Συνολικές προβολές σελίδας

"Print this page"

music

kersoras

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΎΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΌΣΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ ΜΟΥ ΆΡΕΣΑΝ Ή ME ΆΓΓΙΞΑΝ -ΠΙΟ ΒΑΘΙΆ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΈΣΟΥΝ Ή ΑΓΓΊΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΌ ΕΣΑΣ!!!

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΑ ΤΗΣ TV

ΝΕΑ ΤΗΣ TV


Σχέδιο επανατοποθέτησης του ΑΝΤ1 στην τηλεοπτική αγορά με την αλλαγή χαρακτήρα του Μακεδονία TV επεξεργάζονται οι επιτελείς του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν στην απόφαση να αλλάξουν πλήρως το Μακεδονία TV, που θα μετονομαστεί σε ΑΝΤ2 και θα μεταδίδει ταινίες και σειρές κατά τα πρότυπα των κινηματογραφικών καναλιών της Nova, μόνο που σε αντίθεση με τη συνδρομητική TV θα παρέχει το περιεχόμενο αυτό δωρεάν. Το λανσάρισμα του νέου προγράμματος θα γίνει έως τον Μάρτιο και ο στόχος είναι προφανής: η δημιουργία ενός εναλλακτικού πόλου τηλεθέασης, που θα συγκεντρώνει έσοδα κόβοντας μερίδια από τους υπόλοιπους σταθμούς, με στόχο να απευθύνεται στη διαφημιστική αγορά προτείνοντας διαφήμιση σε διαφορετικούς σταθμούς.

Στον ΑΝΤ1 πιστεύουν πως με τη δημιουργία του ΑΝΤ2, με διαρκή, free to air, μετάδοση ταινιών και σειρών, έχοντας τη συμφωνία με τη FOX, θα μπορέσουν να διαμορφώσουν τον εναλλακτικό πόλο για τον τηλεθεατή, ο οποίος όταν τα μεγάλα κανάλια μεταδίδουν ομοειδές πρόγραμμα (Mega - ANT1 / Alter - Alpha - Star), αν δεν έχει Νova, αισθάνεται πως δεν διαθέτει άλλη επιλογή. Το πλεονέκτημα για την οικογένεια Κυριακού είναι πως διαθέτει ήδη τον τηλεοπτικό σταθμό και το επιπλέον κόστος δημιουργίας άλλου προγράμματος θα είναι περιορισμένο εφόσον θα μπορεί να αξιοποιεί τις υφιστάμενες συμφωνίες με τα στούντιο και να μεταδίδει τις ταινίες που δεν προβάλλει στον ΑΝΤ1 ή να κάνει στον ΑΝΤ2 τη δεύτερη προβολή τους. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις τους... (Παρόν)


...το επιπλέον κόστος για ένα τέτοιο πρόγραμμα θα κινηθεί περίπου στα 5-6 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Με αυτό το δεδομένο, πρόθεσή τους είναι να «σπάσουν» τις τιμές στην αγορά και να πουλάνε πακέτο, σε μία τιμή, τους δύο σταθμούς, σαν ένα κανάλι με αθροιστική θεαματικότητα που θα ξεπερνά το 20%, άρα και το Mega. Ο διαφημιζόμενος δηλαδή θα «αγοράζει» ένα κανάλι (ΑΝΤ1) και θα παίρνει δύο (ΑΝΤ1, ΑΝΤ2).


Αν το σχέδιο υλοποιηθεί, η διπλή παρουσία του Ομίλου ΑΝΤ1 στη διαφημιστική αγορά εκτιμάται πως θα επιταχύνει τις εξελίξεις για τη συγκρότηση τηλεοπτικών ομίλων, όπως ακριβώς έγινε και με το ραδιόφωνο.

Έτσι εκτιμούν πως θα ανοίξει ο δρόμος για πιθανές συνεργασίες, όπως αυτή του Mega με το Star, στα οποία κοινός παρονομαστής είναι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη.

Σε ένα τέτοιο τοπίο –αν διαμορφωθεί πάντοτε– ΝΕΤ, Alter και ΣΚΑΪ καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στη διαφημιστική αγορά.


Κι όλα αυτά καθώς η πλευρά του Θ. Κυριακού θεωρεί πως ένα μέρος της διαφήμισης που χάνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί λόγω της κρίσης δεν θα επανέλθει στην τηλεόραση τα επόμενα χρόνια, αλλά θα κατευθυνθεί στο διαδίκτυο.

Εκεί προσδιορίζεται και η επόμενη κίνηση του ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα υπάρχει ενδιαφέρον για τη γερμανική αγορά, με στόχο την εξαγορά μιας μεγάλης ιντερνετικής εταιρείας. Στόχος του Θ. Κυριακού είναι να αποκτήσει ισχυρή τεχνογνωσία στο internet και όχι να φτιάξει και ελληνική εταιρεία, ώστε να απευθυνθεί άμεσα στην παγκόσμια αγορά του διαδικτύου, μεταφέροντας μεταξύ άλλων το προϊόν του Ομίλου ΑΝΤ1 στο internet.

H τρισδιάστατη τηλεόραση θα πάρει μεγάλες διαστάσεις

H τρισδιάστατη τηλεόραση θα πάρει μεγάλες διαστάσεις

Ένα εντυπωσιακό κύμα τηλεοράσεων 3D σαρώνει τη μεγάλη Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES), με τους κατασκευαστές να ελπίζουν ότι η τεχνολογία θα ανοίξει νέα εποχή στην οικιακή ψυχαγωγία. Όλες οι μεγάλες εταιρείες παρουσίασαν μοντέλα τηλεοπτικών δεκτών 3D αλλά και προδιαγραφές για τη μετάδοση και προβολή τηλεοπτικού σήματος που δίνει την ψευδαίσθηση του βάθους. Οι κατασκευαστές αναμένουν ότι η τρισδιάστατη τηλεόραση θα δημιουργήσει φέτος μια εντελώς νέα αγορά. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε την Πέμπτη κατά τα εγκαίνια της CES, στη διάρκεια του 2010 θα πωληθούν στις ΗΠΑ 3,4 εκατομμύρια τρισδιάστατοι τηλεοπτικοί δέκτες. (in)

Η τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια, θα μπορούσε όμως να γνωρίσει ευρεία εξάπλωση τα επόμενα χρόνια, όπως προοιωνίζει η μεγάλη επιτυχία τρισδιάστατων ταινιών σαν το Avatar του Τζέιμς Κάμερον.

«Όσον αφορά την οικιακή ψυχαγωγία, δεν υπάρχει καμιά εμπειρία σαν το 3D» σχολίασε στο AFP ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Χάουαρντ Στρίνγκερ.

Η εταιρεία του θα λανσάρει φέτος μια σειρά τηλεοπτικών δεκτών που θα συγχρονίζονται με τα ειδικά «γυαλιά ενεργού κλείστρου» για τρισδιάστατη προβολή.

Η ψευδαίσθηση του βάθους δημιουργείται με διαφορετικό τρόπο στα συστήματα των επιμέρους κατασκευαστών, συνήθως όμως οι θεατές πρέπει να φορούν ειδικά γυαλιά με τα οποία κάθε μάτι βλέπει την εικόνα υπό ελαφρώς διαφορετική εικόνα λήψης.

Η Sony συνεργάζεται επίσης με το Discovery και την IMAX για τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου 3D και έχει συνάψει συμφωνία με την ESPN για τη ζωντανή μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου και γκολφ σε τρεις διαστάσεις.

Η Samsung συνεργάζεται με τη DreamWorks Animation (Shrek) και ετοιμάζει «μια πλήρη πρόταση οικιακής διασκέδασης 3D» που περιλαμβάνει ειδικό τηλεοπτικό δέκτη, 3D Blu-ray και «κομψά 3D γυαλιά ενεργού κλείστρου».

Η Toshiba, επίσης, παρουσίασε στη CES την τηλεόραση Cell TV που μετατρέπει το απλό ψηφιακό σήμα σε 3D.

Επίπεδες τηλεοράσεις 3D επέδειξαν και η Mitsubishi και ηLG.

Η Panasonic, αναφέρει το BBC, παρουσίασε τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών DirectTV για τη δημιουργία τρισδιάστατων τηλεοπτικών καναλιών που θα αυξήσουν τη ζήτηση για τους ανάλογους δέκτες.

Προφανώς οι κατασκευαστές αναμένουν ότι η τρισδιάστατη τηλεόραση θα δημιουργήσει φέτος μια εντελώς νέα αγορά. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε την Πέμπτη κατά τα εγκαίνια της CES, στη διάρκεια του 2010 θα πωληθούν στις ΗΠΑ 3,4 εκατομμύρια τρισδιάστατοι τηλεοπτικοί δέκτες.

Υπάρχουν όμως και πιο συντηρητικές εκτιμήσεις. Όπως εκτιμά στο AFP ο Τζέιμς ΜακΚουίβι, αναλυτής της Forrester Reserch, είναι αμφίβολο ότι οι καταναλωτές θα σπεύσουν να αγοράσουν τα ακριβότερα 3D μοντέλα, δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί μόλις αγόρασαν τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας.

Digea έφτασε στην Θεσσαλονίκη!


Η Digea έφτασε στην Θεσσαλονίκη!

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Την Πέμπτη 14/1 θα ξεκινήσει το ελεύθερο πακέτο της Digea από την Θεσσαλονίκη για την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, όπως: Κατερίνη, Έδεσσα, Κιλκίς. Από τεχνικής πλευράς όλα είναι έτοιμα στην Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη λοιπόν οι δίαυλοι συχνοτήτων 25 και 29 UHF, θα περάσουν άμεσα στην Digea, για τις ψηφιακές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και Φιλίππειου, σε δίκτυο SFN.

Θα προηγηθεί το switch off όλων των αναλογικών εκπομπών των ιδιωτικών καναλιών από το Φιλίππειο: Alter (25UHF), Μακεδονία TV(29UHF), Skai(36UHF), Ant1(46/65UHF), Star (59UHF), Mega(61/31UHF) και Alpha(66UHF).

Παράλληλα με την ψηφιακή εκπομπή της Digea, θα συνεχιστούν κανονικά όλες οι υπάρχουσες αναλογικές εκπομπές μόνο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Έτσι όλοι οι τηλεθεατές που τροφοδοτούνται με σήμα από το Φιλίππειο θα πρέπει να προμηθευτούν άμεσα επίγειο ψηφιακό δέκτη mpeg-4. Ήδη η Digea έχει πιστοποιήσει μηχανήματα για την ιδανική λήψη του πακέτου της. Με την έλευση της Digea οι κάτοικοι των Δήμων Πολίχνης και Συκεών θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα λήψης που έχουν μέχρι σήμερα.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ενημέρωση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Καλώς ήλθατε στην υπηρεσία ενημέρωσης για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση
κοινωνικής αλληλεγγύης (άρθρο 1 ν.3808/10-12-2009 ΦΕΚ Α 227) έτους 2009.

Η υπηρεσία ενημερώνει τους πολίτες που δικαιούνται την ενίσχυση αυτή
με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία διαχειρίζεται η Γ.Γ.Π.Σ,
όπως αυτά υπάρχουν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικ. έτους 2009.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης από τη Γ.Γ.Π.Σ. είναι οι φορολογούμενοι,
οι οποίοι κατά το οικονομικό έτος 2009, βαρύνονταν φορολογικά
από ένα τουλάχιστον πρόσωπο,
των περιπτώσεων β΄, γ΄, δ΄, ε΄ και η΄
(τέκνα) του άρθρου 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994,

ΦΕΚ 151 Α΄), εφόσον το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει
κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω στις κατηγορίες Ε και ΣΤ΄
(εισόδημα από μισθωτή εργασία ή και αγροτικές εκμεταλλεύσεις)
του άρθρου 4 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
και δεν υπερβαίνει τα ποσά που ορίζονται στον πίνακα του άρθρου 1
παράγραφος 2 περίπτωση Α του ν.3808/2009.
Τα αποτελέσματα αφορούν τις εκκαθαρισμένες
μέχρι 29 Νοεμβρίου 2009 δηλώσεις.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία επιλέξτε :

Μπειτε εδω, δωστε το αφμ σας.

https://www.gsis.gr/taxisnet/year2009-income-epall-search.do

Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων που βαρύνουν φορολογικά τον δικαιούχο ως εξής:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

που βαρύνουν τον δικαιούχο ΑΝΩΤΑΤΟ ΥΨΟΣ συνολικού ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

1

15.000,00

700,00

2

16.500,00

800,00

3

22.000,00

1.000,00

4

23.500,00

1.100,00

5

25.000,00

1.200,00

6 και άνω

26.500,00

1.300,00

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Επιτέλους το internet... στα ελληνικά!

Επιτέλους το internet... στα ελληνικά!

Ήρθε η εποχή της χρήσης των ελληνικών στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις! Ο οργανισμός EURid που
διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Τομέα Ανωτάτου Επιπέδου .eu, ανακοινώνει την
κατοχύρωση των Διεθνοποιημένων Ονομάτων Τομέα! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πλέον οι μόνιμοι
κάτοικοι της Ε.Ε. μπορούν να κατοχυρώσουν ένα όνομα τομέα .eu με χαρακτήρες από όλο το λατινικό,
κυριλλικό και φυσικά ελληνικό αλφάβητο!

Πλέον η διεύθυνση της Αθήνας, για παράδειγμα, θα βρίσκεται εκτός από τη διεύθυνση www.athens.gr
και στο www.Αθήνα.eu. Και οι δυνατότητες είναι αναρίθμητες, τόσες όσες οι ελληνικές ονομασίες που προβάλλονται
μέσω διαδικτύου. Προλάβετε, λοιπόν, γιατί οι κατοχυρώσεις των πρώτων ονομάτων έχουν ήδη αρχίσει!

«Τα Διεθνοποιημένα Ονόματα Τομέα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να αναδείξουν την εθνική τους ρίζα, καθώς και την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα στο διαδίκτυο», επισημαίνει ο Marc Van Wesemael, Γενικός Διευθυντής του EURid.

Η zougla.gr επικοινώνησε μαζί του.

Ο Marc Van Wesemael μίλησε στη zougla.grZougla.gr: Κύριε Marc Van Wesemael,
ποια είναι τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα που παρέχει αυτή η υπηρεσία;

Marc Van Wesemael: Πολλές εταιρείες με παρουσία στο διαδίκτυο παρουσιάζονται με ονόματα τα οποία δεν είναι τα πραγματικά δικά τους, καθώς δεν χρησιμοποιούν τους δικούς τους χαρακτήρες. Υπάρχει έτσι μια μικρή ή μεγάλη παρερμήνευση του Brand name της εταιρείας, το οποίο φυσικά για τους νόμους του μάρκετινγκ μπορεί να αποβεί πιο σοβαρό από όσο ακούγεται! Δεδομένου ότι πλέον το διαδίκτυο αποτελεί νούμερο ένα μέσο προώθησης και προβολής για τις εταιρείες, αυτή η υπηρεσία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.


Οι χρήστες από το εξωτερικό, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τους συγκεκριμένους χαρακτήρες της εκάστοτε γλώσσας, πώς θα βρίσκουν τις διευθύνσεις;


Η ηλεκτρονική διεύθυνση θα υπάρχει φυσικά και στην υπάρχουσα έκδοσή της, δηλαδή με λατινικούς χαρακτήρες, οπότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το νόημα είναι ότι πλέον οι κάτοικοι των χωρών αυτών που χρησιμοποιούν αλφάβητα όπως το δικό σας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να γράψουν σε μια ξένη για αυτούς γλώσσα!


Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να δημιουργηθεί αυτή η δυνατότητα;


Ήταν θέμα των web browsers, όπως του explorer, οι οποίοι δεν υποστήριζαν τη χρήση των χαρακτήρων αυτών των γλωσσών. Όμως, εδώ και έναν χρόνο περίπου, ο explorer χρησιμοποιώντας έναν μαθηματικό αλγόριθμο μπορεί και μετατρέπει τους συγκεκριμένους χαρακτήρες, ώστε να τους αναγνωρίζει! Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία αυτής της υπηρεσίας για την οποία συζητάμε.

Αυτή η δυνατότητα ανοίγει το δρόμο και για τη χρήση ελληνικών χαρακτήρων και στην κατάληξη της ηλεκτρονικής διεύθυνση, για παράδειγμα www.ζούγκλα.ελλάς;

Ακόμη αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά έχουν ξεκινήσει ήδη διαδικασίες για να υπάρχει και αυτή η δυνατότητα! Τα κράτη θα μπορούν να
δηλώνουν τις καταλήξεις τους και να αξιοποιήσουν αυτή την υπηρεσία κάποια στιγμή μέσα στο 2010.


Ποια είναι η ανταπόκριση που έχετε εκλάβει μέχρι τώρα από τους ενδιαφερόμενους;


Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον! Αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να «ανεβάσουμε» περίπου 100.000 καταχωρήσεις,
πολλές από αυτές από τη χώρα σας. Τα κράτη έχουν προτεραιότητα στον καθορισμό των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και
αποτελούν και τον μεγαλύτερο ενδιαφερόμενο μέχρι αυτή την ώρα, ωστόσο, σύντομα εκτιμάμε ότι θα ακολουθήσει
και ο ιδιωτικός τομέας και όλοι οι υπόλοιποι φορείς.

Θεωρείτε αυτή τη δυνατότητα που ανοίγεται στο διαδίκτυο αρκετά σημαντική, ώστε να βοηθήσει στη διατήρηση των εθνικών γλωσσών και της κουλτούρας της εκάστοτε χώρας;

Κοιτάξτε, εμείς είμαστε απλά οι εκτελεστές αυτού του προγράμματος και δεν καθορίζουμε την πολιτική του. Όμως, συμφωνώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις τη δυνατότητα να εκφράζεσαι στη γλώσσα σου, ειδικά για όλους τους φορείς που πρέπει να σκέφτονται παγκόσμια και τοπικά την ίδια στιγμή. Ο κόσμος είναι υπερήφανος για τη χώρα του, θέλει να χρησιμοποιεί τη μητρική του γλώσσα και να το κάνει σωστά, χρησιμοποιώντας όλους τους ιδιωματισμούς που κάνει τις χώρες να ξεχωρίζουν. Πλέον αυτό γίνεται!

Πρόβλημα λειτουργίας στα Windows 7

Σε κακόβουλο λογισμικό έχει αποδοθεί το πρόβλημα που προέκυψε στη λειτουργία των Windows 7.

Έχοντας ήδη λάβει το παρατσούκλι «η μαύρη οθόνη του θανάτου», το πρόβλημα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση
μαύρης οθόνης μετά την είσοδο του χρήστη στο σύστημα. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε κάποιο
update ασφαλείας του λειτουργικού, ωστόσο στη συνέχεια η εκδοχή αυτή αποκλείστηκε.

Αναφορές κάνουν λόγο ότι το πρόβλημα επηρεάζει και τα λειτουργικά των Vista και XP. Σε δημοσίευση στο blog της,
η Microsoft επισημαίνει ότι μετά από έρευνες βρήκε ότι οι ενημερώσεις ασφαλείας του μήνα Νοεμβρίου δεν ευθύνονται
για το ζήτημα και ότι πιθανότερο είναι το πρόβλημα να οφείλεται σε malware.

Οι αρχικές αναφορές για πρόβλημα στο λειτουργικό λόγω update της Microsoft έγιναν από την εταιρεία λογισμικού Prevx,
η οποία ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε τη δήλωση της, μετά τις έρευνες της Microsoft.

Η αμερικανική εταιρεία εξέδωσε ειδική ενημέρωση λογισμικού που επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα, ενώ πολλοί χρήστες
έχουν αναγκαστεί να εγκαταστήσουν εκ νέου το λειτουργικό προκειμένου να απαλλαγούν από το πρόβλημα.

SΟS για κινδύνους από τα κινητά !

SΟS για κινδύνους από τα κινητά !- καποιοι" μαγειρευουν" τις ¨έρευνες για την ασφάλεια των κινητών.

«Κινητά τηλέφωνα και όγκοι στον εγκέφαλο: 15 λόγοι ανησυχίας» είναι ο τίτλος μιας νέας έκθεσης με την υπογραφή 43 καταξιωμένων επιστημόνων από 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Οι ερευνητές βάζουν στο στόχαστρο την Ιnterphone, τη μεγαλύτερη επιδημιολογική έρευνα στον τομέα που όμως (αυτο)υπονομεύεται από συνεχείς καθυστερήσεις, και εφιστούν την προσοχή όλων μας.

Η Ιnterphone άρχισε το 2000 από το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο- δομή που εντάσσεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας-, διεξάγεται παράλληλα σε 13 χώρες και θεωρητικά θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2005, μέχρι σήμερα όμως έχουν δημοσιοποιηθεί μόνο 14 προκαταρκτικές έρευνες και τα τελικά, συνδυαστικά πορίσματα ακόμα εκκρεμούν.
Δεν είναι ωστόσο αποκλειστικά αυτές οι καθυστερήσεις που βάζουν σε υποψίες τούς 43 συνυπογράφοντες την έκθεση «Κινητά τηλέφωνα και όγκοι στον εγκέφαλο»- ανάμεσά τους τρεις Έλληνες επιστήμονες, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Αδαμαντία Φραγκοπούλου και Λουκάς Χ. Μαργαρίτης και ο γιατρός- μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Στυλιανός Ζηνέλης.

Οι ερευνητές θεωρούν πως όλες οι προκαταρκτικές έρευνες της Ιnterphone υποβαθμίζουν σκανδαλωδώς τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στον εγκέφαλο εξαιτίας της χρήσης κινητού (αφού φτάνουν να δείχνουν πως το κινητό προστατεύει από τον καρκίνο…) και εντοπίζουν περισσότερα από 10 ελλείμματα στον τρόπο διεξαγωγής της Ιnterphone, από τη μη συμπερίληψη σε αυτήν ανθρώπων κάτω των 20 ετών έως την επικέντρωση σε μόλις τρεις τύπους εγκεφαλικών καρκινικών όγκων.
Παράλληλα, επισημαίνουν (με έμφαση) πως η Ιnterphone λαμβάνει χρηματοδότηση και από τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας(Σημείωση Επιστήμης:Μόνο και μόνο οτι χρηματοδοτούνται απο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας,οι έρευνες αυτές είναι αναξιόπιστες), και παρουσιάζουν διεξοδικά 15 λόγους για τους οποίους πρέπει να μας ανησυχεί η χρήση κινητών (αλλά και ασύρματων σταθερών τηλεφώνων) και 8 μέτρα προστασίας τα οποία μπορούμε να λάβουμε.
Οι δεκαπέντε λόγοι ανησυχίας σύμφωνα με τους επιστήμονες
Έρευνες της ίδιας της βιομηχανίας έδειξαν πως τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσουν όγκους στον εγκέφαλο. Μετέπειτα έρευνες, χρηματοδοτημένες από τη βιομηχανία, επίσης έδειξαν πως η χρήση κινητού αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών της CΤΙΑ, της διεθνούς ένωσης για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες, που παρουσίασε κατ΄ ιδίαν ο επικεφαλής του ερευνητικού της προγράμματος δρ Τζορτζ Κάρλο τον Φεβρουάριο του 1999, η χρήση κινητού αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου. Τρεις από τις πέντε σχετικές έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν την περίοδο 2000-2002 είχαν χρηματοδότηση από τη βιομηχανία. Και οι πέντε εντόπισαν «μη σημαντικό στατιστικά» (σημαίνει πως ο βαθμός βεβαιότητας ότι το συμπέρασμα δεν οφείλεται σε τυχαίους παράγοντες είναι χαμηλότερος του 95%)αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης μιας «στατιστικά σημαντικής» αύξησης κατά 20% του κινδύνου για κάθε χρόνο χρήσης του κινητού.
Τα αποτελέσματα της Ιnterphone που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής δείχνουν σταθερά πως η χρήση κινητού τηλεφώνου για λιγότερο από 10 χρόνια προστατεύει τον χρήστη από τον καρκίνο στον εγκέφαλο.!!!!!

Είτε λοιπόν η χρήση κινητού πράγματι προστατεύει από τον καρκίνο στον εγκέφαλο ή η Ιnterphone είναι τόσο αναξιόπιστη επιστημονικά που καταλήγει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο. Ανεξάρτητες έρευνες δείχνουν πως υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο εξαιτίας της χρήσης κινητού.

Έρευνες Σουηδών επιστημόνων με επικεφαλής τον δρα Λέναρτ Χάρντελ έδειξαν πως για κάθε έτος χρήσης κινητού τηλεφώνου ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 8%, ενώ έπειτα από 10 ή περισσότερα έτη χρήσης υπάρχει κίνδυνος της τάξης του 280%• όμως για τους χρήστες που ήταν έφηβοι ή και μικρότεροι όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν κινητό υπάρχει κίνδυνος της τάξης του 420%.
Παρά τη μεροληπτική επιλογή των συμμετεχόντων και τα λοιπά ελλείμματα της Ιnterphone, εντοπίστηκε στατιστικά σημαντικός κίνδυνος όγκου στον εγκέφαλο εξαιτίας της χρήσης κινητού.

Οι προκαταρκτικές έρευνες εντόπισαν αυξημένο κίνδυνο όταν γίνεται χρήση κινητού για περισσότερο από 10 χρόνια.
Ανεξάρτητες έρευνες δείχνουν τι θα έπρεπε να αναμένουμε αν τα ασύρματα τηλέφωνα προκαλούν πράγματι καρκίνο στον εγκέφαλο.

Θα έπρεπε να αναμένουμε πως όσο πιο μακροχρόνια η χρήση, όσο πιο υψηλή η ακτινοβολία, όσο μεγαλύτερη η έκθεση (χρήση στην ίδια πλευρά της κεφαλής) και όσο πιο νέος ο χρήστης τόσο υψηλότερος ο κίνδυνος. Και πράγματι, τα συμπεράσματα της έρευνας του καθηγητή Χάρντελ, μίας από τις ελάχιστες πραγματικά ανεξάρτητες έρευνες, είναι σύμφωνα ως προς τις αναμενόμενες επιπτώσεις. Ο κίνδυνος όγκων στον εγκέφαλο εξαιτίας της χρήσης κινητού είναι μεγάλος στα παιδιά και όσο πιο μικρό αρχίζει ένα παιδί τη χρήση τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Πρόσφατη σουηδική έρευνα έδειξε 420% αυξημένο κίνδυνο από τη χρήση κινητού και 340% αυξημένο κίνδυνο από τη χρήση ασύρματου σταθερού τηλεφώνου, όταν η χρήση αρχίζει από την εφηβεία ή και νωρίτερα. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η συνήθεια πολλών παιδιών να κοιμούνται με το κινητό ρυθμισμένο στη δόνηση κάτω από το μαξιλάρι, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν SΜS χωρίς να παίρνουν είδηση οι γονείς τους. Τα όρια έκθεσης για τα κινητά τηλέφωνα είναι βασισμένα αποκλειστικά στον κίνδυνο από τη θέρμανση.

Τα κινητά εκπέμπουν με ακτινοβολία μικροκύματα, όπως και οι φούρνοι μικροκυμάτων. Όμως τα όρια έκθεσης που θεσπίζει η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από τη Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία λαμβάνουν ως δεδομένο πως ο μόνος κίνδυνος από την ακτινοβολία μικροκυμάτων προέρχεται από την αύξηση της θερμοκρασίας στον ανθρώπινο εγκέφαλο ή και άλλο μέρος του σώματος.
Έχουν εκδοθεί πολυάριθμες κυβερνητικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από παιδιά.

Η Γαλλία πρόσφατα απαγόρευσε τα κινητά στα δημοτικά σχολεία και σκέφτεται να απαγορεύσει τις διαφημίσεις κινητών που στοχεύουν παιδιά κάτω των 12• Βρετανία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ινδία, Φινλανδία επίσης αποθαρρύνουν επισήμως τη χρήση κινητών από παιδιά.
Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε με πλειοψηφία υπέρ μιας σειράς αλλαγών βάσει των «ανησυχιών για την υγεία που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία».

Τον Απρίλιο του 2009, με ψήφους 559 υπέρ και 22 κατά, το Ευρωκοινοβούλιο αξίωσε μεταξύ των άλλων να αναθεωρηθούν η επιστημονική βάση και η επάρκεια των ορίων έκθεσης και να χρηματοδοτηθεί ευρεία εκστρατεία αφύπνισης με στόχο την ελαχιστοποίηση της έκθεσης των νέων στην ακτινοβολία των κινητών.
Η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί βλάβες στο DΝΑ, αδιαφιλονίκητο αίτιο πρόκλησης καρκίνου.

Όμως κάθε φορά που μια ανεξάρτητη έρευνα το επιβεβαιώνει, ακολουθεί έρευνα χρηματοδοτημένη από τη βιομηχανία με στόχο να σπείρει την αμφιβολία. Όπως σημειώνουν οι συνυπογράφοντες τη νέα έκθεση, «είναι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη τεχνική, σχεδιασμένη να προκαλεί κόπωση στους καταναλωτές, ώστε να είναι πλέον λίγοι αυτοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις».
Έρευνες έχουν δείξει πως η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί διαρροές στον αιματεγκεφαλικό φραγμό.

Ο αιματεγκεφαλικός φραγμός είναι ένα λειτουργικό φράγμα που εμποδίζει την είσοδο τοξικών ουσιών από το αίμα στον εγκέφαλο.
Τα εγχειρίδια χρήσης των κινητών τηλεφώνων προειδοποιούν τους χρήστες να κρατούν το κινητό μακριά ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται.
Το iΡhone της Αpple, για παράδειγμα, προειδοποιεί πως το κινητό έχει δοκιμαστεί με δεδομένη μια απόσταση 15 χι λιοστών από το σώμα, ενώ το ΒlackΒerry 8300 προειδοποιεί πως πρέπει να κρατιέται τουλάχιστον 25 χιλιοστά μακριά από το σώμα- λίγοι χρήστες όμως διαβάζουν τα εγχειρίδια.
Η προειδοποίηση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (FCC) για τα ασύρματα τηλέφωνα.

Η προειδοποίηση που προσαρτά η FCC στην πιο κοινή τεχνολογία ασύρματων τηλεφώνων, την Ψηφιακά Ενισχυμένη Ασύρματη Τεχνολογία (DΕCΤ), δηλώνει πως οι συσκευές πρέπει να τοποθετούνται και να λειτουργούν με μια ελάχιστη απόσταση 20 εκατοστών ανάμεσα στη βάση και το ανθρώπινο σώμα. Διότι οι βάσεις DΕCΤ εκπέμπουν ακτινοβολία- ανάλογη εκείνης των κινητών- 24 ώρες το 24ωρο.
Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων βλάπτει την ανδρική γονιμότητα.

Μία έρευνα έδειξε πως άνδρες που χρησιμοποιούν το κινητό για τουλάχιστον 4 ώρες ημερησίως παρουσιάζουν μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων έως και 59%. Άλλη έρευνα έδειξε αύξηση του κινδύνου καρκίνου των όρχεων έως και 80% σε άνδρες που κρατούν το κινητό στην τσέπη.
Μέτρα προστασίας
Χρησιμοποιείτε ενσύρματο ακουστικό ή τη λειτουργία ανοιχτής ακρόασης για να μιλήσετε- ή στείλτε SΜS. Κρατάτε το κινητό μακριά από το σώμα σας - ποτέ μην το βάζετε σε τσέπες.Αποφεύγετε τη χρήση του κινητού όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, τρένο ή λεωφορείο, καθώς και όταν βρίσκεστε στην εξοχή, μακριά από κεραία: σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις αυξάνεται η ισχύς της ακτινοβολίας. Χρησιμοποιείτε το κινητό σαν αυτόματο τηλεφωνητή. Έχετέ το κλειστό μέχρι να θελήσετε να δείτε ποιος σας έχει καλέσει. Κατόπιν, και εφόσον χρειάζεται, καλέστε χρησιμοποιώντας τα βήματα 5 ή 1. Χρησιμοποιείτε, όποτε είναι δυνατόν, ενσύρματη σταθερή συσκευή αντί για ασύρματο τηλέφωνο- σταθερό ή κινητό.Αποφεύγετε τη χρήση του κινητού στο εσωτερικό κτιρίων, ιδίως εκείνων με μεταλλικό σκελετό.Μην αφήνετε τα παιδιά να κοιμούνται με το κινητό κάτω από το μαξιλάρι ή στο κομοδίνο. Μην αφήνετε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών να χρησιμοποιούν κινητό, εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη.

Νέο SΟS για κινδύνους από τα κινητά !- καποιοι" μαγειρευουν" τις ¨έρευνες για την ασφάλεια των κινητών.

ΠΗΓΗ:http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/12/ss-15-43-14.html

2012 με Windows 8, Windows & Software




Όπως δείχνει επίσημο σχεδιάγραμμα της Microsoft, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας αναμένεται να είναι έτοιμο για διάθεση μέσα στο 2012

Το σχεδιάγραμμα αναρτήθηκε από το website Microsoft Kitchen, στο Professional Developers Conference της εταιρείας, που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στο Los Angeles. Παρόλο που, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Microsoft δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα Windows 8, το σχεδιάγραμμα παραδόθηκε στους συνεργάτες της εταιρείας.

Το σχεδιάγραμμα είναι παρόμοιο με το διάστημα μεταξύ των Windows Vista και των Windows 7, παρόλο που η πρώιμη επιτυχημένη πορεία των Windows 7 υποδηλώνει ότι η Microsoft δεν χρειάζεται να βιαστεί για τη διάθεση ενός νέου λειτουργικού.

Η εταιρεία έδωσε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά της για τα Windows 8, αν και στοιχεία έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν. Λίγες εβδομάδες πριν, ένας ερευνητής της Microsoft είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία εργάζεται για τη δημιουργία Windows 8 kernel στα 128-bit, ξεπερνώντας τις εκδόσεις 32 και 64-bit των Windows 7.


πηγη:http://www.pcw.gr/Article/News-General-Windows-Software/Windows_8_operating_system_Microsoft_roadmap/242-4765.html

πειρατεία στο διαδίκτυο, νόμος Hadopi

Γαλλία: Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Hadopi κατά του παράνομου κατεβάσματος...

Από σήμερα αρχίζει εφαρμογή του νόμου Hadopi κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο, στην Γαλλία. Ο νόμος των τριών χτυπημάτων (three strikes) όπως είναι και αλλιώς γνωστός υπερψηφίστηκε το 2009 μετά από πολλές εντάσεις στο νομοθετικά και δικαστικά όργανα της Γαλλίας. Προβλέπει πως όσοι χρήστες κατεβάζουν παράνομα από το διαδίκτυο θα λαμβάνουν μία ηλεκτρονική επιστολή (email) από την νεοσύστατη αρμόδια αρχή. Αν επιμείνουν να κατεβάζουν παράνομα θα λαμβάνουν μία γραπτή επιστολή και εάν ακόμα και τότε ο χρήστης συνεχίζει να κατεβάζει τέτοιο υλικό τότε θα οδηγείται ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο ή την διακοπή της σύνδεσης του χρήστη/κατηγορούμενου.

Η κρατική αρχή που αναλαμβάνει την διεκπεραίωση των παραπάνω διαδικασιών είναι η Hadopi, από τα αρχικά του γαλλικού τίτλου "Ανώτατη αρχή διανομής έργων και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο".

Ο νόμος hadopi είχε την ισχυρή και επίμονη υποστήριξη του Προέδρου Σαρκοζί και ασφαλώς της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο Michel Thiolliere, μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της αρχής Hadopi, δηλώνει πως όταν ο νόμος εξηγεί κάτι σωστά, τότε και οι πολίτες το καταλαβαίνουν.

"Το διαδίκτυο είναι ένας θαυμάσιος κόσμος, όμως χρειάζεται έλεγχο αν θέλουμε ο κινηματογράφος,η μουσική και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να προχωρήσουν προς το μέλλον".

"Πιστεύουμε πως μετά από το πρώτο μήνυμα που θα στείλει ο νόμος, τα 2/3 των χρηστών θα σταματήσουν να κατεβάζουν παρανόμως από το διαδίκτυο. Όταν θα στείλουμε και το δεύτερο μήνυμα τότε πλέον θα έχουμε τελειώσει με το 95% του παράνομου κατεβάσματος".

Ο νόμος έχει φυσικά πολλούς επικριτές του που τον χαρακτηρίζουν δρακόντειο ή δηλώνουν πως έχει ήδη ξεπεραστεί από την τεχνολογία και πως οι ικανοί χρήστες θα τον προσπεράσουν εύκολα. Οι υπέρμαχοι του όμως επιμένουν πως ήταν μία από καιρό αναγκαιότητα.

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΘΗΝΑΑΑ!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΗΝΑΙΟΙ

Αυτό το βρήκα σε κάποιο site μαλλον είχε κάποια διαμάχη φένετε με αυτόν που εγραψε για την θεσσαλονίκη .... για δες τε το ..........

Aυτό ώς απάντηση στο γκρουπ των ''συμπρωτευουσιάνων'' όπως θέλουν να αποκαλούνται, μόνο και μόνο γιατί έχουν ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΕΞ με την Αθήνα.

1. Τρώμε σουβλάκι με καλαμάκι (ΧΟΙΡΙΝΟ,ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΠΙΦΤΕΚΙ,ΚΟΤΟΜΠΕΙΚΟΝ)μέσα γιατί έτσι γουστάρουμε.
2. Χρησιμοποιούμε σωστά την ελληνική γλώσσα και γραπτά και προφορικά.
3. Δεν έχουμε κόμπλεξ με την υπόλοιπη Eλλάδα.
4. Δεν τρώμε πολλές μπουγάτσες.

ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΔΙΟΤΙ:

1. Δε τρώς κάθε πρωί μπουγάτσα με γάλα-milko κτλ.
2. Δε ντύνεσαι σαν πυγολαμπίδα για να πας έστω και μέχρι το περίπτερο.
3. Δε χρησιμοποιείς τη λέξη ''με'' αντί ''μου'' (ούτε ''σέ'' αντί ''σου'').
4. Γελάς με αυτούς που "αυτοαποκαλούν" την πόλη τους ''συμπρωτεύουσα'' χωρίς λόγο.
5. Δεν αναφέρεις τι λέξη ''χαλαρά'' κάθε 2' ''.
6. Έχουμε αξιοπρεπείς ομάδες (ΟΣΦΠ ,ΠΑΟ, ΑΕΚ).
7. OΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙΣ SANDWICH ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ.
8. Όταν λές ''θέλω 4 καλαμάκια πίτα απ'όλα'' δεν σε κοιτάει ο σουβλατζής σαν μαλάκας.
9. Όταν παραγγέλνεις καλαμάκι, το λές έτσι ώστε να καταλάβει ο άλλος τι κρέας ακριβώς θέλεις να χει μέσα το σουβλάκι, και δεν λές αόριστα ''χοιρινό'' γιατί μπορεί να εννοείς και τον γύρο.
10. Δεν ονομάζεις την πίττα, sandwich.
11.Την τυρόπιτα δεν την λές μπουγάτσα γιατί δεν είναι.
12. Εάν πάλι την πεις μπουγάτσα με τυρί ο άλλος δεν θα καταλάβει αν θές τυρόπιτα απλή, ή τυρόπιτα στριφτή, ή τυρόπιτα κουρού κτλ.
13. Είμαστε η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ αυτής της χώρας και το επίκεντρο όλων των γεγονότων και αυτό τα λέει όλα.
14. Δεν κοκορεύεσαι συνεχώς για την πόλη σου ότι είναι η καλύτερη, γιατί θέλουν δεν θέλουν οι ''βόρειοι'', είναι, ενώ αυτοί είναι βλάχοι.. απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.
15. Δεν τονίζεις το γράμμα λ, γιατί δεν αναφέρεται πουθενά αυτό στη γραμματική.
16. Ξέρεις ότι οι Θεσσαλονικιές δεν είναι πιο ωραίες από τις Αθηναίες, μόνο και μόνο επειδή βάζουν 100 κιλά makeup .
17. Δεν μπορείς να καταλάβεις τί το ωραίο μπορεί να βρει κανείς στον Λευκό Πύργο, και επίσης αναρωτιέσαι γιατί ονομάζεται Λευκός .
18. Εκνευρίζεσαι όταν σε ρωτάνε από πού είσαι και απαντάς Αθήνα, και σε ξαναρωτάνε ναι, αλλά τι καταγωγή έχεις? .
19. Ξέρεις πως μοιάζει ένα Μετρό και επίσης ξέρεις να το χρησιμοποιείς .
20. Έχεις πάει στα περισσότερα νησιά, και όχι ΜΟΝΟ στην Χαλκιδική .
21. Περπατάς γρήγορα στον δρόμο γιατί πολύ απλά δεν είσαι αργόσχολος .
22. Οι γυναίκες δεν βάφουν τα νύχια τους με 'οζά' ρε, μόνο με μανό.
23. (συνέχεια του 7). ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΦΑΓΩΣΙΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (π.χ.ψωμί , παντεσπάνι, μπισκότο) ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ. ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!
24. Τα τυριά έχουν πολλές ονομασίες, δεν λέγονται όλα κασέρια ούτε φέτα.
25. Όταν παθαίνεις λάστιχο, απλώς ΕΠΑΘΕΣ ΛΑΣΤΙΧΟ. Δεν έπαθες φουιτ,ούτε τουιφ ούτε φρου φρου απλά λάστιχο!!!
26. Γνωρίζεις καλά ότι η προστακτική του ρήματος πηγαίνω είναι ''πήγαινε'' και όχι ''πάνε''! Λέμε ''πήγαινε φέρε μου τα τσιγάρα μου'' και όχι, ''πάνε φέρε τα τσιγάρα μου''. Τι πάει να πει πάνε?
27. Τις καραμέλες γάλακτος δεν τις λές ΦΛΟΚΕΣ.
28. Δεν αποκαλείς τους πασατέμπους και τους ηλιόσπορους άσπρα και μαύρα σπόρια αντίστοιχα. ΤΙ ΣΠΟΡΙΑ ΡΕ ΣΠΟΡΟΙ.........
29. Το γάλα χωρίζεται σε άσπρο και σοκολατούχο ή milko, όχι άσπρο και μαύρο...............
30. Περνάς σε κάποια σχολή στη ''Σαλόνικα'' και αποφασίζεις να ξαναδώσεις πανελλήνιες...
31.Το φιστίκι Αιγίνης ξέρεις ότι δεν έχει άλλη ονομασία όπως ''"σανφιστίκ"''
32. Ξέρεις ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ "λεμονίτας" και λεμονάδας.
33. Το χρώμα φούξια δεν το λες ''φούκς''.
34. Τη τυροκαυτερή δεν τι λες χτυπητή.
35. Το ρήμα ''ξέρεις'' δεν το λές "ξες"
36. Το πλαστικό καλαμάκι δεν το είπες ποτέ "πουρουφάν".
37. Τις τσίχλες, τις λες τσίχλες και όχι μαστίχες...άλλο μαστίχα άλλο τσίχλα.
38. Δεν λες την ταραμοσαλάτα, την μελιτζανοσαλάτα, την ρώσικη και οτιδήποτε άλλο αυτού του είδους 'αλοιφή'. .
39. (συνέχεια του 18). Εκνευρίζεσαι όταν σε ρωτάνε ''από που είσαι'', απαντάς ''Αθήνα'' και αμέσως σχολιάζουνε ''καλά πως μπορείτε και ζείτε εκεί κάτω''.
Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα τελευταία χρόνια οι δείκτες ρύπανσης είναι υψηλότεροι στη ''συμπρωτεύουσα''
40. Δε παραγγέλνεις παντού ''ρετσίνα’’ και δεν βρίζεις το μαγαζάτορα όταν δεν έχει ''μαλαματίνα'' λες και είναι το διασημότερο προϊόν στο κόσμο
41. Όταν πλακώνεσαι στο φαΐ κάνεις κοιλίτσα η στομαχάκι και όχι ''βούζα''
42. Όταν σου σπάσει το τζάμι δε φωνάζεις τον ''τζαμτζή''.
43. Πας στο γήπεδο για να δεις μπάλα και δε πας για να βρίσεις την Αθήνα
44. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΛΕΜΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ''ΩΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ'' (εννοώντας τραγούδι..μεταφορική έννοια), λέμε επίσης ''ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΡΤΑ'' (εννοώντας ένα μέρος τις τούρτας..κυριολεκτική έννοια). ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΡΕΕΕΕΕ!!!
45. Δε κάνεις γυαλιά καρφιά όσα οχήματα φέρουν πινακίδες από Θεσσαλονίκη, ούτε πλακώνεις τους οδηγούς στο ξύλο. Οι "Βησιγότθοι" και οι ''Οστρογότθοι'' τα κάνουνε αυτά.
46. Ξέρεις να ξεχωρίζεις την εθνική οδό Αθήνας-Θες/κης, την εθνική οδό Αθήνας-Πάτρας, την εθική οδό Αθήνας-Κορίνθου κλπ. και δεν αποκαλούμε την εθνική οδό "ΔΙΕΘΝH".
47. Τονίζεις τι λέξη "στρογγυλός" στη λήγουσα και όχι στην προπαραλήγουσα...όπως και την λέξη αραβικά και και οχι αράβικα (βασικά έχουν ένα γενικότερο πρόβλημα με τους τόνους).
48. Δε μπλέκεις τα ταξί με τα μπατσικά γιατί κάποιος με στοιχειώδη κοινό νου, προνόησε να έχουν διαφορετικά χρώματα
49. Όταν κάποιος ''συμπρωτευουσιάνος'' σου λέει ''πάνε'', σου παίρνει ώρα μέχρι να καταλάβεις οτι εννοούσε πήγαινε.
50. Ok την πιτούλα την καταργήσανε ..την είπανε ψωμάκι ,τυλιχτό κτλ... έχουμε την εκδοχή του σάντουιτς (για τους εκλεκτούς πελάτες!) ε ,πλέον ξεχάστε τα όλα... ήρθε η 'γλώσσα' σαν καινουριο ειδος τοστ. Συγνώμη κύριε ποιος είστε? oeo
51. Δεν λες χαζομερώ, λες χασομερώ.
52. Τον άνθρωπο που κάνει delivery δεν τον λες ''πακετά''.
53. Δεν λες ''που σουρτούκευες?'', λες ''που γυρνούσες?''.
54. Δεν λες το τετράγωνο με πολυκατοικίες (χτισμένες και κατοικημένες) ''οικοδομή''.
55. Με λίγα λόγια λες ότι μένεις σε πολυκατοικία και όχι σε οικοδομή.
56. Όταν θες να πεις σε κάποιον ότι το σπίτι σου είναι π.χ. στην Αγγελάκη, λες: "μένω στην Αγγελάκη" και όχι κάθομαι στην Αγγελάκη''
57.Τον ΠΑΟΚ δεν τον λες ΜΠΑΟΚ.
58. Λες λουκανικόπιτα όταν παραγγέλνεις και όχι λουκανόπιτα.
59. 'Εχεις δεί απο ΚΟΝΤΑ τους Ολυμπιακούς Αγώνες έναρξη-λήξη και μετά κοιμήθηκες στο κρεβάτι σου....όπως έκαναν και οι προπαππούδες σου....
60. Λες επίτηδες και όχι εξεπίτηδες όπου αυτό δεν υπάρχει πουθενά σα λέξη.
61. Λες π.χ."δυο χιλιάδες ευρώ" και όχιi "δυο χιλάδες ευρώ".
62. Όταν πηγαίνεις στο σπίτι ενός φίλου σου και δεις τη μητέρα του λες "γειά σας κυρία τάδε" και όχι "γειά σου θεία".
63. Σαν Αθηναίοι γνωρίζουμε διάφορες ονομασίες για τους ''όρχεις''. Μία όμως την οποία αγνοεί όποιος δεν έχει ταξιδέψει βόρια είναι τα ''κάκαλα''.Επίσης ''τσούρες'' ή αλλιώς ''κάνγκες''..δεν λέω.. εμπλουτισμένο λεξιλόγιο περί όρχεων!!!
64. Δε γράφεις στους τοίχους υβριστικά συνθήματα για τις άλλες πόλεις της Ελλάδος
65. H τροχαία της Αθήνας κόβει κλήσεις ανεξάρτητα από τί πινακίδες φέρει το κάθε αυτοκίνητο.
66. Σαν Αθηναίοι λέμε τη φράση ''και καλά'' και όχι ''ντε μεκ''.''Ντε μεκ'' = ''και καλά'' (για όποιον δε το κατάλαβε ή λέει: Αποκλείεται!!!!! .
67. Δεν λες τον ανεμιστήρα ''φουρφούρι'' . ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΟΜΩΣ..
68. Ξέρεις ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ σοκολατούχου γαλάκτος και κακάο.............
69. Δεν ονομάζεις το ποπ-κορν ''παρπαντελες''.
70. Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σου η λέξη ''μασω'' όταν αναφέρεσαι στο ''μαζεύω''.
71. Λες ''κατεβαίνω'' και όχι ''πιλαλάω''.
72. Εμείς λέμε ''Ο Χριστός και η Παναγία'' όχι ''Ο Χριστός και η μάνα του''...ΚΑΛΑ ΝΤΑΞΕΙ ΕΙΣΤΕ ΤΣΙΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ..
73.Διασκεδάζουμε στα νυχτερινά μαγαζιά μέχρι ότι ώρα θέλουμε όχι μέχρι της 03.30 και μετά τον πούλο.
74.Όταν σκοντάφτεις και πέφτεις λέμε: ''Έφαγα τούμπα ή σκόνταψα ή έπεσα'' σίγουρα όχι ''Έφαγα σάρα''.
75.Δεν αποκαλείς χαιδευτικά κάποιον "Πουλί μ" ή "Γιαβρί μ"..
76. Όταν είσαι δημοσιογράφος δεν λες στο ρεπορτάζ σου "Η πόλη μας" 10 φορές το λεπτό!!!!
77. Δεν λες απο την θεσσαλονίκη θα "Ανέβω" Αθήνα αλλά θα κατέβω Αθήνα! Δεν κοιτάμε ποτέ τον χάρτη ανάποδα!
78. Tη λέξη ''αφού'' δεν τη χρησιμοποιούμε στο τέλος της πρότασης..!!!Έλεος δηλαδή..

πως να αλλάζεις χρώμα στο facebook όλες τις σελίδες.

πως να αλλάζεις χρώμα στο facebook όλες τις σελίδες..
θα χρειαστείς το firefox 3.5 άμα δεν το έχεις θα το κατεβάσεις από εδώ:
http://www.mozilla.com/en-US/

λοιπόν θα κατεβάσεις και αυτά τα 2
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2108
και
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3120

όταν τα εγκαταστήσεις και τα 2...άνοιξε αυτήν την σελίδα:
http://userstyles.org/styles/browse/facebook.com/facebook?sort=popularity&sort_direction=asc

διάλεξε ένα θέμα από όλα αυτά που έχει [ έχει και ποδόσφαιρο ] και πήγαινε στο facebook....άμα έχει πρόβλημα η δυσκολεύεσαι δες αυτό το video


http://www.youtube.com/watch?v=K-wYarR64vE

ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑΙΝΗ

ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑΙΝΗ ΑΠΛΩΝΕΙ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗ ΜΙΑ......



-ΑΧ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΜΑ....

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ:
ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΗ ΚΑΝΕΙΣ? ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΕΧΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ...............

weather -ΚΑΙΡΟΣ-