαινε μωρό μου να κάνεις ένα κρύο μπάνιο κι έλα εδώ, να σε ξεκουράσω εγώ."
Kι έτσι έγινε. Mέχρι να βγει από το μπάνιο, εγώ είχα φορέσει ότι πιο πρόστυχο εσώρουχο είχα και τον περίμενα. Μόλις βγήκε, του τραβάω την πετσέτα του, τα πιάνω και του λέω:
- "Mωρό μου, τι κρύα αρ..... είναι αυτά που έχεις; Έλα εδώ να σου τα ζεστάνω εγώ."
Kι έγινε κορίτσια της τρελής μέχρι το πρωί!
- "Θα το δοκιμάσω κι εγώ", λέει η Βαρβάρα.
Την επόμενη μέρα λοιπόν, βρίσκονται πάλι οι τρεις φίλες και κατενθουσιασμένη η Βαρβάρα τους λέει:
- "Αννα είχες απόλυτο δίκιο. Έκανα ακριβώς το ίδιο και είχε... φοβερά αποτελέσματα. Ήρθε χθες ο Βασίλης από τη δουλειά, ψόφιος από την κούραση. Και του είπα:
- "Πήγαινε μωρό μου να κάνεις ένα κρύο μπάνιο κι έλα εδώ σε εμένα να σε ξεκουράσω."
Mέχρι να βγει από το μπάνιο, φόρεσα ότι πιο πρόστυχο βρήκα μπροστά μου και μόλις βγαίνει από το μπάνιο, του τραβάω την πετσέτα, του τα πιάνω και του λέω:
- "Mωρό μου, τι κρύα αρ..... είναι αυτά που έχεις; Έλα εδώ να σου τα ζεστάνω."
Kι έγινε της κόλασης μέχρι το πρωί.
Tότε, σκέφτηκε και η Γωγώ:
- "Γιατί μόνο αυτές; Θα δοκιμάσω κι εγώ!"
Την επόμενη μέρα λοιπόν, θα ξαναβρίσκονταν οι τρεις φίλες. Η Βαρβάρα όμως είχε περιέργως αργήσει. Κάποια στιγμή, μετά από πάρα πολύ ώρα, έρχεται η Γωγώ, μαύρη από το ξύλο, γεμάτη μελανιές και γδαρσίματα.
- "Τι έπαθες καλέ;", τη ρωτάνε οι φίλες της.
- "Να, εχθές όταν ήρθε ο Γιάννης από την δουλειά, πεθαμένος από την κούραση, του λέω:
- "Πήγαινε μωρό μου να κάνεις ένα κρύο μπάνιο και έλα μετά εδώ σε εμένα να σε ξεκουράσω."
Eν τo μεταξύ, φόρεσα ότι πιο πρόστυχο είχα στο σπίτι (Σνιφ-σνιφ)
- "Ε, ωραία και μετά τι έγινε;"
- "Μόλις βγήκε από το μπάνιο, πάω κοντά του, του τραβάω την πετσέτα και του λέω:
- "Mωρό μου, γιατί έχεις ζεστά αρ.....; O Ανδρέας και ο Βασίλης τα είχαν κρύα!"

Ο ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΓΡΙΟΥΛΑ


Ο ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΓΡΙΟΥΛΑ

Μπαίνουν δύο σε μια τράπεζα για να ληστέψουν.
Λέει ο ένας στον άλλο:
- Ψάξε τους όλους.
- Όλους ;;
- Ναι ρε μαλάκα, όλους.
- Και τη γριούλα ;; (ήταν και μια γριούλα 80 ετών)
- Ναι ρε μαλάκα, και τη γριούλα.

Μετά του λέει:
- Ρίξε τους όλους στο πάτωμα.
- Όλους ;;
- Ναι ρε μαλάκα, όλους.
- Και τη γριούλα ;;
- Ναι ρε ΜΑΛΑΚΑΑΑ, και τη γριούλα. Και γδύσε όλες τις γυναίκες για να τις
βιάσω.
- Όλες ;;
- Ναι ρε ΜΑΛΑΑΑΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑ, όλες
.- Και τη γριούλα ;;
Οπότε πετάγεται η γριούλα:
- Ναι ρε μαλάκα, και τη γριούλα!!!

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Τον κορόιδευαν για το πέος του

Τον κορόιδευαν για το πέος του

Τον κορόιδευαν για το πέος τουΣε καθημερινό εφιάλτη είχε μετατραπεί ο έλεγχος ασφαλείας για έναν υπάλληλο του αερολιμένα στο Μαϊάμι. Χτύπησε συνάδελφό του και συνελήφθη

Ο 44χρονος Ρολάντο Νεγρίν, υπάλληλος στην ασφάλεια του αερολιμένα του Μαϊάμι περνούσε κάθε μέρα από σαρωτή σώματος για λόγους ασφαλείας πριν πιάσει δουλειά.

Μια άκρως συνηθισμένη διαδικασία για όλους τους υπαλλήλους. Ωστόσο, για τον 44χρονο η συγκεκριμένη διαδικασία τον έφερνε σε δύσκολη θέση αφού στο ολόγραμμά του φαινόταν ότι είχε μικρό πέος!

Έτσι, το πρωινό ξύπνημα για τη δουλειά μετατρεπόταν σε εφιάλτη με δεκάδες συναδέλφους να κάνουν ουρά για να τον δουν να περνάει από τον σαρωτή για να τον κοροϊδέψουν.

Ώσπου ο 44χρονος δεν άντεξε άλλο τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με αποτέλεσμα να χάσει την υπομονή του και να επιτεθεί σε έναν συνάδελφό του που το παράκανε. Μάλιστα του είχε στήσει καρτέρι στο πάρκινγκ και τον περίμενε να σχολάσει.

Ο Νεγρίν συνελήφθη για βίαιη επίθεση σε συνάδελφό του και σύμφωνα με την αστυνομία ενώ τον χτυπούσε τον πρόσταζε να πέσει στα γόνατα και να του ζητήσει συγγνώμη. Όπως δήλωσε ο ίδιος δεν μπόρεσε να αντέξει άλλο τις προσβολές και ξέσπασε.

Επικίνδυνο φιλί


Επικίνδυνο φιλί

Ένας 27χρονος Βρετανός γύρισε μεθυσμένος σπίτι του επιθυμώντας αγκαλίτσες και φιλάκια από τη σύζυγό του η οποία ενοχλημένη από την κατάστασή του, του έδωσε ένα άκρως επικίνδυνο φιλί

Ο 27χρονος Μάρκ Σμίντ από τη Βρετανία είπε να το ρίξει λίγο έξω και έτσι ήπιε κάνα δύο ποτηράκια παραπάνω γυρνώντας σπίτι ολίγον τι λιώμα. Η σύζυγός του Τίνα Μουέλερ έξαλλη που τον είδε σε αυτή τη κατάσταση αρνιόταν να το δεχτεί στο σπίτι ενώ άρχισε τις κλασσικές ανακριτικού τύπου ερωτήσεις του στυλ "Που στο καλό ήσουν; Και τι έκανες μέχρι τέτοια ώρα έξω; Το ξέρεις ότι ανησύχησα;" Μπλα μπλα μπλα…

Ο Σμίντ μη αντέχοντας άλλο τη πολυλογία της και βρισκόμενος ήδη σε κατάσταση hangover της είπε να μαζέψει τη γλώσσα της και να τον αφήσει ήσυχο προτρέποντάς την να κάνουν… ζουζουνιές. Όμως που να φανταζόταν ότι θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου και εάν ήξερε τι θα επακολουθούσε θα προτιμούσε να μην κάνει τίποτε από αυτά.

Η 35χρονη γυναίκα ενοχλημένη από το θράσος του νεαρού τον κουτούλησε βίαια και τον άφησε σύξυλο. Υπάρχει και συνέχεια. Ο νεαρός την ακολούθησε στη κουζίνα και εκείνη μετανιωμένη του δήλωσε συγγνώμη καθώς τον άφησε να την αγκαλιάσει και να τη φιλήσει όταν πέθανε από τον πόνο! Η 35χρονη καθώς τον φίλησε του δάγκωσε τόσο δυνατά τη γλώσσα που κατάφερε να του κόψει ολόκληρο κομμάτι!

Έντρομος ο νεαρός αιμορραγούσε καθώς έτρεξε για βοήθεια στο σπίτι της γιαγιάς του που έμενε δίπλα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αν και οι γιατροί δεν κατάφεραν να συγκολλήσουν τη γλώσσα του άνδρα με αποτέλεσμα να χρειαστεί 3ωρο χειρουργείο για να του κάνουν ράμματα.

Ο άτυχος νέος δηλώνει ότι του έχει καταστραφεί η αίσθηση της γεύσης καθώς πρέπει να βάζει στα φαγητά ταμπάσκο για να νιώθει τη διαφορά.

Η επικίνδυνη σύζυγος καταδικάστηκε σε 200 κοινωνικές εργασίες δηλώνοντας μετάνοια για τη πράξη της. Ο 27χρονος ωστόσο δεν θέλει να τη ξαναδεί μπροστά του και δηλώνει πως δεν την συγχωρεί με τίποτα αφού φοβάται να ξαναφιλήσει κοπέλα.

Μάλιστα την μήνυσε για 87.000 λίρες.

Δέκα λόγοι να είσαι εργένης


Δέκα λόγοι να είσαι εργένης


Υπάρχουν δύο τύποι γυναικών. Οι κατάλληλες για γάμο. Κι όλες οι υπόλοιπες. Οι εργένηδες στοχεύουν στη δεύτερη κατηγορία, γιατί θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Σας παρουσιάζουμε τους δέκα λόγους για τους οποίους οι άνδρες προτιμούν την ελευθερία τους

1. Οχι πια γάμος-μόνο σεξ

Τέρμα οι εποχές, όπου το «ανεπανόρθωτο» σήμαινε στην καλύτερη γάμο και στη χειρότερη σπασμένα πλευρά. Τώρα η τακτική είναι απλή. Κυκλοφορείς. Σε μπαρ, δουλειά, γυμναστήριο ή και στο μανάβικο για να καμακώσεις από μαριδούλα μέχρι καρχαρία. Η παρτίδα είναι ανοιχτή κι εσύ δεν έχεις παρά να κάνεις call.

2. Για πάντα φίλοι

Το σχέδιο είναι απλό, λιτό και απέριττο. Σπιτώνεις μεν, απολαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ανέσεις τύπου φαγητό, πλυμένα ρούχα, καθαρό σπίτι και 24 hour διαθέσιμο sex. Δεν υπόσχεσαι τίποτα δε, μόνο αφήνεις την εξής υπόνοια «αν είσαι άξια να ανοίξεις σπίτι, αυτή είναι η δοκιμασία σου».

3. Με 700 ευρώ δεν παίζει γάμος

Αν είσαι ο Μπερλουσκόνι ή ο Αμπράμοβιτς, η διατροφή περνάει στα ψιλά. Με μια θαλαμηγό, μία βίλα κι ένα χαρτζιλικάκι διακοσίων χιλιάδων per month, ξεμπερδεύεις. Επίσης γράφεις στα λουστρινάτα υποδήματά σου, το τι θα πεί ο περίγυρος. Εάν όμως είσαι γνήσιο τέκνο της γενιάς των 700 ευρώ παραμένεις εργένης.

4. Άσε και βλέπουμε

Οι άντρες σήμερα περιμένουν να είναι οικονομικά έτοιμοι να κάνουν παιδιά. ‘Εχεις κοράκλα, διάδοχο ή και τα δύο. Κύριο μέλημά σου είναι να τρέφονται καλά, να μη κρυώνουν και να μη στερηθούν το διαρκείας τους από μικρή ηλικία. Αν δεν είσαι σε θέση να τους προσφέρεις τα βασικά, μη τα κάνεις.

5. Καλά να 'μαστε

Ο γάμος απαιτεί πολλές αλλαγές και συμβιβασμούς στη ζωή των αντρών. Λίγο είναι να πετάς τη μπλούζα σου στο πάτωμα και μετά να μη μπορείς να βρείς σε ποιο συρτάρι έχει μετακομίσει; Λίγο είναι να βλέπεις champions league, με διαλείμματα για sex and the city; Λίγο είναι να κρέμεσαι πάνω απ’ το κινητό, σαν συνεργάτης της Τσαπανίδου, και να εξηγείς ότι σου «Συμβαίνει τώρα»;

6. Περιμένοντας τη Σταχτοπούτα

Αβάδιστα ζητείται κατάλληλη, έχουσα τα εξής δύο προσόντα: οικονομική ανεξαρτησία και ικανότητα φροντίδας νοικοκυριού. Προσφέρεται πλήρης απασχόληση, ασφάλιση και bonus sex. Η λιγότερη δυνατή υστερία για το «πότε θα γίνω μάνα» θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.

7. Στην πρέσσα

Αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερες κοινωνικές πιέσεις για γάμο. Αγνοούν λέξεις, όπως σιτεμένη, ράφι, καμπανάκι, γεροντοκόρη. Αντιθέτως γνωρίζουν άλλες, όπως γυναικάς, μπαρ, γοητευτικός, μάγκας, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε οικογενειάρχης, τραπέζι, υπευθυνότητα, πατέρας.

8. Εκτός απ' τη Μπελούτσι... 'Αντε και τη Τζολί

Δεν θα παντρευόντουσαν γυναίκα που είναι ήδη μητέρα. Δεν είναι το φαγητό το πρόβλημα, αλλά το εξαναγκαστικό επιδόρπιο. Εξαιρούνται η Μπελούτσι κι η Τζολί, για τις οποίες κάθε εργένης θα «έτρωγε τα σάντουιτς όλου του κόσμου» . Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση, κατά την οποία ο εργένης επιθυμεί να χάσει την ελευθερία του κι ας το πληρώσει.

9. Σπίτι μου, σπιτάκι μου

Θέλουν να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι πριν αποκτήσουν μια σύζυγο. Οι σωστές προδιαγραφές του σπιτιού περιλαμβάνουν πισίνα ή τζάκι, μεγάλη βεράντα, άνετο σαλόνι και πολλά υποσχόμενο κρεβάτι. Η λάθος προδιαγραφή είναι το αντικλείδι της μαμάς του.

10. Καλά σαράντα

Θέλουν να απολαύσουν την εργένικη ζωή όσο περισσότερο μπορούν. Δε λογοδοτούν πουθενά. Μπορούν να αναγάγουν τις συνήθειές τους σε επιστήμη και φιλοσοφία ζωής, που συνοψίζεται στη έκφραση εργένικη ζωή. Μέχρι τα σαράντα είναι καλά. Μετά μπλέκεις σε περιπέτειες τύπου να σε κυνηγάει ο πατέρας της, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο καλύτερός σου φίλος.

Τα 5 μεγαλύτερα λάθη




Τα 5 μεγαλύτερα λάθη

Αν το παίζεις καλό παιδί, είσαι επίμονος με το θέμα του sex, γίνεσαι κτητικός, έχεις καβούρια στις τσέπες ή πάσχεις από το σύνδρομο των πρώην, τότε σίγουρα το 'χεις χάσει το παιχνίδι. Δες πως μπορείς ν' αποφύγεις τέτοιες συμπεριφορές για να μην φύγει τρέχοντας.

Την είδες σ’ ένα μαγαζί που συχνάζει, κατάφερες και πήρες το τηλέφωνό της, βγήκατε και πρώτο ραντεβού και μετά έγινε καπνός. Αν δεν θες να ζήσεις το παραπάνω παράδειγμα καλό θα ήταν να αποφύγεις κάποιες συμπεριφορές.

Το πολύ το κύριε ελέησον…

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες τρελαινόμαστε για κομπλιμέντα. Μας αρέσει ν’ ακούμε πόσο όμορφες είμαστε, πόσο σέξυ δείχνουμε στο καινούριο μαύρο φόρεμα κτλ. Αλλά μην το παρακάνεις. Το να είσαι τόσο καλός από την αρχή, να γελάς με ότι αστείο κι αν πει(ακόμα κι όταν και η ίδια ξέρει ότι δεν είναι αστείο) και να κάνεις πάντα «ότι θες εσύ μωρό μου» είναι κουραστικό. Σ’ αυτή την περίπτωση μια γυναίκα σκέφτεται κάπως έτσι: ή ότι παραείσαι καλό παιδί ή ότι είσαι τόσο απελπισμένος! Κανένα από τα δύο δεν σε κολακεύει, όποτε χαλάρωσε. Μας αρέσει η πρόκληση, όποτε άσε να τα κερδίσει όλα αυτά. Άσε που θα τα εκτιμήσει πραγματικά τότε.

Το sex δεν είναι το παν

Ξέρουμε ότι σίγουρα σκέφτεσαι πότε θα μας βρεθείτε σ’ ένα κρεβάτι. Και πίστεψέ με θα την ενοχλούσε αν δεν το σκεφτόσουν. Αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις εμφανές. Είναι λογικό όταν σε γνωρίζει μια κοπέλα να προσπαθεί να καταλάβει τι θες από εκείνη. Αν δώσεις μεγάλη βάση στο sex θα πιστέψει ότι μόνο αυτό θες. Μην πιέσεις καταστάσεις. Άφησέ την και θα καταλάβεις πότε ήρθε η ώρα(και πολύ πιο σύντομα απ’ ότι πίστευες).

Μην γίνεις κτητικός
Είστε μαζί δυο βδομάδες και σου λέει ότι σήμερα έχει κανονίσει να βγει με τα παιδιά απ’ το γραφείο, μόλις σχολάσει. Κάθεσαι σπίτι, παίζεις playstation για να περάσει η ώρα κι αύτη ούτε ένα σημάδι ζωής δεν δίνει. Αρχίζεις τα τηλέφωνα, μηνύματα, παρακολουθείς τη σελίδα της στο facebook κτλ. Χαλάρωσε! Όχι μόνο δεν θα το θεωρήσει χαριτωμένο, αλλά θα φύγει τρέχοντας. Κι αν την επομένη μέρα σου λέει για το πόσο ωραία πέρασε χτες το βράδυ, ενώ εσύ έχεις γίνει πράσινος από τη ζήλια σου που υπήρχαν κι άντρες στην παρέα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την ακούσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην πορεία θα θέλει να περνάει περισσότερη ώρα μαζί σου παρά με τα παιδιά απ’ το γραφείο.

Καβούρια στις τσέπες
Ναι μας αρέσει να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητες. Και ναι θέλουμε να μπορούμε να πληρώνουμε μόνες μας τα έξοδά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θέλουμε να μοιραστούμε το λογαριασμό στο πρώτο ραντεβού. Δυστυχώς πρέπει να πληρώσεις. Δεν είπαμε να την πάς στο πιο ακριβό εστιατόριο της πόλης όπου ένα μπουκάλι κρασί κοστίζει όσο το ενοίκιό σου, αλλά σ’ ένα ωραίο εστιατόριο όπου το πορτοφόλι σου αντέχει ένα γεύμα για δύο.

Σύνδρομο των πρώην

Το γυναικείο μυαλό δεν είναι τόσο διεστραμμένο όσο το δικό σου. Δεν μας εξιτάρει η ιδέα να είμαστε η αιτία που ξεπέρασες την πρώην και που καταφέραμε να μπούμε στο top 10 των γυναικών που πέρασαν από τη ζωή σου. Προτίμησε να μην αναφέρεις πόσο όμορφη ήταν η πρώην σου ή πόσο νευριασμένος είσαι που σε παράτησε ή πόσο χαρούμενος που την ξεφορτώθηκες επιτέλους κτλ. Είναι πολύ βαρετό να το ακούει και σίγουρα θα πιστέψει ότι δεν την έχεις ξεπεράσει. Αν πάσχεις από το σύνδρομο των πρώην ξέχνα τα ραντεβού, τα εστιατόρια και τις ρομαντικές βραδιές και πήγαινε γυμναστήριο.

Αριθμολογία

Αριθμολογία
Η χρησιμότητα των αριθμών προηγείται χρονολογικά των γραμμάτων και η φιλοσοφία της Αριθμολογίας είναι πολύ παλιά. Οι αριθμοί κι οι αριθμητικές αξίες των γραμμάτων αναλύθηκαν για τα συμβολικά τους νοήματα και τους μεταφυσικούς κραδασμούς τους. Ιδιαίτερης σπουδαιότητας είναι η ανάλυση του ονόματος του ατόμου, καθώς το όνομα περικλείει τα πλέον σημαντικά κλειδιά για τα γνωρίσματα του χαρακτήρα και τις προδιαθέσεις των ψυχολογικών δομήσεων.
Ο βασικός τύπος της αριθμολογίας περικλείει το άθροισμα των αριθμών της ημερομηνίας της γέννησης μαζί με το έτος γέννησης, για να δώσει έναν απλό αριθμό, το "μονοπάτι της ζωής". Συνεπώς το άθροισμα των ισοδύναμων γραμματοαριθμητικών αποδόσεων του αλφαβήτου για να επιτευχθεί ένας απλός αριθμός της "έκφρασης" του προσώπου.
Πυθαγόρας, ο Δάσκαλος των μαθηματικών της Αρχαίας Ελλάδας, του οποίου τα θεωρήματα της γεωμετρίας είναι ακόμα χρήσιμα στους τωρινούς μελετητές, ήταν επίσης ένας μεγάλος διδάσκαλος της Αριθμολογίας. Το Πυθαγόρειο σύστημα της Αριθμολογίας χρησιμοποιούσε τον ακόλουθο χάρτη για να βρεθούν οι αριθμολογικές αξίες κάθε γράμματος.


Το Πυθαγόρειο Σύστημα
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Α Β Γ Δ Ε ς Z H Θ
Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π .
Π Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω .


Οι έννοιες των αριθμών

Ο Αριθμός 1

Ο αριθμός ένα, είναι ο αριθμός των αρχών. Όλα τα πράγματα έρχονται από το ένα και ξαναγυρνούν στο ένα και καθετί που είναι διαιρετό από το ένα έχει τις ρίζες του στο ένα. Το ένα ακόμα, σημαίνει απομόνωση. Αν ο αριθμός σας εξισώνεται με το ένα, έχετε τη δυνατότητα να είστε αυταρχικός και δραστικός. Μπορείτε να είστε ένας γενναιόδωρος σύμμαχος ή ένας αλύπητος ανταγωνιστής.

Ο Αριθμός 2

Το δύο είναι το αντίθετο του ένα κι απεικονίζει τη δυαδικότητα. Το δύο είναι υπομονητικό και συμπονετικό. Αν το δύο εμφανίζεται στους αριθμούς σας, μπορείτε θεωρήσετε δεδομένο ότι είστε μια υπομονητική φύση. Ευγένεια είναι επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό του δύο, όπως έλξη, ρομαντισμός, ηρεμία, κλπ.

Ο Αριθμός 3

Το τρία θεωρείται ο πλέον τυχερός από τους αριθμούς. Ένα άτομο που έχει το τρία σαν βασικό αριθμό, όπως στα γενέθλιά του, θα βελτιώνεται από άτομα όπως το ένα που είναι πνευματώδη, έξυπνα και επιτυχημένα. Αν το τρία εμφανίζεται στους αριθμούς σας, μπορεί να έχετε πρόβλημα εστιάσεως ή μια εργασία με άλλα ενδιαφέροντα.

Ο Αριθμός 4

Το τέσσερα είναι το πλέον θεμελιώδες από όλους του αριθμούς. Είναι η θεμελίωση όλων των σταθερών υποθέσεων. Είναι κατ' ουσία άθραυστος και πολύ αδιάσπαστος. Αν το τέσσερα βρίσκεται στους αριθμούς σας, είστε ολοκληρωμένος και πρέπει να χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις σας για τον εαυτό σας.

Ο Αριθμός 5

Το πέντε είναι ο αριθμός που πάντα δραστηριοποιείται. Το πέντε είναι πολύ πολυπράγμων στο σημείο να ανακατεύεται σε θέματα άλλων και μπορεί να γίνει μια μικρή άμβλυνση σε μια κακή ημέρα. Άλλα χαρακτηριστικά είναι η καιροσκοπία, απεραντοσύνη, ερωτική δραστηριότητα και δογματικότητα.

Ο Αριθμός 6

Το έξι είναι το αντίθετο του πέντε. Υπάρχει μεγάλη ισορροπία σ’ αυτόν τον αριθμό και είναι ο πλέον τέλειος αριθμός, κάτι που έχει περιγράψει ο Πυθαγόρας. Αν το έξι εμφανίζεται στους αριθμούς σας, απεχθάνεστε τις χαώδης καταστάσεις, κάθε σύγχυση και φιλονικία. Τα έτη που ο αριθμός τους αθροίζεται σε έξι, είναι καλά για νέες ενάρξεις, όπως επιχειρήσεις, εργασίες ή γάμος.

Ο Αριθμός 7

Το επτά έχει αρκετές συγγένειες με πνευματικά γεγονότα, θετικά και αρνητικά. Αν το επτά εμφανίζεται στους αριθμούς σας, είστε ολοκληρωμένος και τείνετε στο διαλογισμό, το μυστικισμό και την προφητική ικανότητα. Συνήθως, δαπανάτε πολύ χρόνο στο να σκέπτεστε τα βαθύτερα νοήματα της ζωής και μερικές φορές κλεινόσαστε στον εαυτό σας.

Ο Αριθμός 8

Η εστίαση του οκτώ είναι υλικές επεκτάσεις και οικονομικές δραστηριότητες. Είναι ένας πανίσχυρος αριθμός για απόκτηση χρημάτων και υλικών αγαθών. Αν το οκτώ εμφανίζεται στους αριθμούς σας, έχετε σπουδαίους στόχους και αποτυχίες. Το οκτώ περιγράφει τη “νέα ζωή" και τις “νέες ενάρξεις". Ο κύριος κραδασμός του οκτώ είναι οι επιχειρήσεις. Δεν βασίζεται στην τύχη, η επιτυχία έρχεται με επιδέξια σχέδια. Το μήνυμα της αθανασίας και της ζωής μετά το θάνατο εμφανίζεται στα πρώτα νοήματα του οκτώ.

Ο Αριθμός 9

Ο μεγαλύτερος "διανοητικός" αριθμός, το εννέα, είναι ένα κρυμμένο δώρο για το άτομο το οποίο φέρει αυτόν τον αριθμό. Είναι ο αριθμός του "πλησιάσματος της αποπεράτωσης και τελειότητας". Οι εστιάσεις του εννέα είναι ο αγώνας για τους άπορους και λιγότερα τυχερούς. Αν εμφανίζετε αυτόν τον αριθμό, ο χαρακτήρας σας έχει πάθη, ισχυρά συναισθήματα και άλλα ακραία συναισθήματα.

Ο Αριθμός 11

Αυτός είναι ένας ηγέτης αριθμός. Ο μυστικισμός και το πνευματικό αίνιγμα είναι το πεπρωμένο του ένδεκα. Αν το ένδεκα εμφανίζεται στους αριθμούς σας, κρίνεστε από υλιστές και ακολουθείστε από ερευνητές. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το μεγαλύτερο γνώρισμα του χαρακτήρα σας, αυτός ο αριθμός προσθέτει ένα χαρισματικό στοιχείο. Μπορείτε να παρακινείτε άλλους σε εμπνεύσεις. Ο αριθμός ένδεκα υπονοεί ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε τις βαθύτερες ανάγκες σας αφιλοκερδώς μέσα από ορισμένα είδη εξυπηρετήσεων στην ανθρωπότητα.

Ο Αριθμός 13

Το δέκα-τρία είναι η υψηλότερη δόνηση του τέσσερα. Η Αγάπη για τον κόσμο περιστρέφεται γύρω αυτόν τον αριθμό και είναι ο μέγιστος αλτρουιστής αριθμός από όλους.

Ο Αριθμός 22

Το είκοσι-δύο είναι ένας πανίσχυρος αριθμός που επενεργεί κατ’ ευθείαν στο υλικό σας επίπεδο. Μερικές φορές καλείται ο Κύριος Οικοδόμος, γιατί μπορεί να δημιουργήσει τεράστια επιτεύγματα στο κόσμο και διεθνή προτερήματα αποδεικνύουν τις σταθερότητες και επιδεξιότητες του είκοσι-δύο.

Ο Αριθμός 33

Ο αριθμός τριάντα-τρία είναι ο αριθμός των μεγαλειωδών πνευματικών αναπτύξεων. Τα βαθύτερα νοήματά του είναι μυστηριώδη και πρέπει να ανακαλύπτονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου που φέρει αυτόν το αριθμό.





weather -ΚΑΙΡΟΣ-